Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

FELIÇ VIGÍLIA DE LES VACANCES DE NADAL

Correu electrònic Imprimeix PDF

Actuació 1r 

Furor de 2n de batx.

 El darrer dia lectiu de 2021, després del pla lector i les dues primeres classes, vam menjar per esmorzar coca i xocolata desfeta per tal de col·laborar en la lluita contra el càncer infantil. Tot seguit, els de 1r d’ESO ens entretingueren amb una coreografia musicada al pati de bàsquet. Després, els professors cantaren la nadala de Buhos “Campanes de benvinguda” en què es diu: Des d'orient fins a occident / sense barreres que puguin trencar un somriure / que l'escalfor és el millor present / omplim-la de color i fem-ho molt més lliure. / Tu ets l'estrella / Tu ets l'estrella.

Llegiu-ne més...
 

RECAPTEM PER A LA MARATÓ DE TV3

Correu electrònic Imprimeix PDF

Parada de la Marató 2021 1

Recollint el premi

Les paneres solidàries, els arbres de Nadal fets pels del PFI, els mòbils muntats pels de l’IFE-AMIE han estat tres dels recursos emprats pels membres de l’Institut per a recaptar diners per a la Marató 2021 de TV3 en benefici de la investigació científica de la salut mental. A més de recollir diners, les del cicle formatiu del grau mitjà de Cures Auxiliars d’Infermeria van organitzar, divendres 17 de desembre, una gimcana per a l’alumnat de l’ESO i 1r de batxillerat per a sensibilitzar-los dels diferents tipus de malalties de salut mental.

 

Han estat 1.773,25 euros, els diners ingressats al compte de la Fundació La Marató, recaptats en les paradetes i en la venda de les butlletes per a les paneres solidàries.

 

Moltes gràcies a tots els qui hi han col·laborat d’una manera o altra, ja sigui regalant recapte per a les paneres, ja sigui comprant un número del sorteig o dels objectes fets per l’alumnat.

 

La solidaritat també és educació!


Gimcana Marató 2021

El Tomàs i la Glòria

 

DESFILADA IMPACTANT 2021

Correu electrònic Imprimeix PDF

Els i les de GreaseNatàlia Lencinas i Tània Garriga

Divendres passat, 10 de desembre, en un Teatre Comarcal ple, l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut, professorat i personal del PAS van desfilar amb peces de roba, vestits i complements de diverses botigues de Solsona.

Llegiu-ne més...
 

COL·LABOREM-HI, EN LA MARATÓ DE TV3

Correu electrònic Imprimeix PDF


InkedImatge La Marató TV3 LI

La Marató de TV3 d’enguany va adreçada a millorar la situació dels qui pateixen problemes de salut mental, com la depressió, l’ansietat, el trastorn bipolar, l’esquizofrènia i altres psicosis, els trastorns obsessius compulsius, trastorns del neurodesenvolupament (com el TDAH, el trastorn de l'espectre autista o els de l'aprenentatge), i els trastorns de la personalitat, de la conducta alimentària o d’addiccions.

                        Es diu que una de cada quatre persones adultes, al llarg de la seva vida, tindrà un problema de salut mental. Es considera que el 50 % d'aquests trastorns apareixen abans dels 18 anys, però sovint no es diagnostiquen fins uns anys després, en l'etapa adulta. En les persones amb trastorns mentals, l'esperança de vida també es veu reduïda. Entre els joves i adolescents, el suïcidi és una de les primeres causes de mort, la majoria de vegades, a conseqüència d'una depressió. I és per això que s’ha de fer un seguiment de la seva infantesa, per tal de diagnosticar-ho en l’etapa infantil, ja que, si no, pot comportar diferents problemes al llarg de la seva vida.

Llegiu-ne més...
 

DESFILADA DE 4t 2021

Correu electrònic Imprimeix PDF

Desfilada

 

PETITES GRANS ACCIONS DES DE L’INSTITUT FRANCESC RIBALTA

Correu electrònic Imprimeix PDF

Des de la Comissió de Medi Ambient de l’Institut Francesc Ribalta volem cuidar encara més el nostre entorn, volem que tots siguem més usuaris de la sostenibilitat, més ecologistes i més conscients que ens queda molt per fer i que uns petits canvis seran el que faran millorar el nostre futur. Tenim ganes de remoure hàbits i desitgem que aquestes petites grans accions entrin a formar part del nostre dia a dia, a dins i a fora de l’institut i així, de mica en mica, anar propagant altres maneres de fer les coses, lluny del consumisme i de la contaminació i pròxim a la sostenibilitat i a la cura de l’entorn.

Parada

Llegiu-ne més...
 

PREMIATS DE LES NADALES DEL CONSELL COMARCAL

Correu electrònic Imprimeix PDF

PREMIATS DE LES NADALES 2021 DEL CONSELL COMARCAL

Dijous passat, a l’auditori de la sala Polivalent de Solsona, es van lliurar els premis del XXXII Concurs de Nadales del Consell Comarcal del Solsonès.

Els dos premiats de l’Institut foren la Maria Garriga i Viladrich de 2n d’ESO per Nadal, si s’escau, i el Maiol Irla i Batet de 4t d’ESO per Nadal en imatges.

 

 

Maria Garriga i Maiol Irla

Llegiu-ne més...
 

CONVOCATÒRIA VAGA D'ESTUDIANTS 16 de DESEMBRE de 2021

Correu electrònic Imprimeix PDF

Us informem que el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat una vaga per avui dia 16 de desembre contra la llei Castells. Es tracta d’una crida a la vaga d’estudiants d’instituts i universitats públiques d’arreu de Catalunya.

En el cas del nostre Institut, s’han adherit a la convocatòria de vaga l’alumnat dels cursos dels cicles formatius de grau mitjà i superior.

 Per a qualsevol tipus de dubte o consulta, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres.

 

COMMEMORACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DE L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

Correu electrònic Imprimeix PDF

WhatsApp Image 2021-12-02 at 15.35.16

Dijous passat, a l’Institut, vam dedicar les dues darreres hores lectives a commemorar el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Masclista. Havia de ser l'altre dijous passat, però, per la inclemència meteorològica ho vam posposar una setmana.

L'origen d'aquest dia internacional és l'assassinat de tres activistes polítiques dominicanes el 25 de novembre de 1960, les germanes Mirabal, fermes opositores del règim del dictador Rafael Leónidas Trujillo. Van ser detingudes diverses vegades, torturades i violades, fins al dia que les van assassinar.

Avui dia, els especialistes apunten que un dels principals problemes per acabar amb la violència masclista és que no la sabem identificar. Per això usen la metàfora de l'iceberg per explicar una realitat que resulta invisible per a molta gent. A la part visible de l'iceberg, a la punta, hi ha els assassinats, la violència explícita, l’explotació sexual. I a la part submergida, amagada sota l'aigua, allò que només es veu si un s’hi capbussa perquè és una actitud ja normalitzada, hi ha, per exemple, l'humor, la publicitat i el llenguatge sexistes o la invisibilització de les dones en espais de poder; i aquestes formes subtils de violència masclista és important tenir-les també presents perquè ja potencien una desigualtat entre homes i dones.Cal que tota la societat i les seves institucions es comprometin a erradicar aquestes maneres de procedir contra les dones.

 

Llegiu-ne més...
 


Pàgina 7 de 127

INFORMACIONS

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Mireu !

dscn3480 copy.jpg

Formulari d'entrada

Cerca una informació

Usuaris connectats

Tenim 36 visitants en línia