Els dies 29 i 30 de setembre l'alumnat de 3r d’ESO de l’Institut Francesc Ribalta de Solsona va fer una sortida al Món Sant Benet, molt a prop de les localitats de Navarcles i de Sant Fruitós de Bages.
La finalitat d’aquesta sortida fou assistir a unes xerrades i tallers sobre nutrició a càrrec de la Fundació Alícia, ja que els alumnes de 3r d’ESO estan participant en un projecte curricular de nivell, anomenat ‘Alimentació saludable i sostenible’, organitzat per diverses assignatures, entre les quals destaca la de Biologia.
El nom d’aquesta fundació, Alícia, prové de l’amalgama de les paraules alimentació i ciència. L’objectiu de la Fundació és tractar de millorar l’alimentació de la societat fomentant hàbits alimentaris correctes i fent visibles els problemes que tenen algunes persones amb la nutrició, ja siguin per intoleràncies o per malalties. A més a més, la Fundació promou el coneixement del patrimoni gastronòmic del nostre país.
L'alumnat que va participar en els tallers i en les xerrades de la Fundació Alícia va retornar a Solsona havent adquirit nocions bàsiques sobre els possibles problemes que algunes persones poden tenir en el seu dia a dia amb la nutrició, sent conscients que no tothom és igual a l’hora d'alimentar-se i que hi ha aliments habituals a les nostres cuines que poden comportar problemes de salut a una bona part de la nostra societat.
