Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut EL PFI TRANSFORMA L'INSTITUT EN UN ESPAI MÉS VERD

EL PFI TRANSFORMA L'INSTITUT EN UN ESPAI MÉS VERD

Correu electrònic Imprimeix PDF

A l’Institut és el segon any que estem impartint el Programa de Formació i Inserció (PFI) d’Auxiliar de Vivers i Jardins dirigit a joves d'entre 16 i 21 anys que no han finalitzat l'educació secundària obligatòria. Són estudis voluntaris i la seva durada és d'un curs acadèmic.

Els i les alumnes de PFI reben un acompanyament i una tutorització essencial per a l'assoliment dels objectius del programa. Amb el PFI, d'una banda, es facilita la continuïtat formativa dins de la formació professional i, de l'altra, l'aprenentatge de les competències necessàries per al món del treball.

Durant aquest curs hem volgut participar activament en la millora de diferents espais de l’institut, per tal que siguin més agradables a la vista, més verds i més cuidats. Per aquest motiu, tenim ganes de mostrar-vos el que hem estat treballant per iniciar aquesta transformació, tot i que és un projecte a llarg termini i que, depenent de les inquietuds que any rere any tinguin els joves, anirem complementant.

Primer, vam fer una pluja d’idees per tal que els joves mostressin els canvis que creien convenients per a millorar l’entorn i van sortir moltes propostes interessants en les quals vam començar a treballar. El procés d’elaboració ha fomentat la cohesió de grup i el descobriment d’habilitats que ells i elles mateixes desconeixien que tenen, han après a utilitzar eines i maquinària diversa, que a la vegada els serà ben útil en la seva vida diària. Han vist que són capaces i capaços de crear amb les seves pròpies mans, juntament amb la la seva imaginació, una varietat de coses de què, en veure el resultat final, ben orgullosos han estat. El fet que la resta de comunitat educativa de l’Institut en pugui gaudir és gratificant i fa que en tinguin cura i se sentin responsables del seu manteniment i de la bona conservació.

Com us volem mostrar en les fotografies hem construït bancs amb palets, jardineres on hem plantat flors de temporada i plantes anuals, escales per a facilitar l’accés en diferents zones del pati, un hort on podem gaudir d’hortalisses de proximitat, hem fet una plantació d’espígol, hem plantat til·lers i roures i hem desbrossat i netejat tot el jardinet per tal d’ampliar l’espai accessible del pati i poder gaudir de les ombres que els arbres plantats ens ofereixen ja fa molts anys. Periòdicament, ens ocupem de regar, tallar la gespa, desbrossar i treure fulles per tal de tenir un entorn més agradable per a tots.

L’ultim projecte d’aquest curs serà la construcció d’un petit hivernacle amb fusta termotractada per tal de poder fer planter per a l’hort i esqueixos de plantes aromàtiques. Estem molt il·lusionats per la bona acollida que hem tingut de tota la comunitat educativa del centre i estem oberts a continuar treballant per tal de millorar cada dia una mica més el nostre entorn pròxim i transformar l’institut en un espai més verd.

Darrera actualització de divendres, 23 d'abril de 2021 13:47  

INFORMACIONS

Presencialitat postobligatoris

A partir de dilluns 26 d'abril, tots els dies seran presencials als estudis de BATX, PFi i CICLES

Recomanacions per a qui faci sessions telemàtiques

triptic telematic

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació