Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

OBRIM CAMINS

Correu electrònic Imprimeix PDF

 

Preparats per a la sortida a Obrir camins

Enguany els alumnes de 2n d’ESO de l’Inst. Francesc Ribalta hem desenvolupat una nova edició del projecte SOLSONA OBRE CAMINS. Aquest projecte consisteix a conèixer el patrimoni natural i cultural de Solsona i rodalia.

Aquest curs, hem preparat i seguit unes rutes per accedir a algunes de les fonts més conegudes pels veïns de Solsona, però que no ho són gaire segons la majoria de persones que ens  visiten. Ens hem endinsat per camins i corriols amb diferents graus de dificultat. La durada de cada trajecte ha estat variable. També hem tingut en compte les persones amb mobilitat reduïda i els hem preparat una ruta de fàcil accés que és molt bonica pels paisatges i hàbitats que hi podem trobar.

 Aquest projecte, a més d’ajudar-nos a valorar la riquesa i varietat del nostre entorn proper, ens permet conèixer eines de divulgació i seguiment de rutes, com wikiloc, webs que promocionen el coneixement de la comarca, com “El Solsonès en un clic”, i també ens permet fer un estudi acurat de l’origen de les fonts, de la qualitat de l’aigua, de la geologia, de la flora i la fauna de cadascuna de les rutes escollides.

Per tal documentar cadascun d’aquests itineraris i entendre els aspectes que hem volgut estudiar, hem comptat amb l’ajuda de diversos experts com el Fermí Garriga, especialista en informació geogràfica i noves tècniques informàtiques, el Jaume Balagué, geòleg especialitzat en materials per a perforacions i pous d’aigua, el Jordi Albets, expert en excursionisme i l’Ivan Viladrich, tècnic en turisme i acompanyament de grups. A tots ells, els volem agrair la seva valuosa col·laboració.

Hem explorat, hem après i hem gaudit d’un dia a la natura!!!

Alumnes de 2n d’ESO

A la font Xica
Darrera actualització de dilluns, 4 d'octubre de 2021 11:48  

INFORMACIONS

Aquest centre participa en les accions finançades pel
Ministeri d'Educació i Formació Professional
i per la Unió Europea Next Generation EU.
logo next
info4
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació