El Projecte d'atenció a la infància és un mòdul del CFGS d’Educació infantil en què es posa en pràctica la planificació i la implementació d’activitats dirigides a la primera infància.
Aquest curs 2021-2022, el grup que finalitzarà el cicle formatiu crearà una associació que els permetrà oferir activitats per a infants i les seves famílies.
Eva Boix
Joan Morros
En la fase inicial d’un repte com aquest és molt important conèixer de prop altres experiències i persones que han emprès projectes de caire socioeducatiu. Per aquest motiu, l’equip docent va organitzar un cicle de quatre xerrades amb Eva Boix, Anna Baró, Joan Morros, Nàdia Urrich i Anna Bonet.
El dia 20 de setembre, l’Eva Boix, directora i propietària de la casa de colònies Can Joval, va acostar la seva experiència a l’alumnat, exposant com la força de la il·lusió genera el motor capaç de fer rodar un projecte, apostant per aportar allò que un creu a la societat on viu. La seva frase: Quan els nens venen de colònies, mengen igual que els professors, perquè creiem que l’alimentació és un bàsic que ha de ser sempre de qualitat, per a grans i per a petits.
Dijous 23 de setembre va ser l’Anna Baró qui va col·laborar de nou amb nosaltres. En aquesta ocasió ens va explicar tot el procés que les va portar, a ella i dues sòcies més, a crear una associació per a dinamitzar activitats de joc infantil i acompanyament de les famílies. Ens va parlar també de la importància de la idea i de la passió per al projecte com a elements clau per a tirar endavant una iniciativa.
Anna Baró
El Joan Morros, professor jubilat del CFGS Animació Sociocultural i Turística i dinamitzador cultural de Manresa i del Teatre Kursaal, va venir al nostre institut el 27 de setembre. La seva xerrada ens va fer reflexionar sobre la importància del tercer sector a l’hora de dinamitzar activitats culturals, però també d’oferir serveis o acompanyament a les persones més vulnerables. “Podríem imaginar la nostra societat sense la riquesa del seu teixit associatiu?”, les seves reflexions ens van animar a formar part d’aquest engranatge que contribueix a millorar el nostre entorn.
El 18 d’octubre vam gaudir de les explicacions de la Nàdia Urrich i de l’Anna Bonet de l’associació Rebombori, un projecte que té per objectiu dinamitzar el món rural des d’una perspectiva feminista i coeducativa. Elles ens van explicar les inquietuds, els dubtes i la il·lusió que generen el projectes nous. Ens hi vam sentir molt identificats i això ens va engrescar a avançar amb pas ferm en la creació de la nostra associació.
Nàdia Urrich i Anna Bonet
Des d’aquí volem donar-los les gràcies, ja que compartint la seva experiència han contribuït a aquest projecte que s’està construint en el CFGS d’Educació infantil.