Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut TRES ESTUDIANTS DE L’INSTITUT PREMIADES AL SAMBORI DE LA CATALUNYA CENTRAL

TRES ESTUDIANTS DE L’INSTITUT PREMIADES AL SAMBORI DE LA CATALUNYA CENTRAL

Correu electrònic Imprimeix PDF

Premi Sambori

Alba Feixas, de 2n d’ESO, Tina Levillain i Júlia García, de 1r i 2n de batxillerat, respectivament, han estat guardonades en la 13a edició dels premis Sambori Òmnium 2019 de la demarcació de la Catalunya Central.

Divendres passat, dia 29 de març, organitzat per Òmnium Cultural del Bages - Moianès, es va celebrar a Santpedor, a l’auditori del convent Sant Francesc, l’acte de lliurament dels XIII premis Sambori Òmnium Demarcació, corresponent a les comarques del Bages, Moianès, Berguedà i Solsonès. Amb l’objectiu de fomentar la narrativa en llengua catalana, aquest premi, que pretén també incentivar la imaginació i la creativitat, està dirigit a l’alumnat de primària, secundària i batxillerat de tots els Països Catalans. La convocatòria de la Catalunya central aplegà un total de 40 centres educatius, essent l’Institut Francesc Ribalta l’únic que s’endugué tres premis. Durant prop de dues hores, els assistents gaudiren de la lectura de les composicions guanyadores, de l’espectacle de dos mags i de les paraules de felicitació que els adreçaren les personalitats que hi havia. Tancà l’acte el president del Consell Comarcal del Bages, Sr. Agustí Comas.

Júlia García Angrill obtingué premi per la seva narració titulada “La nit”.

És així. Aquest regne sense muralles i a l’abast de qualsevol. Una reina apoderada, orgullosa, que ho veu tot. Sola, canta que mai no serà mare. Bella, s’alça o descansa i duu roba d’argent.”

Es premià la composició “Brillar com ella” d’Alba Feixas Vila.

Res no em tapa el que volia veure –mira amunt, en un punt del cel en concret, i me l’assenyala-. Aquest serà el meu tros de cel. I aquella estrella seré jo. La més brillant.”

Tina Levillain Miralles aconseguí un accéssit per “El cant de l’univers”.

Els seus ulls vermells van ser l’última cosa que vaig veure abans que tot es fes fosc, abans que acabés entre el cor dels crits i laments, abans de formar part de la seva horrible cançó.”

Les redaccions guanyadores de cada demarcació passaran a participar a la fase de Catalunya, els premis de la qual seran lliurats la segona quinzena de maig.

Donem l’enhorabona a tots els participants i guanyadors i, d’una manera molt especial, a la Tina, la Júlia i l’Alba.

Darrera actualització de divendres, 5 d'abril de 2019 20:38  

NOVETATS

ping


Divendres 15
desfilada de moda, 4t d'ESO. Al Teatre.
desfilada

Dilluns 11
Sortida de 1r d'ESO a Barcelona.
sagradafam

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació