Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

L’INSTITUT A LA DAVANTERA DE L’ESPORT ESCOLAR DE CATALUNYA

Correu electrònic Imprimeix PDF


Dijous, dia 3 de desembre, els centres educatius del Solsonès, Escola Setelsis, Escola Rural del Solsonès, Institut de Sant Llorenç de Morunys i l’Institut Francesc Ribalta, vàrem anar a l’Auditori de Catalunya, a Barcelona, a rebre un reconeixement de la feina feta en el Pla d’Esport a l’Escola.

Llegiu-ne més...
 

JOSEP MARIA PARCERISA I ALBACETE GUARDONAT EN ELS PRESTIGIOSOS PREMIS CIRIT

Correu electrònic Imprimeix PDF


El dimarts, dia 24 de novembre, la Comissió Executiva d’Ajuts de Recerca va fer pública la resolució de la Convocatòria dels Premis CIRIT per a fomentar l’esperit científic del jovent per a l’any 2009. Dins la categoria de premis realitzats per alumnes que el curs passat van estudiar segon de batxillerat, ha estat premiat l’exalumne de l’IES “Francesc Ribalta” Josep Maria Parcerisa i Albacete.

Llegiu-ne més...
 

MITES I HÀBITS ALIMENTARIS

Correu electrònic Imprimeix PDF

El passat 17 de novembre de 2009 els alumnes de 1r i 2n del cicle formatiu de Grau Superior d’Educació Infantil de l’Institut Francesc Ribalta van assistir a una xerrada-taller de salut alimentària. La persona encarregada de conduir el taller va ser Gemma Charles Moliné titulada en Nutrició i Dietètica i professional de la Fundació Verge Blanca de Lleida.

 

Llegiu-ne més...
 

FEM D’ARQUEÒLEGS PER UN DIA!

Correu electrònic Imprimeix PDF

 

El dia 12 de novembre els alumnes de 1r d’ESO de l’IES Francesc Ribalta vam sortir de Solsona a les 8 del matí per dirigir-nos a Palau-solità i Plegamans a fer unes excavacions arqueològiques (encara que fossin de mentida). Va ser una experiència inoblidable. Vam excavar tres tombes, vam veure una rèplica de la tomba de Sennedjem, i vam aprendre a escriure en egipci...

Llegiu-ne més...
 

MATTHEW TREE VISITA l’I. FRANCESC RIBALTA

Correu electrònic Imprimeix PDF


El passat dijous dia 12 Mattew Tree, un escriptor anglès i català i interlocutor de ràdio, nascut a Londres i que ha viscut durant 25 anys a Catalunya, va visitar l’I. Francesc Ribalta. La seva xerrada va ser molt interessant, el Matthew s’explicava d’una manera molt sincera i va mostrar el que va sentir en ser nouvingut a Catalunya. Va fer una petita introducció en anglès i després ens va explicar tota la seva història i tot el que va haver de fer per arribar a ser el que és ara.

També va explicar les diferències de la cultura anglesa i la catalana, les baralles que va tenir amb catalans pel sol fet de ser estranger i sobretot ens va explicar com es va sentir en arribar a Catalunya. Després ens va llegir uns fragments d’un dels seus llibres i ens va fer gràcia el que explicava una nit a Solsona. Finalment hi va haver un torn de preguntes que el Matthew va contestar amb total sinceritat i amabilitat. En fi, poder conèixer al Matthew Tree ha estat una gran experiència per a tots nosaltres.

(Ainoa Estany Gil i Judit Gangolells Rodríguez)

 

 

 

EL MENJADOR ESCOLAR I L'ÀREA DE CIÈNCIES

Correu electrònic Imprimeix PDF

La setmana del 30 de novembre al 4 de desembre l’alumnat de 3r d’ESO ha pogut rebre informació sobre alimentació ecològica dins el tema del curs de biologia sobre nutrició humana. La xerrada la va dur a terme la Núria Serena, del CEDRICAT.

 

Els alumnes ens han dit que va ser molt entenedor i interessant i comenten:

Llegiu-ne més...
 

CONCERT A L’AUDITORI I VISITA A LA LUDOTECA BLOC

Correu electrònic Imprimeix PDFEl dimarts 24 de novembre, l’alumnat de Cicles Formatius de Grau Superior d’Educació Infantil de l’Institut Francesc Ribalta va fer una sortida a Barcelona.

Al matí va visitar l’Auditori de Barcelona amb la finalitat d’escoltar el concert “Corda i descorda”, organitzat pel servei educatiu de l’Auditori i que anava adreçat a infants a partir de dos anys; en finalitzar el concert, Assumpció Malagarriga, directora de tots els concerts educatius, va fer una xerrada explicant la importància que té el contacte amb la música des de la primera infància i tot el treball previ i posterior que es pot fer amb cada concert des de l’escola. Els nostres alumnes van valorar molt positivament el concert i els recursos que se’ls va posar a la seva disposició.

Llegiu-ne més...
 

FEM CIÈNCIA!

Correu electrònic Imprimeix PDF

 

Dimarts 17 de novembre els alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Francesc Ribalta vam fer una sortida al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Terrassa, a la fundació Alícia i al monestir de St. Benet de Bages.

Llegiu-ne més...
 

ENTREVISTEM L’ESCRIPTOR MATTHEW TREE

Correu electrònic Imprimeix PDF


Dijous passat, dia 12 de novembre, al nostre institut Francesc Ribalta, va venir l’escriptor Matthew Tree, que va fer una xerrada als alumnes de tercer d’ESO sobre els seus llibres.

Uns quants alumnes de quart, que fem el projecte de recerca en anglès sobre la igualtat, vàrem aprofitar per fer-li unes preguntes en anglès, i ell va aceptar-ho encantat.

Enllaç al vídeo de l'entrevista: http://www.iesfrancescribalta.net/Mathew_480x360.html

Llegiu-ne més...
 


Pàgina 86 de 95

NOVETATS

sj

zoo

cicles
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Mireu !

dscn3521 copy.jpg

Formulari d'entrada

Cerca una informació

Usuaris connectats

Tenim 49 visitants en línia