Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut JORNADA DE PORTES OBERTES A L'INSTITUT

JORNADA DE PORTES OBERTES A L'INSTITUT

Correu electrònic Imprimeix PDF

El dimarts 28 de febrer a la tarda, a l’Institut vam tenir el plaer de rebre la visita d’alumnes, pares d’alumnes i professors de diferents escoles del Solsonès: ens van visitar de Setelsis, d’El Vinyet i de la ZER. 


Ací teniu un enllaç a imatges de la jornada!


El motiu d’aquesta Jornada de Portes Obertes fou que l’alumnat de primària del Solsonès i els seus pares coneguessin i es familiaritzessin amb l’institut que, en molts casos, serà on cursaran els seus estudis de secundària.

1a

L’alumnat va ser rebut per l’equip directiu del Francesc Ribalta i, seguidament, es va dividir en grups petits acompanyats per professors de l'institut. Aquesta dinàmica va ser creada amb el fi que l’alumnat de primària fes preguntes i els resolguessin dubtes sobre l’etapa de secundària. A més a més, en aquestes dinàmiques, l’alumnat de primària va estar acompanyat per alumnes que actualment estan cursant els seus estudis al Francesc Ribalta. L’acompanyament d’alumnes de secundària va permetre que els estudiants que ara són a l’Institut expliquessin les seves experiències, a més d’empatitzar amb ells i fer-los una atenta acollida.  

 2a

3a

4a

5a

6a

7a

8a

Tot seguit, després de les xerrades en grups petits, els alumnes van participar en tallers organitzats pels diferents departaments d’àrees de l’Institut. El taller de Ciències Socials va ser al pati, ja que s’havien de localitzar serralades. Els participants van obtenir com a premi retallables i muntatges encunyats d’edificis emblemàtics!

 9a

10a

25a

Com també es va gaudir del taller de Ciències Naturals i Biologia. Va consistir a observar, per microscopis i amb lupes, éssers minúsculs, a més de l’observació de fòssils i minerals.

 15a

22a

23a

24a

El taller d’idiomes va organitzar un joc interactiu amb preguntes en castellà, català, francès i anglès. 

 14a

Respecte al taller de Visual i Plàstica, l’alumnat va poder il·lustrar portades de llibretes fent formes amb cartolines i dibuixos.

 21a

Per la seva banda, al taller d’Educació Física els nens van gaudir de jocs esportius i d’expressió corporal.

 18a

Pel que fa al taller de Física i Química, els visitants van experimentar amb reaccions químiques, amb ferrofluids (fluids que són magnètics) i amb exhibicions d’òptica.


Al taller de Tecnologia van veure com es programen robots perquè facin petites accions de moviments.

 17a

El taller de Matemàtiques va consistir en jocs de màgia. Es va poder veure com les matemàtiques són a tot arreu, fins i tot a la màgia. Les matemàtiques conten històries!

19a


Finalment, el taller que van organitzar les alumnes de segon del cicle formatiu de grau mitjà Atenció a Persones amb Dependència i Cures d’Auxiliar d’Infermeria del nostre Institut va ser a l’Àula Sentits. En aquesta aula es pot experimentar amb els diferents sentits que tenim els éssers humans, i està dedicada a aquell alumnat que necessita una atenció especial. 

 11a

12a

13a

La Jornada va concloure amb un berenar per a tothom i una xerrada de l’equip directiu de l’Institut Francesc Ribalta als pares que ens van visitar.

26a


 


Darrera actualització de dimecres, 8 de març de 2023 11:50  

INFORMACIONS

Aquest centre participa en les accions finançades pel
Ministeri d'Educació i Formació Professional
i per la Unió Europea Next Generation EU.
logo next
info4
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació