Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut REFUGIATS. REFLEXIONS AMB ASSUMPTA MONTELLÀ

REFUGIATS. REFLEXIONS AMB ASSUMPTA MONTELLÀ

Correu electrònic Imprimeix PDF

La xerrada va ser molt emotiva. L’Assumpta va saber com arribar als nostres cors i va fer que reflexionéssim sobre allò que va passar i sobre com vivia la gent en aquells temps” (Albert, Robert i Artem)

assumpta montellà 2018

“Ens va semblar molt útil i vam aprendre una altra part de la Guerra Cívil espanyola, la realitat dels exiliats. És important veure la guerra des de diferents punts de vista. Va ser molt emotiva” (Clara, Júlia, Carles, Tina i Judit)

Dimarts, 3 d’abril, l’alumnat de 4t d’ESO i grups de postobligatoris, va poder assistir a la xerrada que Assumpta Montellà va impartir a l’Institut Francesc Ribalta.

Els estudiants i el professorat aplegats a la biblioteca van viure intensament la realitat dels refugiats de la Guerra Civil espanyola. Una vegada més, la narració de la coneguda historiadora i escriptora va colpir a tothom i alhora va incitar a la reflexió. Alguns alumnes van sentir molt propers els fets relatats, ja que els seus propis besavis havien hagut de passar per aquesta situació: emprendre un llarg viatge cap a França fugint del conflicte i abocats a una vida sense altra possessió que els seus records i la seva dignitat.

Enmig de la desolació, apareix una història plena de vida: a la platja d’Argelers, la infermera Elisabeth Eidenbenz salva 597 infants, amb la fundació de la Maternitat d’Elna. Prenent com a model la seva tasca i el seu coratge, l’Assumpta va animar els joves a ser actius davant dels problemes i conflictes actuals.

 

NOVETATS

institut


Dimarts 22
Lliurament del treball de recerca de BAtxillerat
Treballs-recercaSortida de 2n d'ESOcamins
 "Solsona obre camins"

Posposada pel dimarts 29 d'octubre

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació