Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut PREMIS DEL CONCURS DE FOTOGRAFIA MATEMÀTICA

PREMIS DEL CONCURS DE FOTOGRAFIA MATEMÀTICA

Correu electrònic Imprimeix PDF

foto matemàtica 20

Aquestes són les fotografies guanyadores d'aquest any, felicitats! Desplegueu la notícia per veure'n els autors i els títols matemàtics que han posat a cada imatge.

Una de les característiques més destacables de la fotografia matemàtica és la seva pluralitat. La senzillesa en la seva execució permet que qualsevol tipus d’estudiant pugui sentir-se còmode treballant matemàtiques i pot valorar els conceptes matemàtics com a propers i assequibles. És una eina que permet trencar amb la visió inabastable que massa vegades tenen les matemàtiques.

Cal aprendre a mirar amb ulls matemàtics per poder gaudir de la subtilitat de les coses petites, de la magnificència de les coses grans, del color de la llum, del so, del ritme i de la natura. Amb aquest objectiu, l'institut Francesc Ribalta ha organitzat durant el mes de març i abril, per setè any consecutiu, el Concurs de Fotografia Matemàtica.

Enguany s´hi han presentat 105 fotografies entre alumnat, professat, PAS, pares i mares. Les premiades de cadascun del quatre nivells de participació establerts han estat les següents:

Nivell 1r i 2n d’ESO

Fraccions florals (Emily White Graus)

Nivell 3r i 4t d’ESO

Sense compàs (Ibai González Solana)

Nivell 1r batx., 2n batx. i cicles

La matemàtica de la llum (Julia Plans Vilaseca)

Nivell Professorat, PAS, pares i mares

Pentàgon de primavera (Montse Pujantell Arnau)

Aquestes fotografies participaran en la vint-i-unena edició del Concurs de Fotografia Matemàtica d’àmbit català convocat per l'ABEAM (Associació de Barcelona per a l’estudi i l’aprenentatge de les matemàtiques).

El lliurament de premis es té previst de fer durant el mes d’octubre a la sala d'actes de l'Auditori del Cosmocaixa de Barcelona. Durant l'acte es presenta totes les fotografies finalistes amb alguns comentaries didàctics, cosa que fa que l’acte sigui entretingut i atractiu per al públic assistent.

Darrera actualització de dilluns, 27 d'abril de 2020 23:23  

INFORMACIONS

Calendari de presencialitat de BATX, CICLES i PFI

calendari presencialitat

Recomanacions per a qui faci sessions telemàtiques

triptic telematic

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació