Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut SISENA EDICIÓ DEL CONCURS FOTOGRAFIA MATEMÀTICA DE L’INSTITUT FRANCESC RIBALTA

SISENA EDICIÓ DEL CONCURS FOTOGRAFIA MATEMÀTICA DE L’INSTITUT FRANCESC RIBALTA

Correu electrònic Imprimeix PDF

Foto matemàtica Copy

Una de les característiques més destacables de la fotografia matemàtica és la seva pluralitat. La senzillesa en la seva execució permet que qualsevol tipus d’estudiant pugui sentir-se còmode treballant matemàtiques i pot valorar els conceptes matemàtics com a propers i assequibles. És una eina que permet trencar amb la visió inabastable que massa vegades tenen les matemàtiques.

Amb aquest objectiu, el concurs de fotografia matemàtica organitzat per l’ABEAM (Associació de Barcelona per a l’Estudi i Aprenentatge de les Matemàtiques) es va iniciar el curs 1999-2000 per celebrar l’Any Mundial de les Matemàtiques. En l’edició d’enguany hi ha hagut una participació de més de 200 centres educatius imés de 22000 alumnes.

A les bases del concurs es demana que cada centre convoqui un concurs intern i que les millors fotografies de cada nivell les presenti al concurs general de tot Catalunya.

En aquesta ja sisena edició en la qual es convoca aquest concurs a l’institut Francesc Ribalta hi ha hagut 155 fotografies presentades, cosa que suposa un màxim de participació. Les fotografies premiades han estat:

Nivell 1r i 2n d’ESO

El vuit més dolç (Gina Florensa Carrera)

Nivell 3r i 4t d’ESO

Paràbola mullada (Maria Ramonet Corominas)

Nivell 1r batx., 2n batx. i cicles

¿f’’(x)>0 o 0 (Nerea Bella Bordetas)

Professorat, PAS, pares i mares

Augmentant el nivell de de confiança, la mitjana es mostra

(Ramon Florensa i Flix)

Per tant, totes aquestes fotografies participaran al concurs d’àmbit català. Esperem que tinguin molta sort i que alguna d’aquestes fotografies pugui quedar entre les millors de les presentades a Catalunya, com ha passat en altres edicions anteriors. L’acte de lliurament de premis serà el 28 de maig al CosmoCaixa de Barcelona.

Darrera actualització de dimecres, 1 de maig de 2019 10:36  

3r trimestre TELEMÂTIC

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació