Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut APRENDRE A MIRAR AMB ULLS MATEMÀTICS

APRENDRE A MIRAR AMB ULLS MATEMÀTICS

Correu electrònic Imprimeix PDF

Nerea Bella Bordetas, alumna de 2n de batxillerat, obté un accèssit en el Concurs de Fotografia Matemàtica de l’ABEAM.

Foto matemàtica

La matemàtica descriu les formes més belles de la natura i és la llavor d’on neixen gran quantitat d'expressions artístiques. Contràriament, la percepció majoritària que se’n té és la d'una ciència avorrida i sense cap cromatisme. La fotografia matemàtica és una eina que ens pot ajudar a canviar aquesta percepció. Cal aprendre a mirar amb ulls matemàtics per a poder gaudir de la subtilitat de les coses petites, de la magnificència de les coses grans, del color de la llum, del so, del ritme i de la natura. I poder gaudir de la bellesa de l’ordre i de la bellesa del caos i de la bellesa infinita de les matemàtiques.

Amb aquest objectiu, l'Institut Francesc Ribalta va organitzar durant el passat mes de març, per sisè any consecutiu, el Concurs de Fotografia Matemàtica, establint tres nivells (ESO12 -1r i 2n d’ESO.-; ESO34 -3r i 4t d’ESO- ; ESPO -batxillerat, cicles formatius i pares i mares-). En aquesta 6a edició s’hi presentaren 156 fotografies, fet que suposà un màxim de participació. D’entre totes aquestes, en l’acte de la diada de Sant Jordi organitzat per l’Institut, es feu un reconeixement a les guanyadores:

Nivell 1r i 2n d’ESO: El vuit més dolç (Gina Florensa Carrera)

Nivell 3r i 4t d’ESO: Paràbola mullada (Maria Ramonet Corominas)

Nivell 1r batx., 2n batx. i cicles: ¿f’’(x)>0 o 0>f’’(x)?   (Nerea Bella Bordetas)

Professorat, PAS, pares i mares: Augmentant el nivell de confiança, la mitjana es mostra (Ramon Florensa i Flix)

Aquestes fotografies van participar en la 20a edició del Concurs de Fotografia Matemàtica d’àmbit català, convocat per l'ABEAM (Associació de Barcelona per a l’estudi i l’aprenentatge de les matemàtiques). El jurat d’aquest concurs va decidir atorgar un accèssit a la Nerea Bella Bordetas com a autora del la fotografia de títol  ¿f’’(x)>0 o 0>f’’(x)? ,  presentada en la categoria d’ensenyaments postobligatoris . Es va valorar la seva capacitat d’expressar, d’una manera original i quotidiana, el concepte de curvatura a través de l’eina de la derivada.

La Nerea va ser convocada el passat dia 28 de maig al lliurament de premis que tingué lloc a la sala d’actes de l'Auditori del CosmoCaixa de Barcelona. Durant l'acte es va fer una presentació de totes les fotografies finalistes amb alguns  comentaris didàctics, per la qual cosa es visqué un esdeveniment entretingut i atractiu per al nombrós públic assistent.

Una de les característiques més destacables de la fotografia matemàtica és la seva pluralitat. La senzillesa en la seva execució permet que qualsevol estudiant pugui sentir-se còmode treballant matemàtiques i pot valorar-ne els conceptes com a propers i assequibles.

La nostra enhorabona a la Nerea!

Darrera actualització de diumenge, 9 de juny de 2019 22:25  

NOVETATS

ping


Divendres 15
desfilada de moda, 4t d'ESO. Al Teatre.
desfilada

Dilluns 11
Sortida de 1r d'ESO a Barcelona.
sagradafam

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació