Institut Francesc Ribalta

 • Augmenta la mida de la font
 • Mida de la font per defecte
 • Disminueix la mida de la font

RELATS DE POR A LA BIBLIOTECA

Correu electrònic Imprimeix PDF

Relats de por

Llegiu-ne més...
 

PRESENTACIONS DE LES REUNIONS D'INICI DE CURS

Correu electrònic Imprimeix PDF

Les darreres setmanes de setembre tots els cursos de l'Institut van fer les reunions d'inici de curs amb les famílies. En aquestes reunions, els membres dels equips docents van explicar l'organització del centre i les especificitats de cada curs. Si no vau poder assistir a la reunió o necessiteu recuperar la informació que s'hi va donar, podeu consultar les presentacions en els enllaços següents:

1r d'ESO · 2n d'ESO · 3r d'ESO · 4t d'ESO · 1r de BAT · 2n de BAT · CFGM Cures auxiilars d'infermeria i Atenció a la dependència · CFGS Educació infantil · IFE Auxiliar en manteniment d'instal·lacions esportives 

Reunions 2021-2022

 

OBRIM CAMINS

Correu electrònic Imprimeix PDF

 

Preparats per a la sortida a Obrir camins

Enguany els alumnes de 2n d’ESO de l’Inst. Francesc Ribalta hem desenvolupat una nova edició del projecte SOLSONA OBRE CAMINS. Aquest projecte consisteix a conèixer el patrimoni natural i cultural de Solsona i rodalia.

Aquest curs, hem preparat i seguit unes rutes per accedir a algunes de les fonts més conegudes pels veïns de Solsona, però que no ho són gaire segons la majoria de persones que ens  visiten. Ens hem endinsat per camins i corriols amb diferents graus de dificultat. La durada de cada trajecte ha estat variable. També hem tingut en compte les persones amb mobilitat reduïda i els hem preparat una ruta de fàcil accés que és molt bonica pels paisatges i hàbitats que hi podem trobar.

Llegiu-ne més...
 

Reunions d'inici de curs 2021-2022

Correu electrònic Imprimeix PDF

Durant aquesta setmana es duran a terme les reunions d'inici de curs amb les famílies de cada nivell educatiu. Seran presencials, respectant les mesures de prevenció per la COVID establertes. 

1r d’ESO

Dimarts, 21 de setembre a les 18’30 h.

2n d’ESO

Dilluns, 20 de setembre a les 17 h.

3r d’ESO

Dimarts, 21 de setembre a les 18’30 h.

4t d’ESO

Dimarts, 28 de setembre a les 18’30 h.

1r Batxillerat

Dijous, 23 de setembre a les 19'30 h.

2n Batxillerat

Dijous, 23 de setembre a les 18 h.

Cicles Formatius

Dimarts, 21 de setembre a les 18’30 h.

PFI

Dimarts, 21 de setembre a les 18 h.

Formació intranet centre per a famílies de

1r d’ESO i obert a tothom

 

Dimarts, 28 de setembre a les 19 h.

 

Convocatòria ajuts per a alumnes amb necessitat específica de suport educatiu

Correu electrònic Imprimeix PDF

Ajuts individualitzats convocats pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport per a alumnes amb necessitat específica de suport educatiu per al curs 2021-2022:

Requisits generals

Alumnes que presenten necessitats educatives especials derivades de discapacitat o trastorn greu de conducta o trastorn de la comunicació i el llenguatge o trastorn de l'espectre autista:

 1. Presentar necessitat específica de suport educatiu derivada de discapacitat o trastorn greu de conducta o trastorn de la comunicació i el llenguatge o trastorn de l'espectre autista, sempre que aquesta necessitat hagi estat acreditada mitjançant la documentació indicada (vegeu l'apartat documentació).Tenir complerts 2 anys d'edat a 31 de desembre de 2020.

 2. Excepcionalment, es podran concedir ajudes a alumnes menors de dos anys sempre que els equips corresponents certifiquin la necessitat d'escolarització primerenca per raó de les característiques de la discapacitat.

 3. Estar escolaritzat en centre específic, en unitat d'educació especial de centre ordinari o en centre ordinari que escolaritzi alumnes que presenten necessitats educatives especials, que hagin estat creats o autoritzats definitivament com a tals per l'administració educativa competent, en la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds.

 4. Estar cursant algun dels següents nivells educatius: educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria, batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i superior, ensenyaments artístics professionals, cicles formatius de grau bàsic, programes de formació per a la transició a la vida adulta.

 5. A més per obtenir el subsidi es requereix ser membre de família nombrosa de qualsevol categoria, d'acord amb la normativa vigent a 31 de desembre del 2020.

 

Alumnes amb necessitat específica de suport educatiu associat a altes capacitats intel·lectuals:

 1. Presentar necessitat específica de suport educatiu associada a alta capacitat intel·lectual sempre que aquesta necessitat hagi estat acreditada mitjançant la documentació indicada (vegeu l'apartat documentació).

 2. Tenir complerts 6 anys d'edat a 31 desembre 2021.

 3. Estar cursant algun dels següents nivells educatius: educació primària, educació secundària obligatòria, batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i superior o ensenyaments artístics professionals.

Llegiu-ne més...
 

REFLEXIONS PEDAGÒGIQUES AL CENTRE

Correu electrònic Imprimeix PDF

REFLEXIÓ PEDAGÒGICA AL CENTRE

debatReflexions fetes en el marc del Laboratori de Transformació Educativa


 

Com podem millorar el lideratge pedagògic al centre?

Ens cal repartir responsabilitats i tenir uns canals de comunicació eficaços per agilitzar la presa de decisions. 

debat

 

Aquest curs hem organitzat debats pedagògics oberts al claustre, amb l’objectiu d’analitzar i proposar canvis sobre qualsevol aspecte pedagògic o d’organització. S’han creat comissions de projectes de centre, amb una coordinadora/or que en du l’organització. Per exemple (Medi Ambient, Riscos Laborals, Coeducació, Erasmus+, GEP, Salut, Intercanvis, Festes, Extraescolars,..)

Llegiu-ne més...
 

MARINA REAL, PRIMER PREMI PER A ESTUDIANTS DEL MÓN CLÀSSIC

Correu electrònic Imprimeix PDF

Premi a la Marina Real i Guzmán pel seu treball de recerca de batxillerat titulat “La meva Antígona”.

Marina Real

Aquesta exalumna de  l’Institut Francesc Ribalta de Solsona ha estat guardonada amb el XXIX Premi Núria Tudela i Penya, convocat per la revista Auriga, adreçat a estudiants d’ensenyament secundari i universitaris que tractin algun aspecte del món clàssic. Tutoritzada pel professor Eugeni Barniol Estany, la Marina Real ha adaptat en format de novel·la curta la tragèdia teatral grega Antígona de Sòfocles.

Llegiu-ne més...
 

BENVINGUDA A L'IFE-AMIE 2021

Correu electrònic Imprimeix PDF

Alumnes IFE

Setmana de benvinguda a l’IFE

 

El grup d’alumnes de l’IFE en Auxiliar de Manteniment d’Instal·lacions Esportives comença el curs 2021-2022 a l’Institut Francesc Ribalta.

El dia 13 de setembre va començar el curs escolar i també es va iniciar l’IFE - AMIE. Durant la primera setmana l’alumnat ha dut a terme l’anomenada “Setmana d’acollida”, on les noies i els nois han fet diverses activitats per adaptar-se al nou centre, als nous estudis i als nous companys. Els tutors del nou itinerari formatiu, la Glòria i el Ricard, van donar la benvinguda a l’alumnat, els van fer la presentació de l’Institut i de l’IFE.

Llegiu-ne més...
 

INICI DE CURS 2021-2022. INFORMACIONS

Correu electrònic Imprimeix PDF

20210430 134520

El proper dilluns 13 de setembre comencen tots els estudis a l’Institut i ho fan amb plena presencialitat. Aquest curs seguirem tenint grups estables, seguirà sent obligatòria la mascareta i caldrà que mantinguem el rentat de mans, però l'organització ens permetrà que els grups facin classe amb el professorat especialista de cada matèria, organitzar sortides i poder jugar als patis. Ho podeu trobar més avall al pla d'actuació d'enguany i també ho explicarem a les acollides d'alumnat i reunions de famílies que farem ben aviat.


 Com entrarem al centre aquest curs?

CURS I GRUP

HORA D’ENTRADA I SORTIDA

PORTA D’ACCÉS

1r d'ESO A, B i C

Entrada 8.10 h  -  Sortida 14.40 h

Porta cap al pavelló municipal. Permet una circulació de vehicles més fluida.

2n d'ESO A, B, C i D

Entrada 8.15 h  -  Sortida 14.45 h

3r d'ESO A, B i C

Entrada 8.10 h  -  Sortida 14.40 h

Porta gran d’entrada

4t d'ESO A, B, C i D

Entrada 8.15 h  -  Sortida 14.45 h

PFI, alumnat de transport escolar i entrada adaptada

Entrada 8.10 h  -  Sortida 14.40 h

Porta nova amb rampa

batxillerat, cicles i IFE

Entrada 8.10 h  -  Sortida 14.45 h

Porta de l’edifici annex

Llegiu-ne més...
 


Pàgina 9 de 127

INFORMACIONS

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Mireu !

dscn3523 copy.jpg

Formulari d'entrada

Cerca una informació

Usuaris connectats

Tenim 54 visitants en línia