Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

Estrangeres

Correu electrònic Imprimeix PDF

DEPARTAMENT DE LLENGÜES ESTRANGERES 2019-2020

foto departament estrangeres

                Julia Fernández: professora de francès a 1r, 2n, 3r i 4t d'ESO.

Lídia Freixes: professora d'anglès a 1r, 2n i 4t d'ESO.

Tate Gualdo: professora d'anglès a 1r, 2n i 3r d'ESO.

Glòria Montanyà: professora d'anglès a 1r d'ESO i de francès a 1r, 2n i 3r d'ESO.

Carme Vendrell: professora d'anglès a 3r i 4t d' ESO i 2n de batxillerat.

Imma Gangolells: professora d'anglès a 3r i 4t d'ESO i 1r de batxillerat. Cap de departament. 

 

PROGRAMA DE CERTIFICACIÓ DE LLENGÜES ESTRANGERES

Aquest curs 2019-2020 l'Institut ha estat un dels centres escollits per participar en el Programa experimental de suport a la certificació dels coneixements de llengües estrangeres, el qual té dos objectius per als centres participants: fomentar, amb el suport de les Escoles Oficials d’Idiomes als centres, la certificació dels coneixements de llengua estrangera (nivells B1 i B2 del Marc Comú Europeu) i afavorir el progrés del rendiment acadèmic de l'alumnat en les llengües estrangeres.

 

INTERCANVI CATALUNYA-FINLÀNDIA

Octubre 2012

 

Del 2 al 7 d'octubre un grup de 19 alumnes de 2n de Batxillerat van fer una estada a Hèlsinki, Finlàndia, en el marc d'un intercanvi amb l'escola Etu-Töölön Lukio d'aquell país.

 

Durant els matins van assistir a les classes d’anglès i d’espanyol de l’escola finesa, on també van fer presentacions sobre Catalunya, la nostra llengua i la nostra cultura. A les tardes aprofitaren per conèixer Hèlsinki i el dissabte van visitar l’illa Soumenlinna, molt propera a la capital.

Durant aquesta setmana els alumnes finesos i les seves famílies van acollir els joves catalans i, la setmana següent, van ser els catalans qui van rebre els finesos.

Durant els dies que els alumnes finesos van ser a Solsona van fer presentacions sobre Finlàndia a les classes d'anglès dels diferents cursos i grups, i van participar en algunes classes de castellà. A més, un grup d’alumnes de 4t d’ESO tingueren l’oportunitat d’entrevistar els dos professors finesos així com els seus alumnes i demanar-los sobre l’escola de Finlàndia, la música, les festes, etc.

L'intercanvi ha suposat un incentiu per a l'aprenentatge de l'anglès del nostre alumnat. Amb tot plegat, tots els nostres alumnes han pogut apropar-se i conèixer de primera mà el sistema educatiu de Finlàndia, un referent d’Europa, i la cultura finesa. L'intercanvi de cultures, llengües i amistats ha estat enriquidor per a uns i altres.

  

PROJECTE PER A L'APRENENTATGE ACTIU D'IDIOMES

Guanyadors del Projecte per a l'Aprenentatge Actiu d'Idiomes els cursos 2008-2009 i  2009-2010


Els alumnes que hi van participar van poder gaudir d'una estada de dues setmanes en un país de parla

anglesa per tal de millorar l'anglès i conèixer la cultura britànica.

Podeu veure el projecte del curs 2010 al següent enllaç:

 

- VIATGE A ESCÒCIA (setembre 2009):

 

Durant el curs 2008-2009, els alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Francesc Ribalta van preparar el projecte Enjoy Solsona at every Moment, que treballava el turisme i els esports de Solsona. Van obtenir una beca que els va permetre fer una estada de quinze dies a Escòcia al setembre.

 

-VIATGE A LONDRES (juny 2010):

 

Durant el curs 2009-2010, el grup d'alumnes de 4t d’ESO que van escollir fer el Projecte de recerca i la Revista en anglès van preparar un projecte per a l’aprenentatge actiu d’idiomes sobre la igualtat i la interculturalitat titulat IFR Multicultural Week. Aquest projecte, premiat amb una beca del Departament d'Ensenyament, va culminar amb l'estada de 15 dies a Londres al juny.

Darrera actualització de dilluns, 14 d'octubre de 2019 08:42  

INFORMACIONS

Aquest centre participa en les accions finançades pel
Ministeri d'Educació i Formació Professional
i per la Unió Europea Next Generation EU.
logo next
info4
Bàner
Bàner

Cerca una informació