Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut NATURA I CULTURA AL TREBALL DE SÍNTESI DE 3r D'ESO

NATURA I CULTURA AL TREBALL DE SÍNTESI DE 3r D'ESO

Correu electrònic Imprimeix PDF

Els alumnes de 3r d’ESO han tingut l’oportunitat, un any més, de començar el treball de síntesi al centre MónNatura Pirineus a les Planes de Son, a la comarca del Pallars Sobirà. Han estat dos dies per aprendre sobre la memòria històrica dels Pirineus i descobrir la flora, la fauna i el paisatge del Pallars.

3r eso web

Dijous 24, després de sortir de l’estació d’autobusos, l’alumnat va fer una primera parada a Sort, on van veure el documental Terra de Frontera: Els Pirineus catalans entre dues guerres (1938-1945) al Museu de la Llibertat i van visitar la presó museu. A la tarda, al Centre de Fauna de MónNatura, van observar animals com el trencalòs i el gall fer, en perill d’extinció. També van poder veure les instal·lacions de l’equipament, un edifici bioclimàtic.

Al planetari van observar les constel·lacions i van escoltar una xerrada sobre la formació de les estrelles. Al vespre i a la nit van observar la Lluna i el planeta Júpiter a través de telescopis, una activitat que es va complementar amb les històries mitològiques de les constel·lacions. L’endemà va ser el torn de la geologia, veient in situ els blocs de granit que van ser arrossegats en l’última glaciació per les glaceres que ocupaven els Pirineus. Finalment, una valoració, molt positiva, per part de l’alumnat va cloure l’estada a les Planes de Son.

grup 3r web


Darrera actualització de dimecres, 6 de juny de 2018 09:53  

NOVETATS

sj

pasq

cicles
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació