Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut PRESENTACIÓ DE TRES TREBALLS DE RECERCA A L’AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA

PRESENTACIÓ DE TRES TREBALLS DE RECERCA A L’AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA

Correu electrònic Imprimeix PDF

Pau Llàcer Alba, Judit Marbà Mas i Jordi Porredon Blázquez van ser els tres alumnes del nostre centre que van exposar el seu treball de recerca a l’Aula d’Extensió Universitària per a la gent gran de Solsona el 23 de gener passat.

TR Aula extensió universitària

El de Pau Llacer tracta sobre els mitjans de comunicació al Solsonès i la seva història. En fa una anàlisi de gairebé una vintena, el primer dels quals és de l'any 1866. Recercant en la premsa escrita, sonora i visual, ha pogut investigar i conèixer la Restauració Borbònica, la Segona República i l'etapa franquista. Fent l’anàlisi dels mitjans de comunicació actuals, comprova que s’ha guanyat en objectivitat, hi ha una major neutralitat política que en èpoques anteriors.

Amb el treball titulat "Els productes químics en el conreu dels cereals, se'n fa un bon ús?" la Judit Marbà fa un estudi del cicle dels cereals i els motius de l'aplicació de productes químics per tal de determinar si se'n fa un ús responsable, amb la finalitat de conèixer millor què és el que estem fent malament i quins són els aspectes que cal millorar.

"Paisatges sonors d'un espai del Solsonès", treball de Jordi Porredon, gira entorn de la construcció d'un vídeo que representa un passeig per un racó del Solsonès (en concret, la Font de la Pica, al torrent de la Rasa de les Cases del municipi de Navès). La imatge d'aquest vídeo és una gravació en primera persona de l'espai. El so d'ambient és tot el paisatge sonor de la Font de la Pica (saltants d'aigua, ocells...) modificat amb l'efecte 8D per tal que tots els sons es moguin sincronitzats amb la càmera i aportin una sensació d'inserció dins de l'espai a l'espectador. A més a més, també hi sona una música que busca encomanar les sensacions que el lloc en si transmet.

Els assistents a l’acte, que es desenvolupà en la sala gran del Casal Cívic Solsona-Xavier Jounou, van sortir ben satisfets de les exposicions que els feren els tres alumnes de l’Institut.

Darrera actualització de dimecres, 5 de febrer de 2020 15:38  

3r trimestre TELEMÂTIC

Reunions d'inici de curs:

DIJOUS 24

1 BATa les 19:00h - enllaç

2 BAT a les 19:00h - enllaç

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació