Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut HAS OBSERVAT MAI EL CEL?

HAS OBSERVAT MAI EL CEL?

Correu electrònic Imprimeix PDF

Em va agradar molt que vingués el Toni; va ser molt original i divertit. Vaig descobrir que a Neptú hi plovien diamants!!! Vaig aprendre molt! (Júlia Isanta)

castelltallat bona

El dia 25 d’octubre, en Toni Guntín de l'Observatori de Castelltallat va venir a l’Institut a instàncies del Departament de Socials, per tal d'oferir una xerrada a tots els alumnes de 1r d’ESO sobre el sistema solar. A través d’imatges projectades mitjançant un programa de navegació espacial, vam anar repassant els planetes aprenent-ne moltes curiositats.

Aquesta setmana, el dia 11 de desembre, el Toni va tornar a l’Institut, per a fer la segona part d’aquesta activitat. Hem sortit al pati a fer el taller "Mirant el Sol" amb els sofisticats aparells d'observació que portava. Amb un telescopi de filtre solar d’hidrogen Alphaque hem pogut veure la granulació pròpia de l’activitat de la cromosfera (les espícules), els filaments, les platges solars i les explosions solars en temps real. A través d’un Solarscope (caixa fosca) hem observat l’aspecte visual del Sol.

Ens ha semblat molt interessant veure el Sol de diferents maneres, de color blanc i vermell, i el Toni s’ha explicat molt bé. Ha estat molt interessant i xulo!!!” (Arnau Cervilla)

Ha estat molt interessant, he après que per mirar des d'un telescopi, hi ha d'haver protector solar perquè, si no, ens quedem cecs. Vam veure com es cremava el paper mentre no hi havia el protector. El Toni va explicar, també, que al Sol hi havia una taca negra i l'he poguda veure una mica”. (Walid Attia).

A mi m'ha agradat conèixer els diferents telescopis i també veure que cadascun permet diverses visualitzacions. Molt interessant! “(Fàtima es Saydi).

Darrera actualització de dijous, 13 de desembre de 2018 17:14  

NOVETATS

batxillerat

RECO

cicles
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació