Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut SORTIDA CULTURAL A LA FUNDACIÓ ALÍCIA

SORTIDA CULTURAL A LA FUNDACIÓ ALÍCIA

Correu electrònic Imprimeix PDF

Text de Bernat Carrera, 3r d’ESO A

Fundació Alícia web

Dilluns 7 d’octubre els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Francesc Ribalta vam fer una breu sortida cultural a la Fundació Alícia. Aquesta sortida està relacionada amb un projecte col·lectiu anomenat Innobar, que agrupa diverses assignatures. Aquest projecte, que durarà tot el trimestre, tracta d’investigar i d’endinsar-nos en el món nutricionista, és a dir, en tot el que està relacionat amb l’alimentació, siguin els àpats o les intoleràncies… Per iniciar-lo vam visitar una de les fundacions amb més prestigi de Catalunya que fa una investigació detallada de la nutrició humana.

Uns senyors experts ens van organitzar una sèrie de tasques, totes enfocades a diferents aspectes de l’alimentació. Érem 108 alumnes, per això ens van distribuir en tres grups per poder dinamitzar i agilitzar les activitats preparades.

La primera activitat havia de preparar una sèrie de plats basats en els pilars de la nutrició, és a dir un 50% de verdura, un 25% de llegums i un 25% de carn o peix en un mateix àpat. Abans de començar a cuinar ens van fer una petita explicació sobre els components alimentaris, és a dir, les proteïnes, hidrats, sucres... que contenen els diversos aliments, per conscienciar-nos de la importància que el nostre cos estigui ben nodrit i com repercuteix en el nostre organisme tant una bona alimentació com una alimentació desmesurada o desequilibrada en components.

Una vegada finalitzada l’explicació, vam començar a cuinar els plats en petits grups, ja teníem els aliments i els estris necessaris sobre una taula. Al cap d’una estona tots els alumnes ja havíem preparat els plats i va ser hora de posar-nos les botes gaudint dels aliments.

L’activitat següent estava basada en la dieta medieval, com feien front a les dificultats per la poca tria de provisions, com estava jerarquitzada la carn, la verdura, els llegums, com condicionaven els plats per falta de diners i com modelaven els àpats per aprofitar al màxim la poca quantitat d’aliments i aplicar el màxim d’energia possible. Vam preparar uns plats típics de l’època.

La tercera i última activitat estava basada en les al·lèrgies i intoleràncies presents en el nostre dia a dia, com podem substituir uns components per evitar que provoquin una sèrie de reaccions i malestar en certes persones.

Cal dir que vam gaudir d’una molt bona experiència que, de ben segur, ens servirà en el nostre dia a dia.

 

NOVETATS

unnamed


Dimarts 28, 3r ESO
A les 20.00 reunió de pares i mares pel projecte amb Països Baixos. 

copaAlumnes de 2n i 3r ESO, dijous 30

 

 

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació