Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

MITES I HÀBITS ALIMENTARIS

Correu electrònic Imprimeix PDF

El passat 17 de novembre de 2009 els alumnes de 1r i 2n del cicle formatiu de Grau Superior d’Educació Infantil de l’Institut Francesc Ribalta van assistir a una xerrada-taller de salut alimentària. La persona encarregada de conduir el taller va ser Gemma Charles Moliné titulada en Nutrició i Dietètica i professional de la Fundació Verge Blanca de Lleida.

 

Llegiu-ne més...
 

FEM D’ARQUEÒLEGS PER UN DIA!

Correu electrònic Imprimeix PDF

 

El dia 12 de novembre els alumnes de 1r d’ESO de l’IES Francesc Ribalta vam sortir de Solsona a les 8 del matí per dirigir-nos a Palau-solità i Plegamans a fer unes excavacions arqueològiques (encara que fossin de mentida). Va ser una experiència inoblidable. Vam excavar tres tombes, vam veure una rèplica de la tomba de Sennedjem, i vam aprendre a escriure en egipci...

Llegiu-ne més...
 

MATTHEW TREE VISITA l’I. FRANCESC RIBALTA

Correu electrònic Imprimeix PDF


El passat dijous dia 12 Mattew Tree, un escriptor anglès i català i interlocutor de ràdio, nascut a Londres i que ha viscut durant 25 anys a Catalunya, va visitar l’I. Francesc Ribalta. La seva xerrada va ser molt interessant, el Matthew s’explicava d’una manera molt sincera i va mostrar el que va sentir en ser nouvingut a Catalunya. Va fer una petita introducció en anglès i després ens va explicar tota la seva història i tot el que va haver de fer per arribar a ser el que és ara.

També va explicar les diferències de la cultura anglesa i la catalana, les baralles que va tenir amb catalans pel sol fet de ser estranger i sobretot ens va explicar com es va sentir en arribar a Catalunya. Després ens va llegir uns fragments d’un dels seus llibres i ens va fer gràcia el que explicava una nit a Solsona. Finalment hi va haver un torn de preguntes que el Matthew va contestar amb total sinceritat i amabilitat. En fi, poder conèixer al Matthew Tree ha estat una gran experiència per a tots nosaltres.

(Ainoa Estany Gil i Judit Gangolells Rodríguez)

 

 

 

MESSENGER DE LA (IN) COMUNICACIÓ A LA DEPENDÈNCIA.

Correu electrònic Imprimeix PDF

 

Des del programa Educació per a la salut s’ha organitzat de nou una xerrada per als alumnes. Aquesta setmana els alumnes de 4t d’ESO han pogut escoltar un taller sobre el messenger i el seu ús responsable. La xerrada l’han duta a terme dos alumnes estudiants d’informàtica de la Fundació Verge Blanca (escola de l’esplai de Lleida).

 

Els alumnes de quart l’han trobada força interessant. Dues alumnes ens n’han fet cinc cèntims:

Llegiu-ne més...
 

TENIM FILLS “PANTALLATS”?

Correu electrònic Imprimeix PDF

Dijous 29 d’octubre una cinquantena de pares i mares vam poder gaudir d’una interessant taula rodona sobre el tema: TENIM FILLS PANTALLATS? Van intervenir-hi: Ferran Gadol, mestre, psicopedagog i tutor de la UOC, Bartolomé Gómez, mosso d’esquadra, i Josep M. Porredon, professor de l’IES Francesc Ribalta i coordinador d’informàtica. Tots tres van aconseguir mantenir l’atenció de tot el públic assistent.

Llegiu-ne més...
 

FEM CIÈNCIA!

Correu electrònic Imprimeix PDF

 

Dimarts 17 de novembre els alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Francesc Ribalta vam fer una sortida al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Terrassa, a la fundació Alícia i al monestir de St. Benet de Bages.

Llegiu-ne més...
 

ENTREVISTEM L’ESCRIPTOR MATTHEW TREE

Correu electrònic Imprimeix PDF


Dijous passat, dia 12 de novembre, al nostre institut Francesc Ribalta, va venir l’escriptor Matthew Tree, que va fer una xerrada als alumnes de tercer d’ESO sobre els seus llibres.

Uns quants alumnes de quart, que fem el projecte de recerca en anglès sobre la igualtat, vàrem aprofitar per fer-li unes preguntes en anglès, i ell va aceptar-ho encantat.

Enllaç al vídeo de l'entrevista: http://www.iesfrancescribalta.net/Mathew_480x360.html

Llegiu-ne més...
 

LA MATERNITAT D’ELNA

Correu electrònic Imprimeix PDF

El divendres dia 6 de novembre els alumnes de quart i els alumnes de cicles van gaudir d’una història emocionant:

La de l’Elisabeth Eidenbenz, una jove mestra suïssa que havia seguit la Guerra Civil atenent els infants refugiats al bàndol republicà. Acabada la guerra, va organitzar en una residència campestre abandonada de la vila rossellonesa d’Elna una maternitat on atendre les parteres i els fills procedents dels camps de concentració.

Llegiu-ne més...
 

PROJECTE DE RECERCA: LA IGUALTAT

Correu electrònic Imprimeix PDF


Aquest curs els alumnes de 4t d’ESO de l’IES Francesc Ribalta treballen la igualtat de les persones al Projecte de recerca. L’alumnat pot fer aquesta assignatura en català o en anglès. Els qui han escollit fer-la en anglès prepararan un projecte per a l’aprenentatge actiu d’idiomes, desitjant obtenir una beca com la que va permetre a un grup de 3r d’ESO fer una estada de quinze dies a Escòcia el setembre passat.

Llegiu-ne més...
 


Pàgina 92 de 100

NOVETATS

ping


Divendres 15
desfilada de moda, 4t d'ESO. Al Teatre.
desfilada

Dilluns 11
Sortida de 1r d'ESO a Barcelona.
sagradafam

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Mireu !

dscn3518 copy.jpg

Formulari d'entrada

Cerca una informació

Usuaris connectats

Tenim 68 visitants en línia