Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut EMOCIONS A LA SEU D'URGELL

EMOCIONS A LA SEU D'URGELL

Correu electrònic Imprimeix PDF

 PicsArt 11-06-11.17.17

El dia 28 d’octubre els alumnes de 2n ESO de l’Institut Francesc Ribalta vam anar d’excursió a la Seu d’Urgell. Al matí vam fer piragüisme i ràfting i a la tarda vam escoltar unes conferències sobre la pràctica de l’esport d’alt nivell, a càrrec de l’entrenador del Centre de Tecnificació Esportiva de Piragüisme, en Marc Vicente, i del tècnic del Centre de Tecnificació Esportiva d’Esquí de fons, en Sergi Brau, a més de la xerrada sobre esport adaptat i inclusiu, de Pol Makuri.

Per tal d’explicar-vos com va anar, us fem una relació de les vivències, emocions i sentiments viscuts:

Aventura, l’esperit aventurer en fer les activitats d’aigua. Adrenalina, els canals d’aigua totalment oberts, baixàvem a gran velocitat. Felicitat, vam compartir les activitats amb els nostres amics i amigues. Obstacles, no sempre podíem maniobrar bé la piragua i anàvem descontrolats. Confiança en nosaltres mateixos per a superar l’angoixa del moment. Treball en equip, damunt la barca, tots érem un. Alegria, superar els obstacles i compartir-ho entre tots ens va fer feliços. Esforç, vam haver de remar fort per aconseguir baixar sense gaires dificultats.

A la tarda, les conferències ens van mostrar una cara de l’esport de la qual sovint no som conscients: somnis, aquesta va ser la paraula que més ens va ressonar en el nostre més profund interior. Lluitar pels teus somnis és el missatge que ens va transmetre en Pol Makuri, un esportista amb una dificultat física que li ha sabut donar la volta a la seva vivència, i cada dia el viu com una oportunitat que li ha donat la vida. Esforç de treballar cada dia per tal de millorar el seu rendiment i resultats. Reptes, els esportistes tenen un repte diari, marcar-se objectius difícils que esdeven estímuls i desafiaments cap a un mateix. Frustració, en el seu dia a dia no tot flueix, s’ha trobat amb situacions molt injustes, on ha tingut moments de desesperació, però no ha defallit i ha continuat lluitant pels seus somnis. Superació dels moments difícils porta grans satisfaccions. Constància, els esportistes d’alt nivell han de ser constants en els seus entrenaments. Renúncies, molts d’ells han hagut de renunciar a viure al costat de les seves famílies i amics, estudiar lluny de casa, deixar de fer moltes de les activitats que farien amb els amics.

Per acabar, va ser una jornada molt intensa, plena d’emocions i sentiments, en un entorn immillorable on lluïen els paisatges de tardor.

Maria Santaeulària, Francesc Augé, Nicoleta Mihail, Anna Casaldàliga, Lluïsa Sala, Miquel Oliva, alumnes de 2n ESO

Darrera actualització de dimecres, 6 de novembre de 2019 23:20  

NOVETATS

unnamed


Dimarts 28, 3r ESO
A les 20.00 reunió de pares i mares pel projecte amb Països Baixos. 

copaAlumnes de 2n i 3r ESO, dijous 30

 

 

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació