Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

MESSENGER DE LA (IN) COMUNICACIÓ A LA DEPENDÈNCIA.

Correu electrònic Imprimeix PDF

 

Des del programa Educació per a la salut s’ha organitzat de nou una xerrada per als alumnes. Aquesta setmana els alumnes de 4t d’ESO han pogut escoltar un taller sobre el messenger i el seu ús responsable. La xerrada l’han duta a terme dos alumnes estudiants d’informàtica de la Fundació Verge Blanca (escola de l’esplai de Lleida).

 

Els alumnes de quart l’han trobada força interessant. Dues alumnes ens n’han fet cinc cèntims:

Llegiu-ne més...
 

TENIM FILLS “PANTALLATS”?

Correu electrònic Imprimeix PDF

Dijous 29 d’octubre una cinquantena de pares i mares vam poder gaudir d’una interessant taula rodona sobre el tema: TENIM FILLS PANTALLATS? Van intervenir-hi: Ferran Gadol, mestre, psicopedagog i tutor de la UOC, Bartolomé Gómez, mosso d’esquadra, i Josep M. Porredon, professor de l’IES Francesc Ribalta i coordinador d’informàtica. Tots tres van aconseguir mantenir l’atenció de tot el públic assistent.

Llegiu-ne més...
 

CONEIXEM ELS NOMBRES... I EL PARLAMENT?

Correu electrònic Imprimeix PDF

 

El passat dia 22 d’octubre tots els alumnes de 4t d’ESO vam anar a Barcelona a visitar CosmoCaixa i el Parlament.

Vam sortir de Solsona a les 8 en punt per arribar al moll de Barcelona a les 10.30. L’autocar ens va deixar a l’entrada del Cosmocaixa, allà ens van fer una interessant explicació sobre l’origen dels nombres (com comptaven a l’antiguitat i el perquè dels nombres que fem servir ara) i vam poder fer alguns experiments que ens demostraven tot el que ens explicava el nostre guia.

Llegiu-ne més...
 

Biblio-Teca

Correu electrònic Imprimeix PDF


Aquest mes d'octubre és el Mes Internacional de la Biblioteca Escolar i amb aquest motiu hem exposat una sèrie de llibres en què la biblioteca i els personatges bojos pels llibres són els protagonistes. 
Trobareu també informació interessant per a conéixer millor la organització de la biblioteca i ajudar-vos en les vostres cerques, físiques o virtuals.
A més, podreu trobar exposades les darreres novetats que ens han arribat i algunes de les obres d' Edgar Allan Poe, del qual, enguany, es celebra el bicentenari del seu naixement.   
I recordeu que tots els alumnes del centre podeu demanar en préstec els llibres exposats!

 

CATALANS A ESCÒCIA!

Correu electrònic Imprimeix PDF


escòcia1El passat dissabte 12 de setembre
els alumnes del projecte ORATOR de la SES de Sant Llorenc de Morunys i de l’IES Francesc Ribalta de Solsona vam matinar molt. Comencava el nostre viatge a Escocia! Us agradaria saber com és el nostre dia a dia aqui a Edinburgh? Cliqueu a l’enllac i podreu descobrir Escòcia amb nosaltres. Ah, també hi trobareu algunes fotos nostres.

 

Llegiu-ne més...
 

PROJECTE DE RECERCA: LA IGUALTAT

Correu electrònic Imprimeix PDF


Aquest curs els alumnes de 4t d’ESO de l’IES Francesc Ribalta treballen la igualtat de les persones al Projecte de recerca. L’alumnat pot fer aquesta assignatura en català o en anglès. Els qui han escollit fer-la en anglès prepararan un projecte per a l’aprenentatge actiu d’idiomes, desitjant obtenir una beca com la que va permetre a un grup de 3r d’ESO fer una estada de quinze dies a Escòcia el setembre passat.

Llegiu-ne més...
 

SORTIDA A SABADELL

Correu electrònic Imprimeix PDF

El dimarts 27 d’octubre de 2009, els alumnes de 3r ESO hem marxat d’excursió a les nou del matí de l’estació d’autobusos de Solsona. Estava previst visitar Sabadell. A l’autocar tots estàvem molt excitats.

Llegiu-ne més...
 

ESTÀS ENGANXAT A LES PANTALLES?

Correu electrònic Imprimeix PDF

En el projecte Educació per a la salut, hem treballat el gran tema de les “pantalles”, que tant criden l’atenció als nostres joves i que formarà part de diverses xerrades amb el nostre alumnat al llarg del curs.

Aquest dilluns 19 d’octubre l’alumnat de batxillerat ha pogut gaudir d’una xerrada sobre els mòbils, les consoles de joc i els xats, realitzada per tres formadors del PKaj (Pac ajuda al jove de Lleida), que ha estat molt propera i engrescadora.

Llegiu-ne més...
 

JA ELS TENIM AQUÍ!

Correu electrònic Imprimeix PDF

Els 31 alumnes de la SES de Sant Llorenç de Morunys i de l’Institut Francesc Ribalta i les quatre professores acompanyants ja han arribat del viatge d’aprenentatge a Escòcia i ja s´han incorporat al ritme del treball escolar. Els hem demanat que ens expliquin les impressions, l’experiència viscuda... i aquí teniu algunes de les frases que ens han respost:

 

Llegiu-ne més...
 


Pàgina 95 de 103

NOVETATS

mnac-contratos-temporada

Divendres,  sortida de 2n de Batx a Barcelona

DEIXALLES-MARINESDimarts,a Batx   Xerrada dona científica. “Plàstics, la nova malaltia de mars i oceans”

descarga  Dimecres i dijousproves de competències de 4t d'ESO

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Mireu !

dscn3596 copy.jpg

Formulari d'entrada

Cerca una informació

Usuaris connectats

Tenim 76 visitants en línia