Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut CANVI DE BOLQUERS VERTICAL I CONSELLS PER A EXPLICAR CONTES

CANVI DE BOLQUERS VERTICAL I CONSELLS PER A EXPLICAR CONTES

Correu electrònic Imprimeix PDF

Dijous 20 de febrer, l’alumnat del CFGS d’Educació Infantil va rebre la visita de la Judit Blasco, mestra i directora de la Llar d’Infants municipal Petits Gegants, la qual va fer un taller molt interessant sobre recursos d’expressió oral i canvi de bolquers en posició vertical.

Canviador i contes

La primera part de la sessió va dedicar-la als contes per a infants de 0 a 3 anys i ens va mostrar recursos diversos com: la manera de seleccionar contes per a aquestes edats, la tècnica per a explicar-los, i el més important de tot, compartir una estona amb plena dedicació cap a l’infant. Per a les noies i nois del cicle va resultar molt enriquidor comptar amb els consells d’una persona amb tants anys d’experiència, i fou alliçonador donar transcendència a un recurs tan valuós per a qualsevol etapa del desenvolupament humà.

           Una segona part del taller tractà el canvi de bolquers vertical i la mirada acurada que cal fer al bebè. Aquesta pràctica té a veure amb l’autonomia de l’infant i amb el procés de retirada dels bolquers a través de la metodologia Loczy. Amb aquest mètode es pretén principalment:

Descobrir el ritme i les necessitats individuals dels nadó i organitzar les atencions en relació amb aquests ritmes i necessitats.

Organitzar l’espai d’activitat lliure durant el temps de vigília activa.

Assegurar les atencions corporals.

Respectar el lliure moviment de l’infant proveint-lo de seguretat i confiança

Volem agrair a la Judit la seva dedicació i disponibilitat per venir a l’Institut i compartir la seva llarga experiència amb nosaltres. Moltes gràcies!

Darrera actualització de diumenge, 15 de març de 2020 17:13  

NOVETATS

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació