Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut UNA HISTÒRIA QUE ES REPETEIX

UNA HISTÒRIA QUE ES REPETEIX

Correu electrònic Imprimeix PDF

Assumpta Montellà

Dilluns, 17 de juny, en una activitat organitzada pel Departament de Ciències Socials, l’alumnat de 4t d’ESO va assistir a la xerrada que la historiadora Assumpta Montellà va impartir a l’Institut Francesc Ribalta sobre l’exili republicà espanyol i la Maternitat d’Elna.

Els estudiants i el professorat, aplegats a la biblioteca, van viure intensament la realitat colpidora dels exiliats de la Guerra Civil espanyola. Una vegada més, la narració de la coneguda historiadora i escriptora ens va fer caminar a la vora d’aquelles persones, anònimes i que no apareixen en els llibres d’història, que es van veure abocades a una vida forjada a base dels seus records i la seva dignitat. Dins la desolació, però, apareix un raig de llum: la Maternitat d’Elna amb Elisabeth Eidenbenz, model de solidaritat i coratge. L’Assumpta, comparant sempre aquesta part de la història dels nostres besavis amb l’actualitat, va animar els joves a ser crítics i actius davant els problemes i conflictes que ens envolten.

“L’Assumpta aconsegueix que et posis dins la història, en la pell d’aquella gent, que comparteixis el seu patiment, que ploris amb ells, malgrat la distància.” (Alumnat de 4t)

“Un relat que cal escoltar per a entendre un fet històric, que malauradament continua essent vigent; malgrat tot, Elna sempre ens obre una escletxa d’esperança”. (Roser C.)

Darrera actualització de dimecres, 26 de juny de 2019 12:26  

NOVETATS

ping


Divendres 15
desfilada de moda, 4t d'ESO. Al Teatre.
desfilada

Dilluns 11
Sortida de 1r d'ESO a Barcelona.
sagradafam

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació