Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut LA MEMÒRIA HISTÒRICA I UN ESPORT NOU ES DONEN LA MÀ

LA MEMÒRIA HISTÒRICA I UN ESPORT NOU ES DONEN LA MÀ

Correu electrònic Imprimeix PDF

barcelona esgrima

L’alumnat i quatre tutors de 1r de batxillerat hem anat a Barcelona. Ara que vivim uns mesos en què la política es troba en els comentaris de molts catalans, hem tingut la sort de poder conèixer uns fragments de la nostra història gràcies a la visita a un refugi antiaeri, el Refugi 307 de Barcelona. També hem pogut practicar un esport inusual al Solsonès, l’esgrima.

 

El Refugi 307 va ser construït per molts veïns del Poble Sec de Barcelona. Durant la Guerra Civil, els dies 16, 17 i 18 de març de 1938, Barcelona, seguint les ordres del general Franco, va ser bombardejada per l’aviació legionària italiana i l’aviació alemanya. Les xifres oficials de l'Ajuntament de Barcelona van assenyalar 875 morts (entre els quals hi havia 118 nens), més de 1.500 ferits, 48 edificis destruïts i uns altres 78 molt malmesos. Fou un atac per enfonsar no sols la moral de la gent de la ciutat, sinó també dels qui eren al front, perquè els obligava a tornar cap a casa per tal d’estar amb els seus. El Refugi 307 és un dels millors exemplars de refugi antiaeri construït a Barcelona i alhora esdevé un autèntic memorial de la lluita per a sobreviure enfront dels desastres de la guerra. Els guies ens van comentar que un general espanyol del segle XIX, Baldomero Espartero, havia dit que, per al bé d’Espanya, “Catalunya havia de ser bombardejada cada cinquanta anys” i els barcelonins d’aleshores en van patir greus conseqüències.

barcelona bat refugi

Una activitat ben diferent ha estat la pràctica de l’esgrima. El Club Esgrima SAM ens ha obert les portes perquè tots els 64 alumnes poguéssim ensinistrar-nos una bona estona fent esgrima. Cal dir que és un esport molt complet, combina tant l’aspecte físic com el mental. Des de l’aspecte físic es treballa la resistència, la força, la velocitat, la flexibilitat, la coordinació, la potència i l’equilibri. Des del vessant mental trobem la capacitat de concentració, la creativitat, el control emocional, el raonament tàctic i la resolució de problemes. Malgrat ser un esport de combat, el contacte és prohibit; a més, l’equipament d’esgrima compleix uns requisits de seguretat que fan gairebé impossible que ningú pugui prendre mal.

Els i les de 1r de batxillerat hem viscut un divendres molt complet, ens ho hem passat molt bé alimentant la ment i enfortint el cos.

barcelona bat

Darrera actualització de dilluns, 11 de desembre de 2017 09:41  

NOVETATS

Per a la consulta de dates de preinscripció i matrícula aneu a l'apartat ESTUDIS de la pàgina web

Recuperacions i tasques opcionals d'estiu

BONES
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació