Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut L’EDUCACIÓ AFECTIVOSEXUAL EN EL SISTEMA EDUCATIU

L’EDUCACIÓ AFECTIVOSEXUAL EN EL SISTEMA EDUCATIU

Correu electrònic Imprimeix PDF

 Propostes de l’alumnat de l’Institut en el

Congrés Co-ResponsaVIHlitat

CONGRÉS CORRESPONSAVIHLITAT

 

71 alumnes de 1r de batxillerat han participat en el “Projecte Co-ResponsaVIHilitat: Cap a un model de prevenció del VIH i altres ITSsamb i per als joves” durant el curs 2017-2018, que ha culminat amb el congrés organitzat per l’IrsiCaixa, celebrat aquest dimecres, 6 de juny, al CosmoCaixa.

L’edició d’enguany ha estat la continuïtat del projecte iniciat el curs passat, que girava al voltant del tema de la sida, el segon tema més votat per l’alumnat d’arreu de Catalunya en una enquesta duta a terme fa dos anys. Aquest curs, els joves han votat entre les tres propostes que van sorgir l’any passat a partir d’una agenda col·laborativa.

Dels eixos proposats: estigma i discriminació a  les persones, accés a diagnòstic del VIH entre adolescents i integració en el currículum escolar de l’educació afectivosexual, l’alumnat de batxillerat va escollir, a través d’una votació, centrar-se en aquest darrer bloc.

Juntament amb altres tres centres (Escola Maristes Champanyat de Badalona, Institut d’Alella i Institut Begues), els alumnes van comparar el currículum català amb altres currículums europeus, van realitzar una enquesta a tots els centres participants del projecte i, a partir de l’anàlisi dels resultats i de les conclusions, es van fer propostes de futures línies d’actuació dins l’àmbit educatiu.

L’alumnat conclou que s’haurien d’incorporar les aportacions següents al currículum:

  • Començar l’educació afectiva a primària i l’afectivosexual en el primer curs de secundària.
  • Mantenir aquest treball en tots els cursos de manera continuada, adaptant el contingut amb l’edat.
  • L’escola hauria de ser un punt d’informació més fort, impartint continguts coordinats per especialistes.
  • Fer formació específica per a professorat.

En la cloenda de l’acte, Àngel Domingo, sotsdirector d’Innovació, Formació i Orientació, de la Direcció General d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat (Departament d’Ensenyament), va fer esment d’aquestes propostes com a possibles millores a tenir en compte.


Darrera actualització de divendres, 15 de juny de 2018 13:42  

NOVETATS

sj

zoo

cicles
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació