Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut 3r D'ESO, NUTRICIONISTES EN ACCIÓ

3r D'ESO, NUTRICIONISTES EN ACCIÓ

Correu electrònic Imprimeix PDF

És un projecte interdisciplinari que pretén convertir-se en un laboratori de la nutrició humana. Es duu a terme a 3r d’ESO i hi intervenen les matèries d’Educació Física, Biologia i Geologia, Física i Química i Tecnologia.

L’objectiu final del projecte és elaborar un menú nutritiu, adequat a un perfil de pacient concret.

El projecte és del 2 al 27 de novembre de 2020.

La metodologia emprada és la pròpia del treball per projectes. Amb aquest plantejament aconseguim que els alumnes desenvolupin les competències que demana la societat del segle XXI, fent-los més autònoms i desplegant la seva capacitat per a investigar i resoldre problemes, per a treballar en equip, per a innovar i per a construir coneixement rellevant per si mateixos:

  • Les emocions com a motor de l'aprenentatge: es produeixen situacions d’aprenentatge basades en la resolució de reptes o problemes amb un ambient a l’aula dinàmic, amè i positiu.

  • Desenvolupament de les competències i les intel·ligències múltiples: aplicant els coneixements en situacions reals i prenent decisions de forma crítica i responsable.

  • Aprenentatge actiu: duent a terme accions i productes reals i significatius lligats al projecte treballat a classe.

  • Aprenentatge cooperatiu: fomentant experiències socials d’aprenentatge i afavorint els acords en la presa de decisions durant el treball cooperatiu.

  • Interdisciplinarietat: abordant el projecte des de diferents punts de vista.

  • Aprendre a aprendre: els alumnes agafen les regnes del seu aprenentatge, així afavoreixen manera l’autogestió. Utilitzem l’autoavaluació per aprendre dels errors comesos i reflexionar sobre el que hem après.

Els tallers de la Laia Espasa sobre les intoleràncies i les al·lèrgies alimentàries, els tastets del prestigiós xef Diego Alías de Ca l’Amador de Josa i les xerrades de testimonis directes, com les de l’Alba Clotet, juntament amb activitats manipulatives, han facilitat el reconeixement de la transcendència per a la salut i el benestar el fet de portar una alimentació equilibrada i saludable

A tots els qui hi han col·laborat, els donem les gràcies per transmetre'ns les seves experiències i vivències. Tot un luxe pel temps que vivim.

Darrera actualització de dimecres, 18 de novembre de 2020 11:35  

INFORMACIONS

Calendari de presencialitat de BATX, CICLES i PFI

calendari presencialitat

Recomanacions per a qui faci sessions telemàtiques

triptic telematic

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació