Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

COMUNICACIÓ INCLUSIVA

Correu electrònic Imprimeix PDF

Aquest any, al cicle formatiu de grau mitjà d’Atenció a persones en situació de dependència, hem acostat el treball de l’aula a la realitat del nostre centre. La comunicació és allò que ens permet fer que la convivència resulti enriquidora, compartint coneixements, aprenentatges i experiències, i si ho compartim entre tots, fent que les nostres diferències siguin quelcom que ens ajudi a sumar, aconseguim una mirada molt més holística i transversal de tot el que ens envolta.

COMUNICACIÓ

Per aquest motiu, des del CFGM enguany hem dut a terme un projecte que ha englobat tres petites accions al nostre centre, amb la intenció de poder estendre aquest projecte a altres entitats de la comarca.

 

El projecte s’ha desenvolupat en tres fases, una primera fase d’avaluació diagnòstica del nostre entorn més proper, l’Institut Francesc Ribalta, on hem dissenyat i creat amb la col·laboració del Klaab, les noves senyalitzacions del centre, amb pictogrames impresos amb làser en suports de fusta. Aquests pictogrames són els nous cartells que es troben senyalitzant els diferents espais de l’institut, essent així una eina comunicativa universal, impresa en relleu i fixada a les parets a un metre de terra per facilitar-ne l’accés, també, a les persones amb mobilitat reduïda.

La segona acció duta a terme des d’aquest projecte ha estat la interpretació d’una cançó en llengua de signes. Aquesta cançó ha estat signada per dues exalumnes de l’Institut Francesc Ribalta, amb estudis del CFGS de Llengua de signes, les quals van poder venir a ensenyar a l’alumnat de GM. Aquests van poder fer-ne un petit vídeo i van dinamitzar un taller a l’alumnat de 1r d’ESO, que posteriorment van interpretar a la trobada de corals del Bages.

A l’últim, l’alumnat de GM, amb la col·laboració de l’alumnat de 2n d’ESO, ha pintat l’alfabet dactilològic a les parets del pati de l’institut. Un mural pintat amb l’objectiu de visibilitzar la llengua de signes i oferir a tothom la possibilitat d’aprenentatge des de la normalització d’aquesta llengua dins del col·lectiu educatiu.

Completem el curs amb moltes ganes d’emprendre nous projectes que ajudin a teixir i a transformar l’entorn on vivim, esdevenint cada dia una societat més inclusiva, on tothom pugui participar i ser part del canvi que volem.


Darrera actualització de dilluns, 11 de juliol de 2022 23:49  

INFORMACIONS

Aquest centre participa en les accions finançades pel
Ministeri d'Educació i Formació Professional
i per la Unió Europea Next Generation EU.
logo next
info4
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació