Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut LA COLÒNIA VIDAL: HISTÒRIA EN VIU

LA COLÒNIA VIDAL: HISTÒRIA EN VIU

Correu electrònic Imprimeix PDF

Dimecres passat, dia 5 de desembre, l’alumnat de 4t d'ESO va fer una sortida cultural al Museu de la Colònia Vidal de Puig-reig (Berguedà).

colònia vidal

La visita constà de tres parts. Es va començar amb la visualització d’un curtmetratge a l'antic teatre de la colònia. A continuació, ens mostraren els diversos espais industrials: l'entrada a la fàbrica, la sala de la màquina de vapor, les turbines i la sala dels telers mecànics. Finalment, ens vam endinsar en les pròpies dependències de la colònia, és a dir, l'espai destinat a l'habitatge dels obrers, així com als diversos serveis complementaris: la botiga, el safareig, la biblioteca i l'escola.

És el cinquè curs que l'Institut visita aquest espai museístic, ja que esdevé un exemple bo i proper, que permet als alumnes aproximar-se a la industrialització catalana del segle XIX i visitar in situ un dels elements més característics d'aquest procés a Catalunya, les colònies industrials. En definitiva, aquesta visita, organitzada pel Departament de Ciències Socials, s'estableix per als alumnes com un exercici d'història en viu.

 

NOVETATS

PREINSCRIPCIÓ

CARTELL-FIRA-ESTUDIANT-2019

Itàlia
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació