Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

Estrangeres

Correu electrònic Imprimeix PDF

DEPARTAMENT DE LLENGÜES ESTRANGERES 2018-2019

Julia Fernández: professora de francès a 1r, 2n, 3r i 4t d'ESO.

Lídia Freixes: professora de francès a 1r i 2n i d'anglès a 3r d'ESO.

Román Alvarez: professor d'anglès a 1r, 2n i 3r d'ESO i CFGM.

Tate Gualdo: professora d'anglès a 2n i 3r d'ESO.

Carme Vendrell: professora d'anglès a 1r i 4t d' ESO i 1r de batxillerat.

Imma Gangolells: professora d'anglès a 4t d'ESO i 2n de batxillerat. Cap de departament. 

 foto

PLA EXPERIMENTAL DE LLENGÜES ESTRANGERES

El curs 2010/2011 el nostre centre va començar a implementar un PELE (Pla Experimental de Llengües Estrangeres). Ll’alumnat de 4t d’ESO pot escollir fer dues assignatures en anglès: cultura i valors ètics i alternativa a la religió. L’alumnat utilitza l’anglès com a llengua vehicular. Així, el PELE és una oportunitat perquè els alumnes treballin per projectes i millorin el domini de la llengua anglesa.

Un dels objectius del Departament de Llengües Estrangeres és facilitar i estimular l’ús de l’anglès. Amb aquest objectiu, com en cursos anteriors, el nostre alumnat té l'oportunitat de fer un programa de ràdio en anglès en l’extraescolar que l’Institut ofereix el divendres a la tarda a la ràdio municipal de Solsona. A més, enguany, també s'ofereix una activitat extraescolar per preparar l'examen d'anglès PET (Preliminary English Test) de Cambridge, i realitzar la prova a Solsona, que des del juny passat és seu examinadora dels exàmens de Cambridge.

 

INTERCANVI CATALUNYA-FINLÀNDIA

Octubre 2012

 

Del 2 al 7 d'octubre un grup de 19 alumnes de 2n de Batxillerat van fer una estada a Hèlsinki, Finlàndia, en el marc d'un intercanvi amb l'escola Etu-Töölön Lukio d'aquell país.

 

Durant els matins van assistir a les classes d’anglès i d’espanyol de l’escola finesa, on també van fer presentacions sobre Catalunya, la nostra llengua i la nostra cultura. A les tardes aprofitaren per conèixer Hèlsinki i el dissabte van visitar l’illa Soumenlinna, molt propera a la capital.

Durant aquesta setmana els alumnes finesos i les seves famílies van acollir els joves catalans i, la setmana següent, van ser els catalans qui van rebre els finesos.

Durant els dies que els alumnes finesos van ser a Solsona van fer presentacions sobre Finlàndia a les classes d'anglès dels diferents cursos i grups, i van participar en algunes classes de castellà. A més, un grup d’alumnes de 4t d’ESO tingueren l’oportunitat d’entrevistar els dos professors finesos així com els seus alumnes i demanar-los sobre l’escola de Finlàndia, la música, les festes, etc.

L'intercanvi ha suposat un incentiu per a l'aprenentatge de l'anglès del nostre alumnat. Amb tot plegat, tots els nostres alumnes han pogut apropar-se i conèixer de primera mà el sistema educatiu de Finlàndia, un referent d’Europa, i la cultura finesa. L'intercanvi de cultures, llengües i amistats ha estat enriquidor per a uns i altres.

  

PROJECTE PER A L'APRENENTATGE ACTIU D'IDIOMES

Guanyadors del Projecte per a l'Aprenentatge Actiu d'Idiomes els cursos 2008-2009 i  2009-2010


Els alumnes que hi van participar van poder gaudir d'una estada de dues setmanes en un país de parla

anglesa per tal de millorar l'anglès i conèixer la cultura britànica.

Podeu veure el projecte del curs 2010 al següent enllaç:

 

- VIATGE A ESCÒCIA (setembre 2009):

 

Durant el curs 2008-2009, els alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Francesc Ribalta van preparar el projecte Enjoy Solsona at every Moment, que treballava el turisme i els esports de Solsona. Van obtenir una beca que els va permetre fer una estada de quinze dies a Escòcia al setembre.

 

-VIATGE A LONDRES (juny 2010):

 

Durant el curs 2009-2010, el grup d'alumnes de 4t d’ESO que van escollir fer el Projecte de recerca i la Revista en anglès van preparar un projecte per a l’aprenentatge actiu d’idiomes sobre la igualtat i la interculturalitat titulat IFR Multicultural Week. Aquest projecte, premiat amb una beca del Departament d'Ensenyament, va culminar amb l'estada de 15 dies a Londres al juny.

Darrera actualització de dilluns, 1 d'octubre de 2018 15:59  

NOVETATS

camping

acampada

ELNA
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació