Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut INTERCANVI AMB ALUMNAT DEL LYCÉE ERNEST BICHAT DE LUNÉVILLE (FRANÇA)

INTERCANVI AMB ALUMNAT DEL LYCÉE ERNEST BICHAT DE LUNÉVILLE (FRANÇA)

Correu electrònic Imprimeix PDF

El febrer passat vam veure pels passadissos i pels patis de l’institut alumnes que no ens resultaven familiars. Això va ser degut al fet que eren alumnes d’intercanvi que van venir des de França per conèixer-nos al llarg d’una setmana, més concretament del Lycée Ernest Bichat de Lunéville, una població a prop de Nancy, a l’est de França.


Solsona a Lunéville 6 1

WhatsApp Image 2023-03-15 at 13.05.09

La seva estada va ser de la manera següent:

Quan van arribar a Solsona van ser acollits per alumnat i professorat del Francesc Ribalta i seguidament van fer una passejada per l’institut per tal de conèixer-lo.

Tant aviat com van poder, van visitar Solsona i van anar al Centre d'interpretació Turística del Solsonès per a rebre informació sobre la nostra comarca. A més a més, cal agrair a la Colla Gegantera del Carnaval de Solsona que rebés els visitants i els mostressin els gegants, a més d’explicar-los l’origen i exhibir-los els balls dels gegants.

 

Durant els dies que van ser a l’Institut, es van dividir en petits grups i van assistir a classes de diferents nivells d’ESO i batxillerat per tal de veure com són les classes a un institut de Catalunya. Es va tractar que entressin a moltes hores de Castellà per facilitar-los la immersió lingüística en castellà ja que era la llengua amb la qual podien comunicar-se.


Els últims dies, a més de fer una excursió a Barcelona, van anar a Olius per visitar el seu conjunt monumental (cementiri, poblat iber i cripta) i a Girona. A la capital del Gironès van veure el Call jueu, la catedral i els banys àrabs, en una visita guiada. Allí mateix, a Girona, el nostre institut es va acomiadar dels visitants després d’un berenar a l’alberg de joventut Xanascat. 

 

És destacable que a l’alumnat que vam rebre li va encantar tot el nostre patrimoni cultural i, a més a més, l’ambient de precarnaval que van trobar a Solsona.

 

Finalment, cal agrair a totes les famílies que van poder fer possible aquest intercanvi acollint l’alumnat que ens va visitar. Moltes gràcies a tots!


Darrera actualització de dimecres, 22 de març de 2023 13:58  

INFORMACIONS

Aquest centre participa en les accions finançades pel
Ministeri d'Educació i Formació Professional
i per la Unió Europea Next Generation EU.
logo next
info4
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació