Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Historial de notícies de l'Institut L’INSTITUT SELECCIONAT PER A DUR A TERME UNA ACTUALITZACIÓ TIC

L’INSTITUT SELECCIONAT PER A DUR A TERME UNA ACTUALITZACIÓ TIC

Correu electrònic Imprimeix PDF

Materials

L’Institut Francesc Ribalta ha estat un dels cinc centres de la Catalunya Central seleccionats pel Departament d’Ensenyament per a realitzar la transformació de les tecnologies de la informació i la comunicació en l’àmbit educatiu, en el marc de la iniciativa d’actualització dels equipaments TIC. Aquesta transformació, que es farà en un termini de temps no gaire llarg, s’efectuarà a partir d’un catàleg de dispositius i serveis diversos sobre els quals hi haurà una selecció d'acord amb els objectius, l’organització i la metodologia de treball descrita en el nostre pla TAC. De l’extensa llista dels dispositius que es posaran a l’abast de l’alumnat, cal remarcar els elements associats al deplegament curricular (impressora 3D, kit de robòtica), a la innovació educativa (chromebooks, tauletes, pantalles tàctils de 65 polzades) i a l’atenció a la diversitat o al disseny universal de l’aprenentatge (teclat amb tecles grans i de colors, commutadors comunicadors...).

Un cop triats el materials més adients per al nostre alumnat i feta la posada en servei, el Departament d’Ensenyament iniciarà un pla d'acompanyament i seguiment que permetrà avaluar l'impacte real de la campanya d'equipaments en aspectes com ara la integració curricular de les tecnologies, el grau d'assoliment de les competències bàsiques o l'optimització dels processos de coordinació i comunicació de la comunitat educativa.

Per tal de conèixer de primera mà tota la informació i les característiques d’aquests diferents dispositius, hi hagué una primera trobada al CESIRE, a Barcelona, el passat dia 9 d’octubre, a la qual assistí el coordinador d’informàtica del nostre centre, Pep Porredon. Segons s’informà en aquesta reunió, el Departament ha escollit els centres atenent el seu grau actual de transformació (xarxa cablejada, wifi d’alta densitat, aules digitalitzades, servidor...) i analitzant la qualitat del seu pla TAC en vigor.

En paraules del professor Pep, es tracta d’un canvi de plantejament: “la tecnologia no és només una eina, és un context d’aprenentatge nou”.

 

NOVETATS

Pla lector  NOU!

plalector2

Dimarts: tallers d'astronomia -

1 ESO

taller-astronomia

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Cerca una informació