Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut VISITA AL CONSELL COMARCAL DEL SOLSONÈS

VISITA AL CONSELL COMARCAL DEL SOLSONÈS

Correu electrònic Imprimeix PDF

Consell Comarcal

Divendres passat, 17 de novembre, els alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Francesc Ribalta que cursen la matèria optativa "El Solsonès" van fer una visita al Consell Comarcal. Va ser una activitat molt didàctica i interessant en la qual, a més de conèixer diferents espais de l’edifici gòtic Palau Llobera, van rebre les explicacions de la Tècnica de Promoció Econòmica, Sra. Goretti Sala, i de la presidenta del Consell, Sra. Sara Alarcón.

En primer lloc, la senyora Goretti va exposar les característiques socioeconòmiques principals de la comarca del Solsonès, com ara quins són els principals sectors productius, com és el teixit empresarial, les xifres de persones assalariades i autònomes o l’atur registrat, entre d’altres. Aquestes informacions i les conclusions presentades han estat molt útils per a complementar les activitats del dossier que s’ha anat treballant a l’aula.

Tot seguit, la presidenta de l’ens comarcal ens va mostrar diversos departaments, la sala de plens i el despatx de la Presidència. A cada espai ens va explicar quines tasques s’hi desenvolupen i ens va mostrar el Llibre d’Or, un recull de dedicatòries i signatures de diferents personalitats que han visitat el Consell Comarcal, com alguns expresidents de la Generalitat de Catalunya

L’alumnat va valorar molt positivament l’activitat i així ho van expressar en els textos que han fet a la classe:

«La companyia era molt agradable, i tant la Goretti Sala com la presidenta Sara Alarcón s’explicaven i s’entenia molt bé»

«Ens van obsequiar amb una bossa amb molts detalls perquè recordéssim aquell dia»

«Ens va fer una visita guiada pel Palau Llobera i ens va agradar que ens ensenyés el Llibre d’Or»

A més de les explicacions i el temps que ens van dedicar, van obsequiar-nos amb el llibre de Joan Bellmunt Figueras “Fets, costums i llegendes. El Solsonès I”. Des d’aquestes línies, volem aprofitar-les per agrair-los la seva atenció.

 

Darrera actualització de divendres, 24 de novembre de 2017 14:45  

NOVETATS

tv3

town

doce
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació