Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut TENIM FILLS “PANTALLATS”?

TENIM FILLS “PANTALLATS”?

Correu electrònic Imprimeix PDF

Dijous 29 d’octubre una cinquantena de pares i mares vam poder gaudir d’una interessant taula rodona sobre el tema: TENIM FILLS PANTALLATS? Van intervenir-hi: Ferran Gadol, mestre, psicopedagog i tutor de la UOC, Bartolomé Gómez, mosso d’esquadra, i Josep M. Porredon, professor de l’IES Francesc Ribalta i coordinador d’informàtica. Tots tres van aconseguir mantenir l’atenció de tot el públic assistent.

El tema, força atractiu per als pares i mares que tenim fills adolescents, va ser enfocat en l’ús i en l’abús de les pantalles des de tres vessants: el legal, el relacional (les relacions interfamiliars i personals) i el dels possibles problemes associats a l’ús de pantalles i la seva prevenció.

Després de les presentacions dels tres àmbits per part de cada un dels professionals, vam poder fer una estona de tertúlia o fòrum que va ser distès i agradable.

Com podeu imaginar-vos, no vam trobar la recepta màgica per tal que aquestes noves tècniques informàtiques i de la comunicació s’usin amb prudència, sense arribar a un abús que pugui acabar perjudicant la salut dels nostres fills i filles.

Les reflexions d’uns i altres les resumiria en:

à Cal endinsar-nos en aquest món que desconeixem i, a més, ho hem de fer sense por. És el context que tenen els nostres joves i que... no desapareixerà. D’allò que coneixem en podem parlar, opinar...

à Convé aconseguir una bona comunicació amb els nostres fills i filles per tal que ens puguin demanar el parer, fer-nos sabedors de si alguna pàgina, xat... els sembla estrany. Es poden compartir bones estones amb els fills i filles davant de l’ordinador.

à Per tal d’evitar que els nostres adolescents no es tanquin tant en el seu món, en el seu espai i en les seves relacions, és bo que les pantalles estiguin col·locades en zones d’ús per a tota la família o en zones de pas.

à Cal controlar horaris, posar límits de temps i no oblidar que la família continua existint i, per tant, certes coses no poden permetre’s.

à Internet pot utilitzar-se en molts àmbits tant d’estudi com d’oci i cal que els nostres fills aprenguin a reflexionar, a tenir criteri, per a fer un ús racional i no abusiu d’aquestes eines. En aquest creixement tots els hem d’ajudar, pares i professorat.

à Cal conscienciar-los que les dades o informacions que donen a través de l’ordinador són, a vegades, personals, per tant, del tot confidencials. Cal que aprenguin a valorar la privacitat de les dades.

El que ens resta dir és que cal que els pares tinguem seny, que no perdem el nord i, si és possible, convé que fem reflexionar els fills i filles ja des de petits, per tal que vagin agafant criteri, opinió i puguin prendre les seves pròpies decisions.

(Una mare)

 

Darrera actualització de dissabte, 7 de novembre de 2009 20:10  

3r trimestre TELEMÂTIC

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació