Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut FEM D'ARQUEÒLEGS A LA CIUTADELLA IBÈRICA (1r D'ESO)

FEM D'ARQUEÒLEGS A LA CIUTADELLA IBÈRICA (1r D'ESO)

Correu electrònic Imprimeix PDF

Text de: Ahlam Attiaoui, Clara Bonvehí, Gina Florensa, Edurne Llàcer, Lau Quevedo, Aina Tugas

calafell

Els dies 21 i 23 de febrer, l’alumnat de 1r d’ ESO de l’Institut Francesc Ribalta vam fer una sortida taller a la Ciutadella Ibèrica de Segur de Calafell. Ha estat organitzada des de l’àmbit de Socials, perquè ara hem començat el tema de les Fonts històriques i l’arqueologia.

El poblat iber està reconstruït, és molt acollidor. Hem après moltes coses sobre els nostres avantpassats, els ibers, tot visitant el seu poblat reconstruït a partir d’una línia vermella, hem pogut entrar a les seves cases fetes de tovot, hem pogut veure el menjar, les eines, els brasers i, fins i tot, algú s’ha pogut vestir de guerrer! (amb la falcata, l’escut, les llances...). Ens han explicat coses fantàstiques que no sabíem.

Després hem fet el taller d’arqueologia, que consisteix a excavar a poc a poc la terra per no destrossar els objectes quan es trobin, per això ens donen un pinzell i una pala. Hem tardat molta estona anant traient sorra amb el pinzellet, però a la fi l’hem trobat! Era la punta d’una espasa, una aixada... i després hem omplert una fitxa de datació, dibuix de les peces i explicació. Tot uns arqueòlegs!

I ja ha arribat l’hora de dinar! Aquesta part ha esta molt divertida, perquè ens han portat a la platja i com que som de muntanya i no la veiem gaire sovint... ens hem fet moltes fotos, hem jugat a la sorra descalços.

Ens ho hem passat molt bé, hem après moltes coses i us la recomanem!

Text de: Ahlam Attiaoui, Clara Bonvehí, Gina Florensa, Edurne Llàcer, Lau Quevedo, Aina Tugas

Darrera actualització de dimarts, 6 de març de 2018 18:20  

NOVETATS

Aquests dies,

lliurament de notes
del 1r trimestre

IMG-20181204-WA0001

tallers
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació