Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut OPEN ARMS A L’INSTITUT

OPEN ARMS A L’INSTITUT

Correu electrònic Imprimeix PDF

1652094139899 1web

Divendres passat 6 de maig, un representant de l'ONG Proactiva Open Arms va venir a fer una xerrada als alumnes de 3r d'ESO de l'Institut Francesc Ribalta.

 

Ens va semblar una xerrada molt interessant, ja que vam poder escoltar de primera mà tot un seguit d’adversitats ja no tan sols en relació amb el problema de la immigració il·legal, que actualment i durant els últims anys ha causat tantes morts al Mediterrani, sinó també del munt de processos pels quals es fan passar aquestes persones per tal de dificultar la seva arribada a Europa i fer que la feina d’organitzacions com Open Arms sigui menys visible.

IMG-0937 1 1

Vam poder escoltar el testimoni d'un voluntari que va estar rescatant gent a la costa de Grècia, això va fer que la xerrada ens creés inquietud. Ens va fer entendre que el problema no es troba tan lluny com molts de nosaltres pensem, i ens va fer evident que cap país no hauria de ser aliè a aquest tipus de conflictes.

 

També ens va explicar els nous projectes que està duent a terme Open Arms, com per exemple l'enviament de menjar a Ucraïna; és un projecte que es diu Origen, mitjançant el qual es fan xerrades a les escoles dels països d’on emigra més gent i se’ls exposen les dificultats que es trobaran a Europa, la crua realitat dels viatges i de les organitzacions que els promouen; d’aquesta manera faciliten que disminueixi el nombre de persones que en un futur es llençaran a la deriva amb una barca al Mediterrani. A l’últim, a més de fer-nos saber com funcionava la seva ONG i de detallar quins eren els seus objectius, vam participar en el seu projecte comprant diversos productes del seu marxandatge. Recolliren 411 euros.

 

En general, vam trobar la xerrada molt interessant i generosa. Ens va fer reflexionar sobre la gran sort que nosaltres tenim pel simple fet d’haver nascut al lloc on hem nascut.

 

Lluc Baraldès Babià, en nom dels companys de 3r d’ESO

1652094139883 1web

Darrera actualització de dilluns, 9 de maig de 2022 16:21  

INFORMACIONS

Aquest centre participa en les accions finançades pel
Ministeri d'Educació i Formació Professional
i per la Unió Europea Next Generation EU.
logo next
info4
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació