Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

DESFILADA IMPACTANT 2021

Correu electrònic Imprimeix PDF

Els i les de GreaseNatàlia Lencinas i Tània Garriga

Divendres passat, 10 de desembre, en un Teatre Comarcal ple, l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut, professorat i personal del PAS van desfilar amb peces de roba, vestits i complements de diverses botigues de Solsona.

Llegiu-ne més...
 

COL·LABOREM-HI, EN LA MARATÓ DE TV3

Correu electrònic Imprimeix PDF


InkedImatge La Marató TV3 LI

La Marató de TV3 d’enguany va adreçada a millorar la situació dels qui pateixen problemes de salut mental, com la depressió, l’ansietat, el trastorn bipolar, l’esquizofrènia i altres psicosis, els trastorns obsessius compulsius, trastorns del neurodesenvolupament (com el TDAH, el trastorn de l'espectre autista o els de l'aprenentatge), i els trastorns de la personalitat, de la conducta alimentària o d’addiccions.

                        Es diu que una de cada quatre persones adultes, al llarg de la seva vida, tindrà un problema de salut mental. Es considera que el 50 % d'aquests trastorns apareixen abans dels 18 anys, però sovint no es diagnostiquen fins uns anys després, en l'etapa adulta. En les persones amb trastorns mentals, l'esperança de vida també es veu reduïda. Entre els joves i adolescents, el suïcidi és una de les primeres causes de mort, la majoria de vegades, a conseqüència d'una depressió. I és per això que s’ha de fer un seguiment de la seva infantesa, per tal de diagnosticar-ho en l’etapa infantil, ja que, si no, pot comportar diferents problemes al llarg de la seva vida.

Llegiu-ne més...
 

DESFILADA DE 4t 2021

Correu electrònic Imprimeix PDF

Desfilada

 

ACTIVITATS A L'INSTITUT PEL 25N

Correu electrònic Imprimeix PDF

Cartell 25N institut

 

RIQUESA TEMÀTICA EN ELS TREBALLS DE RECERCA DE L’INSTITUT

Correu electrònic Imprimeix PDF

foto TR 2nA redimensionada

foto TR 2nB redimensionada

L’alumnat de 2n de batxillerat, els dies 26 i 27 d’octubre, vam ser els ponents d’una tasca que vam començar el curs passat, el TREBALL DE RECERCA. Segons l’interès de cada un de nosaltres, ens vam informar, documentar i assessorar per tal d’executar una feina que representa el 10 % de la nota de tot el batxillerat. Ens havien explicat que l’hauríem de fer en unes 70 hores, però, tret de comptades excepcions, n’hi hem dedicat moltes més, entre altres motius perquè el que s’elabora com una creació pròpia s’aprecia molt més i ens convenia executar-la amb tanta cura i dedicació com ens fos possible.

Llegiu-ne més...
 

CONVOCATÒRIA VAGA D'ESTUDIANTS 16 de DESEMBRE de 2021

Correu electrònic Imprimeix PDF

Us informem que el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat una vaga per avui dia 16 de desembre contra la llei Castells. Es tracta d’una crida a la vaga d’estudiants d’instituts i universitats públiques d’arreu de Catalunya.

En el cas del nostre Institut, s’han adherit a la convocatòria de vaga l’alumnat dels cursos dels cicles formatius de grau mitjà i superior.

 Per a qualsevol tipus de dubte o consulta, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres.

 

COMMEMORACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DE L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

Correu electrònic Imprimeix PDF

WhatsApp Image 2021-12-02 at 15.35.16

Dijous passat, a l’Institut, vam dedicar les dues darreres hores lectives a commemorar el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Masclista. Havia de ser l'altre dijous passat, però, per la inclemència meteorològica ho vam posposar una setmana.

L'origen d'aquest dia internacional és l'assassinat de tres activistes polítiques dominicanes el 25 de novembre de 1960, les germanes Mirabal, fermes opositores del règim del dictador Rafael Leónidas Trujillo. Van ser detingudes diverses vegades, torturades i violades, fins al dia que les van assassinar.

Avui dia, els especialistes apunten que un dels principals problemes per acabar amb la violència masclista és que no la sabem identificar. Per això usen la metàfora de l'iceberg per explicar una realitat que resulta invisible per a molta gent. A la part visible de l'iceberg, a la punta, hi ha els assassinats, la violència explícita, l’explotació sexual. I a la part submergida, amagada sota l'aigua, allò que només es veu si un s’hi capbussa perquè és una actitud ja normalitzada, hi ha, per exemple, l'humor, la publicitat i el llenguatge sexistes o la invisibilització de les dones en espais de poder; i aquestes formes subtils de violència masclista és important tenir-les també presents perquè ja potencien una desigualtat entre homes i dones.Cal que tota la societat i les seves institucions es comprometin a erradicar aquestes maneres de procedir contra les dones.

 

Llegiu-ne més...
 

CONVOCATÒRIA VAGA 30 de NOVEMBRE de 2021

Correu electrònic Imprimeix PDF

Us informem que les organitzacions sindicals IAC, CGT, CO.BAS i COS, han comunicat una jornada de vaga adreçada a tot el personal de les administracions públiques per a demà dimarts dia 30 de novembre de 2021.

 Hi ha professorat del nostre centre que s’han adherit a aquesta convocatòria. Aquest fet podria tenir alguna incidència en el desenvolupament normal de les classes.

 L’alumnat, en les hores de classe que no hi hagi professor/a, romandrà al centre i serà atès pel professorat que no secundi la vaga i pels serveis mínims que ha decretat el Departament de Treball i Empresa.

 El transport escolar, el menjador escolar i les activitats extraescolars funcionaran amb normalitat.

 Per a qualsevol tipus de dubte o consulta, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres.

 Ben cordialment

 

L’equip directiu

 

 

GERARD RODRÍGUEZ I VILADRICH, RESTAURADOR DEL GEGANT DE L'INSTITUT

Correu electrònic Imprimeix PDF

Gerard Rodríguez gegant

El 28 de juny del 2018 amb el Joan Serra vam proposar a la Teresa Pijuan, llavors directora del centre, poder restaurar l’antic gegant de l'Institut que, per raons de pes i grandària, va quedar obsolet i abandonat en un magatzem. Una de les idees que teníem era treure-li pes ja que els braços i mans estaven reblerts de serradures i pesaven uns 15 kg i l’altra idea era fer-lo desmuntable per tal de poder-lo transportar i guardar millor.

Llegiu-ne més...
 


Pàgina 10 de 129

INFORMACIONS

Aquest centre participa en les accions finançades pel
Ministeri d'Educació i Formació Professional
i per la Unió Europea Next Generation EU.
logo next
info4
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Mireu !

dscn3568 copy.jpg

Formulari d'entrada

Cerca una informació

Usuaris connectats

Tenim 51 visitants en línia