Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut “SOLSONA OBRE CAMINS”, PROJECTE DE 2n ESO

“SOLSONA OBRE CAMINS”, PROJECTE DE 2n ESO

Correu electrònic Imprimeix PDF

IMG 20181019 182841-1

L’alumnat de 2n d’ESO està realitzant, durant aquest 1r trimestre, el projecte “Solsona obre camins”, a través del qual treballen els continguts de les àrees implicades en l’esmentat projecte (Ciències Experimentals, Tecnologia i Educació Física). El treball realitzat durant aquest període culminarà amb la creació, per part dels estudiants, d’una pàgina web i d’un tríptic que inclourà diverses rutes d'interès geològic i paisatgístic del Solsonès.

Per tal d’informar i ajudar l’alumnat en la seva tasca, dimecres passat, dia 10 d’octubre, l’Institut comptà amb la visita de quatre especialistes, als quals agraïm la seva col·laboració. Ramon Rafart (professor d’història i membre del Centre Excursionista del Solsonès) explicà les diferents tipologies de recorreguts, com es mantenen els camins i què cal preparar per anar a fer una excursió (materials i precaucions). Jaume Balagué (geòleg del CTFC) va parlar dels materials geològics del Solsonès i ensenyà diferents mostres de roques i algunes eines amb què treballen els geòlegs. David Guixé (biòleg de l’àrea de biodiversitat al CTFC) ens acostà als boscos: la seva distribució per regions i les seves característiques..., sense deixar de banda les conseqüències de l'incendi del 98. També ens va ensenyar a reconèixer rastres d’animals (petjades, excrements, plomes ...). Trini Pià (tècnica de turisme de l’Agència de Desenvolupament Local Solsona Cardona) va presentar les rutes que han preparat per a descobrir l'entorn de Solsona, amb punts d'interès natural o cultural.

ponents

Dimarts 16 d’octubre fou el moment de posar en pràctica els coneixements adquirits en les xerrades anteriors. Els alumnes, dividits en set grups i supervisats pels seus professors, han dissenyat sobre el terreny set rutes diferents pels voltants de Solsona. Aquestes rutes, d’entre 5 i 9 km de llargada, havien d’incorporar els elements presentats pels quatre especialistes anteriors (punts d’interès cultural, roques, fauna...). Vet aquí un exemple :

“Ruta 7: Urbana inclusiva

Comencem  a la plaça del Camp i anem al carrer Castell, el terra d’aquest carrer està fet amb  conglomerats, arribem a la plaça de l’Ajuntament. [...] Passem pel carrer de Josep Calassanç amb alguna façana  amb fòssils marins. Baixem cap al portal del Pont i des d’allí anem per un camí no asfaltat fins la Font del Corb.”

Rutes alumnes 2n ESOB

Amb aquest bagatge ja tot està a punt per a començar l’edició del tríptic i així fer que la gent d’aquí i també els visitants gaudeixin i aprenguin tot caminant per les nostres contrades, descobrint o revalorant i també ajudant a conservar el nostre patrimoni.

Darrera actualització de divendres, 19 d'octubre de 2018 17:35  

INFORMACIONS

Aquest centre participa en les accions finançades pel
Ministeri d'Educació i Formació Professional
i per la Unió Europea Next Generation EU.
logo next
info4
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació