Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Projectes Esport a l'escola

Esport a l'escola

Correu electrònic Imprimeix PDF

esport escola

Objectius:

  • Fomentar la pràctica regular d’activitats físiques iesportives, especialment en els nois/es que no fan esport fora de l’escola i en els alumnes nouvinguts.
  • Fer una oferta àmplia i variada d’activitats físiques i esportives en horari no lectiu.
  • Oferir activitats per a tots els gustos, predominant la participació per damunt de la competició.
  • Implicar l’alumnat en l’organització, direcció i gestió de les esmentades activitats.
  • Aconseguir que un gran nombre d’alumnes participin en aquestes activitats i adquireixin l’hàbit de fer exercici físic de manera correcta i regular.
  • Contribuir a la formació en valors com la tolerància, el respecte als altres, la cooperació, el treball en equip i l’acceptació de les normes, entre d’altres, així com millorar la confiança en un mateix, la capacitat de decisió i l’esforç de superació.
  • Intentar que el professorat del centre participi de manera activa en algunes d’aquestes activitats físiques, la qual cosa donarà exemple i motivació als alumnes, alhora que millorarà la relació amb aquests.


Activitats:

Les activitats esportives extraescolars que s’oferiran de manera periòdica o habitual són les següents.

ARTS MARCIALS:

En aquesta activitat treballarem diferents arts marcials, entre elles el SamDo (principalment, ja que és d’única que treballa la part emocional i racional de la persona) i, en menor mesura, Karate (Soto-khan) que, literalment, ens ensenya a utilitzar el nostre cos com a arma, i Kung-fu (choy-li-fut), que ens permetrà sentir i lluitar a l’estil dels animals tradicionals xinesos.

ATLETISME:

Aprendre i perfeccionar la tècnica de les diferents modalitats atlètiques. Entrenar-se per a participar en els jocs escolars que organitza el Consell Esportiu.

BIKE TRIAL:

L’objectiu és adquirir tècnica i habilitat en la conducció de la bicicleta per tal de dominar-la i així poder superar els obstacles i/o situacions/irregularitats que presenti el terreny (zones). Cal portar samarreta i pantalons LLARGS, CASC i calçat esportiu. Si un alumne no té bicicleta de trial, pot portar la seva, ja sigui de BTT o de BMX. De tota manera, es disposa de cinc bicicletes de trial per deixar-les.

CAMPIONATS FUTBOL SALA

L’objectiu és passar-s’ho bé fent esport. Són campionats en l’àmbit intern del centre en què tothom hi pot participar.

COUNTRY:

Tot seguint el ritme de la música country, desconnectaràs, et relaxaràs i aprendràs molts passos de ball, que, encadenats un amb l’altre, donaran lloc a un munt de balls diferents i divertits.

ENTRENAMENTS FUTBOL SALA ,VOLEIBOL, BÀSQUET...:

Aprendre i perfeccionar la tècnica i la tàctica de l’esport, conèixer millor el seu reglament i gaudir jugant són els objectius primordials d’aquesta activitat. S’intentarà que un cop al mes es pugui fer un partit amistós.

EQUITACIÓ:

Mitjançant aquesta activitat ens introduirem a l’apassionant món dels cavalls. Coneixerem els principals tipus de races i la vida d’aquests animals. També veurem com hem de muntar amb garanties i com hem de tractar-los.

ESCACS:

Iniciació i ampliació als escacs. Aprendràs a pensar i a fer jugades d’estratègia

EXPRESSIÓ CORPORAL:

Mitjançant la pràctica de mim, de jocs, de danses, d’exercicis de relaxació... i tot jugant amb el cos i amb grans dosis d’humor, aconseguiràs una millor expressió i control corporal.

FUTBOL 7:

Escalfar, estirar i partit, és el que faràs en aquesta activitat, que té com a objectiu posar-se en forma i fer salut.

IOGA:

Farem jocs d’expressió corporal, exercicis d’estirament i respiració, aprendrem a controlar-nos mitjançant la relaxació i l’equilibri, millorarem la posició corporal i la consciència del nostre cos, tot això ens permetrà: gaudir, passar-nos-ho bé i sentir-nos millor.

MULTIESPORTS:

Cada dia podràs practicar jocs i esports diferents. També podràs fer propostes i suggeriments als dinamitzadors per posteriors setmanes. El més important és fer exercici físic i passar-ho bé.

ORIENTACIÓ:

Aprendràs a fer servir la brúixola, a interpretar plànols i a orientar-te. Farem circuits i curses d’orientació de dificultat creixent.

PATINATGE:

Aprendràs a desplaçar-te amb fluïdesa, a fer piruetes i diferents tipus de salts, com el salt del tres, el mettz, el salchows, el rittberger, etc. Tot això seguint el ritme de la música i fent divertits jocs que et facilitaran el domini de la tècnica. També es pot muntar una coreografia. EL CLUB PATINATGE SOLSONÈS ENS DEIXA ELS PATINS.

PATINS de LÍNEA:

Perfeccionarem la tècnica de patinatge tot fent “slaloms”, circuits, hoquei, futbol amb patins... Recomanable per a tots els esquiadors que vulguin començar la temporada a “tope”!

PISCINA:

Es faran esports (waterpolo, voleipolo, rugbipolo, basquetpolo, beisbolpolo), SOS, natació sincronitzada, salts, perfeccionament d’estils, sortides, viratges i tot un munt de jocs i activitats recreatives.

POSA’T EN FORMA:

Faràs activitats aeròbiques: “steps”, corda, circuits, bicicleta, tot tipus de jocs... També cal fer estiraments. De ben segur que et divertiràs i et posaràs en forma. Si ho voleu, es podrà fer una demostració d’algun ball per St. Jordi, i a final de curs, al teatre comarcal.

RUGBI 7:

Aprendre i perfeccionar la tècnica i la tàctica de l’esport, conèixer el seu reglament i gaudir jugant són els objectius primordials d’aquesta activitat.

“STEPS”, BATUKA , HIP-HOP...:

Tot seguint els ritmes de la música, ballant i realitzant diverses coreografies, faràs exercici físic, et divertiràs i et posaràs en forma.

TENNIS, TENNIS TAULA, PADEL i BÀDMINTON:

Tot jugant aprendràs el reglament i perfeccionaràs la tècnica (servei, dret, revés, esmaixada... ) i tàctica (on col·locar la pilota, quan pujar a la xarxa...).

Darrera actualització de divendres, 8 de març de 2013 16:19  

INFORMACIONS

Aquest centre participa en les accions finançades pel
Ministeri d'Educació i Formació Professional
i per la Unió Europea Next Generation EU.
logo next
info4
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació