Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

AULA DELS SENTITS

Correu electrònic Imprimeix PDF

“Tot el nostre coneixement ens ve de les sensacions”, Leonardo da Vinci 

 Mira'l a Youtube

Des del Departament de Diversitat us volem presentar el nou espai “Aula dels Sentits”. Un espai on poder donar resposta a qualsevol alumne/a que ho necessiti amb visió d’oportunitat.

L’objectiu general és poder identificar les àrees d'integració i estimulació sensorial que es troben compromeses i donar el suport necessari per tal d’aconseguir un millor processament de la informació sensorial i una millor organització de les seves respostes adaptatives; per tant, millorar la capacitat de l’alumne/a per aprendre, estudiar, jugar, cuidar-se a si mateix, relacionar-se, participar en activitats socials... 


S’entén la integració sensorial com la capacitat que tenim per organitzar la informació que rebem de l’entorn i del nostre propi cos a través dels sentits. La manera de percebre, interpretar i organitzar aquesta informació sensorial dona lloc a la nostra manera d’actuar i reaccionar en relació amb les habilitats motrius: l’estat d’alerta, l’atenció, l’aprenentatge, el llenguatge.


I l’estimulació sensorial es basa en l’agudització dels sentits primaris (vista, oïda, olfacte, tacte i gust) mitjançant diferents mecanismes de llums, olors, sons, etc. Els beneficis que s'obtenen en aplicar aquests estímuls tenen a veure amb la relació amb l'entorn, físic i social. 

Aquesta aula es distribueix en diversos espais i materials adaptats amb recursos concrets per tal de facilitar un millor acompanyament. Són els següents: 

collage sentits

● Espai taula per a realitzar dinàmiques de taller individuals i/o de grup, tutories... 

● Gronxador, pilotes Bobath, pufs..., per al treball vestibular. 

● Dutxa dels coixins per a aportar un entorn de tranquil·litat en moments d’estrès, frustracions, tensions...

● Llum negra per a estimular els sentits, veure, sentir i pensar en aprenentatges des de la fluorescència.

● Matalassos de descàrrega emocional. 

● Plafons/camí sensorial per a conèixer diferents elements del propi entorn que sovint no tenen l’oportunitat d’explorar amb autonomia. 

● Pantalla digital i tàctil com a suport tecnològic. 

● Llums blanques i de colors (cromoteràpia). Estimulen el nostre cos i són responsables del correcte funcionament de diversos sistemes del nostre organisme. Aula dels sentits 

● Zona de material per a adaptar qualsevol assignatura, activitat, manualitat que doni suport als aprenentatges de l’alumnat. 


En definitiva, una aula que ofereix un ventall d’estratègies i recursos per a la millora del rendiment escolar, desenvolupament personal des de l'educació inclusiva, la qual cosa és un impuls positiu per a l’aprenentatge. 

 

Departament de Diversitat


Darrera actualització de dimecres, 24 de març de 2021 11:54  

INFORMACIONS

Calendari de presencialitat de BATX, CICLES i PFI

calendari presencialitat

Recomanacions per a qui faci sessions telemàtiques

triptic telematic

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació