Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut LA COLÒNIA VIDAL: HISTÒRIA EN VIU

LA COLÒNIA VIDAL: HISTÒRIA EN VIU

Correu electrònic Imprimeix PDF

Dimecres passat, dia 5 de desembre, l’alumnat de 4t d'ESO va fer una sortida cultural al Museu de la Colònia Vidal de Puig-reig (Berguedà).

colònia vidal

La visita constà de tres parts. Es va començar amb la visualització d’un curtmetratge a l'antic teatre de la colònia. A continuació, ens mostraren els diversos espais industrials: l'entrada a la fàbrica, la sala de la màquina de vapor, les turbines i la sala dels telers mecànics. Finalment, ens vam endinsar en les pròpies dependències de la colònia, és a dir, l'espai destinat a l'habitatge dels obrers, així com als diversos serveis complementaris: la botiga, el safareig, la biblioteca i l'escola.

És el cinquè curs que l'Institut visita aquest espai museístic, ja que esdevé un exemple bo i proper, que permet als alumnes aproximar-se a la industrialització catalana del segle XIX i visitar in situ un dels elements més característics d'aquest procés a Catalunya, les colònies industrials. En definitiva, aquesta visita, organitzada pel Departament de Ciències Socials, s'estableix per als alumnes com un exercici d'història en viu.

 

NOVETATS

ping


Divendres 15
desfilada de moda, 4t d'ESO. Al Teatre.
desfilada

Dilluns 11
Sortida de 1r d'ESO a Barcelona.
sagradafam

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació