Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut VISCA LA FESTA DELS JOCS FLORALS!

VISCA LA FESTA DELS JOCS FLORALS!

Correu electrònic Imprimeix PDF

Que bé s’hi està al pati veient com ens regalen premis, coreografies i cançons! La fresqueta que va fer  no va impedir de poder seguir amb atenció el lliurament dels guardons de la festa dels Jocs Florals de l’Institut. Distribuïts segons els grups bombolla, tots els membres de l’Institut vam poder celebrar aquesta activitat conjunta al final del matí del 22 d’abril.

5. Els presentadors 1

L’Andrea González i el Bogdan Cucura van ser els gentils presentadors d’aquest  esdeveniment.

Àlbum de fotos: Sant Jordi 2021

El professor Eugeni Barniol lliurà els premis de poesia en la categoria A, que correspon a 1r i 2n de batxillerat i cicles formatius. El primer premi se l’endugué Marc Marsol i Borrut, de 2n de batx. A, pel poema titulat PRIMERA AUDICIÓ D’UN PIANO, en què, molt acuradament, expressa les sensacions durant el procés d’aprenentatge musical, els temors previs a l’actuació i la satisfacció de reeixir en l’execució final, una alegria que és “font de llum dins la foscor”. El segon premi fou per Ares Ribera i Badia pel poema LA FESTA DE LES HORTALISSES, de 1r de batx. B. El tercer premi fou per a Núria Florensa i Carrera, de 2n de batx. A, pel poema TREBALL EN EQUIP. Els membres del jurat van considerar que, per la qualitat dels textos presentats, calia atorgar un accèssit al 3r premi. Aquest reconeixement es va concedir a Andrea Nosàs i Montaner, de 1r de batx. B, pel poema SORTIRÉ A BUSCAR LA VIDA.

El professor Albert Cols va fer el lliurament dels premis de poesia per a la categoria B, que correspon a 3r i 4t d’ESO. El primer fou per a Núria Torra i Villanueva, de 4t d’ESO D, pel poema titulat LLÀGRIMES GUARDADES perquè expressa poèticament, amb tot un seguit de figures retòriques, el pas del temps, la fugacitat de la vida, a partir d’unes llàgrimes metaforitzades i d’una memòria que cura la tristesa del passat. El segon premi fou per a Marçal Cardona i Simón, de 4t d’ESO C, pel poema titulat C’EST LA VIE. El tercer premi fou per a Unai Rodríguez i Castro, de 3r d’ESO C, pel poema PAU, PAU I SEMPRE PAU. El jurat considerà que també calia atorgar un accèssit al tercer premi, que correspongué a Júlia Serrahima i Ciuró, de 4t d’ESO C, pel poema SOLITUD.

La professora M. Àngels Mangas entregà els premis de poesia per a la categoria C, que correspon a 1r i 2n d’ESO. El primer fou per a Queralt Florensa i Carrera, de 1r d’ESO A, pel poema DEL COR AL COR, per ser un text àgil i fresc, per recordar-nos que l'essència de les coses es pot trobar a tot arreu, des del que és més quotidià fins al que és més natural; per la utilització de metàfores i altres recursos literaris que el fan ser imaginatiu i dinàmic.  El segon premi fou per a Jana Blanco i Vendrell, de 1r d’ESO  A. El tercer, a Lleïr Sala i Boix, de 1r d’ESO A.   

6. El jurat dels jocs florals 1

Abans del lliurament dels premis de narrativa hi hagué les actuacions en piano de Patricia Moiceanu i de Daniel Acuña, tots dos de 1r d’ESO.

Ja en la modalitat de narrativa, fou la professora Meritxell Bernaus l’encarregada de lliurar els premis de la categoria A. El primer per a Marina Real i Guzmán, de 2n de batx. B, per la narració titulada A LA LLUNA, perquè amb prosa poètica explica com els ulls són els estels que ens reflecteixen l’amor que se sent per l’altre i nosaltres no som res més que una espurna en l’Univers. El segon a Roger Martínez i Gilibets, de 2n de batx. A, per la narració titulada FRONT COMÚ i el tercer premi a Maria Barniol i Rey, de 2n batx. A, per CARTA A UN AMOR QUE S’ACABA.

La professora Mònica Ledesma donà els premis de narrativa en la categoria B, 3r i 4t d’ESO. Els primer fou per a Alba Feixes i Vilà, de 4t d’ESO D, per la narració ELS MOMENTS EFÍMERS, en què, segurament sense ser-ne conscient, ha demostrat el valor de la  “paraula viva” de Joan Maragall, que tota sola, amb una única expressió, pot il·luminar els sentiments d’una vivència. El segon premi fou per aAbril Farré i Garcia, de 4t d’ESO C, per la narració UNA JUGADA INESPERADA i el tercer per a Gina Florensa i Carrera, de 4t d’ESO C, per ARRIBO AL MÓN.

En la categoria C, fou la professora M. Àngels Mangas qui lliurà els premis de narrativa. El primer fou per a Ivet Oliva i Boixadé, de 2n d’ESO A, per la narració titulada SIGUES LLIURE DE PENSAR, per com el narrador protagonista introdueix el lector en la seva història, de mica en mica va desgranant una nova realitat, viscuda lluny del seu país d'origen; aquest fet provoca en el protagonista un trencament dels esquemes de comportament apresos i imitats durant anys, li fa obrir els ulls a una nova realitat i el protagonista fa un gir de 180 graus. El segon premi per a Joan Joval i Vilanova de 2n d’ESO A, per la narració titulada HISTÒRIA D’EN MAX. El tercer premi fou per a Jana Blanco Vendrell, de 1r d’ESO A, per  UNES FADES MOLT ESPECIALS. 

Un moment estel·lar del matí fou l’actuació del grup musicalπítels, integrat per la professora de música Clàudia Cabanas i els professors Joan Miquel Villaró, Ramon Cases, Marcel Comellas i Marc Carulla. Van interpretar les cançons “Bon dia” (El Pets), “Llença’t” (Lax’n’Busto), “Escriurem” (Miki Núñez) i amb la cançó “Resistiré” (Dúo Dinámico, versió 2020)  van rebre l’acompanyament del Pep Porredon, que afegí exultació a l’acte. 

1. Actuació dels Pítls amb la collaboració de Pep Porredon director de lInstitut 1

Els professors de Visual i Plàstica David Bonet i Eva Serra feren entrega dels premis pel punt de llibre dels alumnes de 1r i 2n d’ESO i pels cartells de Sant Jordi de l’alumnat de 4t d’ESO, en què van considerar com a més reeixits el de Pol Colell Pacheco i el d’Aitana Medina Devés.

La interpretació al piano de Raquel Moiceanu precedí el lliurament del reconeixement per als millors treballs de recerca d’enquany, que foren per a Max Albà Taús, Maria Barniol Rey, Mercè Burés Baiget, Júlia Caro Alba, Núria Florensa Carrera, Clàudia Lleonart Melero, Marc Marsol Borrut, Roger Martínez Gilibets, Júlia Plans Vilaseca, Marina Real Guzmán i Roc Vendrell Espluga. La professora Mati Morales feu lliurament d’un altre reconeixement als premiats de les Olimpíades de Biologia.

Tot seguit, uns alumnes de 2n d’ESO C van ballar al ritme de la cançó “Wow” de Post Malone. A continuació, la professora Yolanda Ballespí feu entrega dels premis de fotografia matemàtica i, altra vegada, la Mati Morales dels del ral·li fotogràfic.

2. Actuació de 2n dESO 1

Una de les novetats de la festa va ser que professores, professors, personal d’administració i serveis feren una coreografia seguint el ritme de la cançó “Tutu” de Camilo i Pedro Capó. L’admiració de la majoria dels assistents fou majúscula.

4. El ball dels professors i professores 1

Els darrers premis foren els que la professora de matemàtiques Ester Colell i Torruella concedí per la prova Cangur. Els primers premis foren per a Lyanyee Rodríguez Porras, de 2n d’ESO; Miguel Magín Sierra, de 3r d’ESO; Clara Clotet Gómez, de 4t d’ESO; David Casaldàliga Cots, de 1r de batx. i Tate Yin Solé Angrill de 2n de batx. 

La professora del PFI Alba Suau donà les gràcies a tots els qui van participar en la Marató de TV3 d’aquest curs ja sigui aportant-hi menjar, comprant tiquets, muntant les paneres solidàries...; feu una menció especial a l’alumnat de 3r d’ESO E pel seu excel·lent vídeo i als de 1r d’ESO E per ser una classe molt solidària en aquesta causa. 

La traca final arribà amb l’actuació d’alumnes de 2n de batxillerat que delectaren els presents amb un sorprenent recital de música rock. L’Arnau Compte, el Jan Pallisa, el Jordi Castells, el Martí Brotons, la Núria Florensa i el Marc Marsol ho feren tan bé que arrancaren molts aplaudiments dels assistents i se’ls demanà que en cantessin més. Van delitar el públic amb les versions de “Seven nation army”, “Should I sty or should I go”, “La Bamba, Twist and shout” i “Sultans of swing”.

3. Actuació grup 2n de batxillerat 1

Fou, en definitiva, una lluïda festa de Jocs Florals, vigília de la Diada de Sant Jordi.


 

INFORMACIONS

Presencialitat postobligatoris

A partir de dilluns 26 d'abril, tots els dies seran presencials als estudis de BATX, PFi i CICLES

Recomanacions per a qui faci sessions telemàtiques

triptic telematic

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació