Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut PROJECTE II OLIMPÍADES LINGÜÍSTIQUES I LITERÀRIES DE L'ALUMNAT DE 2n D'ESO

PROJECTE II OLIMPÍADES LINGÜÍSTIQUES I LITERÀRIES DE L'ALUMNAT DE 2n D'ESO

Correu electrònic Imprimeix PDF

Olimpíades lingüístiques

Durant el 2n trimestre, els alumnes de 2n d'ESO de l'Institut Francesc Ribalta han realitzat el projecte de les II Olimpíades lingüístiques i literàries en les matèries de català i castellà. El projecte ha consistit en la creació i la preparació d'un conjunt de proves lingüístiques de les modalitats de narrativa, teatre, poesia, gramàtica i ortografia dirigides als alumnes de cicle superior de les escoles públiques de primària de Solsona, l'escola Setelsis i l'escola El Vinyet.

Aquest curs, les Olimpíades es van celebrar el dijous 19 d’abril, al pati de l’institut, on els alumnes de 6è van participar en equips formats per membres dels dos centres. Els alumnes de primària es van convertir en els atletes representants dels set últims països on s'han celebrat olimpíades i, en el marc de valors com la companyonia, el treball en equip o el joc net, van competir entre ells per obtenir els millors resultats en coneixements lingüístics, enginy, creativitat, rapidesa, etc.

La jornada es va iniciar amb un discurs d’inauguració de tres mestres de cerimònia de 2n d’ESO; a continuació, van donar pas a la competició, en la qual els alumnes de primària van haver d'anar superant proves situades en diferents punts del pati de l’institut. Un cop acabada la competició, es va procedir a fer l'entrega de les medalles als tres equips guanyadors i a felicitar tots els atletes per la seva participació i el seu entusiasme.

Per altra banda, els alumnes de 2n d'ESO tenien el repte de dinamitzar les proves i explicar-les de manera clara i entenedora, ja que els atletes havien de gaudir de les llengües mitjançant el joc i materials molt visuals i interactius. Es van presentar proves en forma de twister, anagrames, oques ortogràfiques, narracions de detectius amb pistes, fragments de poesia desordenats, esquetxos de teatre... fins i tot, van haver d'inventar-se una mascota amb material reciclat.

Tot això ha estat possible gràcies a la col·laboració de les escoles Setelsis i El Vinyet, que des del primer moment s'han implicat en el projecte i han permès que es pogués dur a terme una jornada lúdica on els alumnes de 2n d'ESO de l'Institut han culminat el procés d'aprenentatge del projecte amb l'aplicació dels coneixements en el context real.

 

INFORMACIONS

Aquest centre participa en les accions finançades pel
Ministeri d'Educació i Formació Professional
i per la Unió Europea Next Generation EU.
logo next
info4
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació