Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut TALLERS PER A EXERCITAR LA MEMÒRIA AMB PERSONES GRANS

TALLERS PER A EXERCITAR LA MEMÒRIA AMB PERSONES GRANS

Correu electrònic Imprimeix PDF

Els i les alumnes d'APD (Atenció a persones en situació de dependència) vam dissenyar una sèrie d’actuacions per tal d’exercitar la memòria i descobrir-ne els diferents tipus que hi ha. Les activitats les vam fer pensant en la gent gran, ja que a una certa edat comença a fallar la memòria i és bonic i necessari recordar moments, experiències, vivències personals, etc.


memòria 1r GM


Ens vam dividir en grups de quatre persones i vam preparar tasques a fi d’exercitar la memòria sensorial, de curt termini i de llarg termini. Les vam fer a classe ja que no podem anar a la residència a practicar-ho amb els avis.

Una de les activitats que vam promoure va ser per a treballar la memòria de curt termini. L'activitat consistia que ens ensenyaven una imatge durant 20 segonss, després ens la treien i nosaltres (individualment) havíem de col·locar els objectes igual que a la imatge inicial. Una altra consistia a escoltar música i deixar fluir les sensacions.

En acabar cada activitat en fèiem una reflexió, valoràvem l'activitat i exposàvem propostes de millora.

Amb aquestes tasques intentàvem posar-nos en la pell dels avis, pel fet que si a nosaltres ens va costar tirar endavant aquestes activitats, a ells més encara. A més, també vam poder posar-nos en la perspectiva dels tècnics i tècniques que conviuen amb la gent gran.

Weam i Xènia


Darrera actualització de dijous, 10 de desembre de 2020 00:30  

INFORMACIONS

Calendari de presencialitat de BATX, CICLES i PFI

calendari presencialitat

Recomanacions per a qui faci sessions telemàtiques

triptic telematic

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació