Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut EL TURISME A 3r D'ESO, UN PROJECTE DE CIÈNCIES SOCIALS EN ANGLÈS

EL TURISME A 3r D'ESO, UN PROJECTE DE CIÈNCIES SOCIALS EN ANGLÈS

Correu electrònic Imprimeix PDF

Aquest projecte té el turisme com a eix vertebrador i ha estat una activitat d’AICLE (Aprenentatge Integrat de Continguts en Llengua Estrangera)

catalonia experience 1

Can everybody find a type of tourism they like in Catalonia? Aquesta és la pregunta que tenien com a objectiu i havien de respondre els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Francesc Ribalta en el projecte Catalonia Experience. Aquest projecte, que han impulsat conjuntament els departaments de socials i llengües estrangeres, té el turisme com a eix vertebrador i ha estat una activitat d’AICLE (Aprenentatge Integrat de Continguts en Llengua Estrangera), que ha permès treballar continguts de ciències socials en llengua anglesa. A continuació els alumnes ens en fan un petit resum:

Els alumnes de 3r d’ESO hem realitzat un projecte anomenat “Catalonia Experience” treballant des de dues matèries, anglès i ciències socials. El projecte consistia a conèixer i investigar les característiques del turisme a Catalunya a través d’informació i recursos gràfics. Un altre objectiu era aprendre a utilitzar l’anglès com una nova eina de comunicació. Per consolidar els objectius del projecte, vam fer, en anglès, una infografia i una presentació oral. Per fer tot això, ens vam organitzar en grups i cada un d’aquests va triar una comarca, de la qual buscaria la informació. D’aquest projecte n’havíem de treure diferents conclusions i contestar la pregunta: Tothom pot trobar un tipus de turisme que li agradi a Catalunya?

La valoració dels alumnes sobre aquest projecte ha estat positiva. Creiem que ens ha permès aprendre molts conceptes sobre els aspectes tant positius com negatius del turisme. Ens ha ajudat a aprendre vocabulari nou en anglès i també ens ha servit per a practicar com parlar en públic. (Jordi Castells, Anna Ginestà i Marina Real)

catalonia experience 2

Com a activitat de cloenda, dijous passat, un grup d’alumnes, en representació dels tres grups classe de 3r d’ESO, van presentar el projecte als pares i mares, a l’inici de la reunió informativa sobre orientació per a 4t i sobre el treball de síntesi. Intercanviant el català i l’anglès, van donar a conèixer què havien treballat i què havien après.

“Practice makes perfect”. Com diu aquesta frase feta, la pràctica ajuda a millorar i perfeccionar les habilitats, que serien els objectius finals del projecte Catalonia Experience. A l’Institut, continuem apostant per incloure el treball en projectes com una eina per a desenvolupar les competències i per a utilitzar l’anglès com un codi de comunicació en diferents àmbits.

 

INFORMACIONS

Aquest centre participa en les accions finançades pel
Ministeri d'Educació i Formació Professional
i per la Unió Europea Next Generation EU.
logo next
info4
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació