Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut OLIMPÍADES LINGÜÍSTIQUES

OLIMPÍADES LINGÜÍSTIQUES

Correu electrònic Imprimeix PDF

III OLIMPÍADES LINGÜÍSTIQUES I LITERÀRIES A L’INSTITUT FRANCESC RIBALTA

 L’alumnat de 2n d'ESO de l'Institut ha realitzat durant el 2n trimestre el projecte de les III Olimpíades Lingüístiques i Literàries, corresponent a les matèries de Català i Castellà. Aquest projecte ha consistit en la creació i preparació de tot un seguit de proves lingüístiques que abastaven les modalitats de narrativa, teatre, poesia, gramàtica i ortografia i anaven dirigides als alumnes de cicle superior de les escoles públiques de primària del Solsonès.

 Dimecres, dia 3 d’abril, els estudiants de 6è de primària es van convertir en atletes representants dels set últims països on s'han celebrat olimpíades i van competir entre ells, en equips formats per membres de totes les escoles, per tal d’aconseguir els millors resultats no tan sols gràcies als seus coneixements lingüístics, sinó també a l’enginy, la creativitat, la rapidesa..., i tot això sota el marc de valors com el joc net, la companyonia, l'esforç o el treball en equip.

 La jornada es va iniciar amb un discurs d’inauguració a càrrec de quatre mestres de cerimònia de 2n d’ESO; a continuació, van donar pas a la competició, en la qual els alumnes de primària van haver d'anar superant proves situades en diferents punts del pati de l’institut. Un cop acabada la competició, es va procedir a fer el lliurament de les medalles als tres equips guanyadors i a felicitar tots els atletes per la seva participació i l’entusiasme.

 Els nois i les noies de 2n d'ESO tenien el repte d'explicar les proves de forma clara i entenedora, així com el de fer gaudir els atletes de les llengües mitjançant els diferents jocs, per als quals havien confeccionat materials molt visuals i interactius. Es van presentar proves en forma de twister, anagrames, oques ortogràfiques, narracions de detectius amb pistes, fragments de poesia desordenats, esquetxos de teatre...

 Tot això ha estat possible gràcies a la col·laboració de les escoles Setelsis, el Vinyet i la ZER del Solsonès, que, com en cada edició i des del primer moment, s'han implicat en el projecte i han possibilitat que es pogués dur a terme una jornada lúdica on els alumnes de 2n d'ESO de l'Institut han culminat el procés d'aprenentatge del projecte amb l'aplicació dels coneixements en un context real.

 

Darrera actualització de dimecres, 10 d'abril de 2019 11:45  

NOVETATS

matrícula

RECP

RECO
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació