Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut ESTÀS ENGANXAT A LES PANTALLES?

ESTÀS ENGANXAT A LES PANTALLES?

Correu electrònic Imprimeix PDF

En el projecte Educació per a la salut, hem treballat el gran tema de les “pantalles”, que tant criden l’atenció als nostres joves i que formarà part de diverses xerrades amb el nostre alumnat al llarg del curs.

Aquest dilluns 19 d’octubre l’alumnat de batxillerat ha pogut gaudir d’una xerrada sobre els mòbils, les consoles de joc i els xats, realitzada per tres formadors del PKaj (Pac ajuda al jove de Lleida), que ha estat molt propera i engrescadora.

 

Les idees bàsiques de la xerrada han estat, per una banda, la universalització de l’ús del mòbil, associada al fet que ha esdevingut un element gairebé imprescindible en la construcció de la identitat juvenil, i per altra banda els seus avantatges o no. Si bé són indubtables els seus avantatges, en la seva extensió també hi tenen a veure els agents externs. L’alumnat ha analitzat i reflexionat les veritables necessitats i els interessos externs per a poder decidir amb llibertat si volen tenir-ne o no, i quins usos poden fer-ne.

“Pantalles”

Aquest dijous dia 29 d’octubre, a 2/4 de 9 del vespre, a la Biblioteca Joan Camps de l’Institut, hi haurà una taula rodona per a pares, que també anirà enfocada sobre el tema de les pantalles sota tres punts de vista, el legal, el familiar (quin control cal fer a casa de l’ordinador) i el social (quins canvis de relacions amb l’entorn tenen els adolescents) . Els conferenciants seran:

Bartolomé Gómez, mosso d’esquadra

Pep Porredon, professor d’institut, tècnic informàtic

Ferran Gadol, mestre i psicopedagog, estudiós de les addiccions a les pantalles.

Programa “Salut i escola”: CONSULTA OBERTA

Aquest nou curs seguirem amb el programa integral d’atenció a l’adolescència en qüestions de salut , alimentació, sexualitat, dubtes, angoixes, drogues, addiccions...

Tot l’alumnat del centre disposa novament de dues hores setmanals per poder anar a preguntar d’una manera confidencial, a una persona especialitzada, qüestions que els interessin o preocupin de manera personal sobre els temes anteriors.

Darrera actualització de dilluns, 2 de novembre de 2009 12:39  

3r trimestre TELEMÂTIC

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació