Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut PETITES GRANS ACCIONS DES DE L’INSTITUT FRANCESC RIBALTA

PETITES GRANS ACCIONS DES DE L’INSTITUT FRANCESC RIBALTA

Correu electrònic Imprimeix PDF

Des de la Comissió de Medi Ambient de l’Institut Francesc Ribalta volem cuidar encara més el nostre entorn, volem que tots siguem més usuaris de la sostenibilitat, més ecologistes i més conscients que ens queda molt per fer i que uns petits canvis seran el que faran millorar el nostre futur. Tenim ganes de remoure hàbits i desitgem que aquestes petites grans accions entrin a formar part del nostre dia a dia, a dins i a fora de l’institut i així, de mica en mica, anar propagant altres maneres de fer les coses, lluny del consumisme i de la contaminació i pròxim a la sostenibilitat i a la cura de l’entorn.

Parada

Moment del vídeo fet pels delegats verds

Cartell del Dia Mundial sense Compres

Per aquest motiu, els nostres delegats verds s’han implicat i han gravat un vídeo per mostrar la nova gestió de residus a l’Institut, en què mostren els diferents contenidors i expliquen on s’ha de llençar cada residu i d’aquesta manera la nova recollida Porta a Porta funcioni. L’hem penjat avui mateix tant al web de l’Institut com a l’Instagram del centre @ins_francescribalta per tal de fer-ne la màxima difusió possible. Cal destacar que ells mateixos s’ofereixen a donar qualsevol tipus de consell i a resoldre dubtes a qui ho necessiti.

 

Tiquet del MercatPParadeta de robaIntercanvi de roba

Per altra banda, també vam preparar el primer Mercat d’Intercanvi a l’institut. Diem el primer ja que, per la bona acollida que va tenir, vam decidir, des de la Comissió de Medi Ambient juntament amb els delegats verds, que en faríem més en alguna altra ocasió. Durant dues setmanes tots els alumnes de l’Institut van poder remenar els armaris de casa i portar roba o complements diversos que ja no utilitzaven. Per cada peça que portaven, se’ls entregava un tiquet que els serviria per adquirir una altra peça. El dia del mercat es va preparar tota una parada on quedaven exposades les peces de roba, bosses, mocadors, sabates, jaquetes, cinturons… que havien estat recopilats, i tant alumnes com professors van poder-se emprovar el que els agradava més i, entregant el tiquet, podien agafar una peça de roba de la parada. D’aquesta manera va quedar demostrat que, sense gastar ni un cèntim, podien renovar el seu vestuari! Va quedar palès que es pot consumir d’una forma diferent, donant una segona vida a peces de roba que estaven avorrides pels armaris de casa.

 

Aquesta iniciativa va sorgir de la idea de celebrar el Dia Mundial Sense Compres, coincidint amb el famós Black Friday, que, malauradament, cada vegada va agafant més força i inevitablement perjudica els més vulnerables. Tal com explicàvem anteriorment, és amb aquestes petites accions que volem anar creant consciència i per aquest motiu cada mes celebrem un dia mundial diferent relacionat amb el Medi Ambient, en fem un cartell i l’exposem al porxo de l’institut; el pròxim dia a celebrar serà el Dia Mundial de l’Educació Ambiental, el 26 de gener i ja estem pensant quina petita acció durem a terme.

 

                                   Comissió de Medi Ambient de l’Institut Francesc Ribalta

Delegats verds


Darrera actualització de dimecres, 12 de gener de 2022 21:59  

INFORMACIONS

Aquest centre participa en les accions finançades pel
Ministeri d'Educació i Formació Professional
i per la Unió Europea Next Generation EU.
logo next
info4
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació