Institut Francesc Ribalta

 • Augmenta la mida de la font
 • Mida de la font per defecte
 • Disminueix la mida de la font

L’INSTITUT S’ESTRENA COM A CENTRE PÚBLIC DELEGAT DE L’EOI DE MANRESA

Correu electrònic Imprimeix PDF

Dimecres dia 19 de setembre, a l’Institut Francesc Ribalta, com a Centre Públic Delegat (CPD) de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Manresa, s’iniciaren les classes d’anglès del curs acadèmic 2012-2013. Les EOI són centres públics de règim especial destinats a l’ensenyament de llengües a adults, que depenen del Departament d’Ensenyament i tenen com a objectiu capacitar l’alumnat per assolir un ús efectiu de l’idioma estudiat com a vehicle de comunicació.

Llegiu-ne més...
 

INFORMACIÓ IMPORTANT ALUMNAT DE TRANSPORT I MENJADOR

Correu electrònic Imprimeix PDF

Solsona, 13 de setembre de 2012.

El Consell Comarcal del Solsonès, en data d’avui, ens ha comunicat les següents novetats en el servei del transport i menjador escolar d’aquest curs acadèmic 2012/2013:

1.- L’alumnat que utilitza les línies de transport provinents de NAVÈS, LA COMA- SANT LLORENÇ DE MORUNYS I OGERN, no tindrà beca de menjador els divendres. Per això els autobusos els recolliran a ¼ de 3 del migdia a la parada de l’institut.

2.- L’alumnat que utilitza el transport des del PI DE SANT JUST (OLIUS), no tindrà beca de menjador els divendres. Per això els autobusos els recolliran a ¼ de 3 del migdia a la parada de l’institut. Aquesta mesura s’aplicarà a partir del divendres dia 21 de setembre.

3.- .- L’alumnat que utilitza les línies de transport provinents d’ARDÈVOL-SU-FREIXINET I EL MIRACLE-HOSTAL NOU, continuaran amb beca de menjador els divendres. Per això els autobusos els recolliran a les 5’20 a la parada de l’institut.

4.- L’alumnat que gaudeix de beca de transport individual, no tindran beca de menjador els dimecres i els divendres.

Per a qualsevol dubte o consulta no dubteu en posar-vos en contacte amb el centre o bé directament amb el Consell Comarcal del Solsonès.

Ben cordialment

 L'EQUIP DIRECTIU

 

Beques i ajuts a l’estudi de caràcter general.

Correu electrònic Imprimeix PDF

Beques i ajuts a l’estudi de caràcter general.

Curs 2012/2013

  • Component de compensació de l'absència d’ingressos de naturalesa laboral a conseqüència de la dedicació a l'estudi (beca salari).
  • Component per a despeses de desplaçament entre el domicili familiar i el centre docent on s’estudia o el lloc on es fan les pràctiques d’un cicle formatiu.
  • Component per a les despeses de residència durant el curs fora del domicili familiar.
  • Component per al material escolar necessari per als estudis.
  • Component per a despeses d’escolarització en centres no sostinguts o parcialment sostinguts amb fons públics.
  • Component de manteniment per a l’alumnat del mòdul voluntari dels PQPI.
  • Suplements de ciutats
  • Ajuts per a despeses derivadas de la realització del projecte de fi de carrera.

A qui va dirigit?

Les beques i els ajuts a l'estudi de caràcter general són per a alumnes de batxillerat, formació professional, ensenyaments artístics professionals, ensenyaments esportius, estudis d’idiomes en escoles oficials, ensenyaments artístics superiors, estudis religiosos superiors o estudis militars superiors.

Termini per presentar la sol·licitud: fins a l'1 d'octubre de 2012.

Formulari a la pàgina WEB:

https://sede.educacion.gob.es/tramite/login/inicio.jjsp?idConvocatoria=395

No heu de presentar res al centre. Una vegada validada la sol·licitud telemàtica, haureu d'imprimir el resguard i guardar-lo.

Solsona, 4 de setembre de 2012

 

SETMANA DE LA MEDIACIÓ

Correu electrònic Imprimeix PDF

Aquest curs 2011-2012 és el 5è que l'Institut Francesc Ribalta porta a terme el programa de mediació escolar en el centre. Durant tots aquests anys som conscients que hem anat fent feina de formiga, de mica en mica hem anat sembrant llavors que ens porten a tota la comunitat educativa a resoldre els conflictes d'una manera més pacífica, més dialogada.

Llegiu-ne més...
 

INCIDÈNCIA: CANVIS DE LLIBRES DE LECTURA

Correu electrònic Imprimeix PDF

Hem detectat que alguns llibres de lectura recomanats com a feina d'estiu pel departament de ciències no es poden comprar. L'editorial manifesta que s'han deixat de publicar i les llibreries no els poden aconseguir.

És per aquest motiu que fem una nova proposta per a tot l'alumnat afectat, tot i que si algú l'ha pogut trobar i treballar no li cal fer el canvi.

Alumnat que el curs 2011-2012 feia primer d'ESO:

 • Llibres que es van proposar i que s'han deixat d'editar:

Or per a la llibertat (per entendre... el canvi químic)

Una pedra al ronyó (Les roques)

 • Nova proposta:

 El misteri de l'ïlla del gel

Enric Larreula

Cliqueu per obrir la proposta didàctica

 

Alumnat que el curs 2011-2012 feia tercer d'ESO i que ha triat la física i química de quart:

 • Llibre que es va proposar i que s'ha deixat d'editar:

QRZ Rat-penat!(Les ones)

 • Nova proposta:
La porta dels tres panys
Sònia Fernández-Vidal


Moltes gràcies.
Disculpeu les molèsties.
 

CANVIS EN LES DATES DE REUNIONS D’INICI DE CURS

Correu electrònic Imprimeix PDF

 Solsona, 18 de setembre de 2012

CANVIS EN LES DATES DE REUNIONS D’INICI DE CURS.

Les reunions d’inici de curs es realitzaran en les dates següents

2 d’octubre per a les famílies de 1r i 2n d’ ESO.

4 d’octubre per a les famílies de batxillerat i ensenyaments postobligatoris.

9 d’octubre per a les famílies de 3r i 4t d’ ESO.

Horari: a les 20h assemblea AMPA i a les 20.30h reunió amb l’ equip directiu i tot seguit amb el professorat tutor dels vostres fills i filles.

El taller adreçat als pares i mares de primer d’ESO, programat per al dia 20 de setembre, per explicar-vos l’ús de la intranet del centre queda anul·lat, ja que serà en la reunió d’inici de curs quan es facilitarà aquesta informació.

Disculpeu les molèsties que us hàgim pogut ocasionar.

Cordialment,

L’EQUIP DIRECTIU

 

 

COMENÇA EL CURS 2012-2013

Correu electrònic Imprimeix PDF

Ja estem a punt d’iniciar un nou curs escolar, plens d’entusiasme i amb il·lusions renovades.

Al final d'aquesta notícia us adjuntem els horaris de cada curs dels grups d'ESO i Batxillerat, que es lliuraran el primer dia de classe. També és important que llegiu els altres dos documents, ja que en ells s'expliquen qüestions molt interessants d'inici de curs.

També us volem fer arribar una notícia de darrera hora que ens ha comunicat el Consell Comarcal. Les beques de menjador per als alumnes d'ESO no cobriran el dinar dels divendres; per tant, l'alumnat que vulgui utilitzar aquest servei els divendres haurà de comprar el tiquet corresponent a la consergeria de l'Institut. Una altra novetat és que els alumnes  de batxillerat que vulguin fer ús del transport escolar hauran d'abonar 1,5€ per cada dia que l'utilitzin. Podeu adreçar-vos al Consell Comarcal per a demanar més informació.

Documents importants!

Carta d'inici de curs 2012-13

Carta d'inici de curs 2012-13 - alumnes de 1r d'ESO

Horaris del curs 2012-13

 

EXÀMENS DE SETEMBRE

Correu electrònic Imprimeix PDF

PODEU CONSULTAR ELS HORARIS D'EXÀMENS DE SETEMBRE AL CALENDARI DE LA PÀGINA WEB.

ATENTAMENT

L'EQUIP DIRECTIU

 

JORNADA VERDA 2012

Correu electrònic Imprimeix PDF

Aquest curs hem realitzat moltes activitats amb el nostre alumnat. La majoria ja us les hem anat explicant al llarg de l'any, però alguna se'ns va quedar al tinter. Aprofitem aquests dies de vacances escolars per a fer-vos-en cinc cèntims.

 

El nostre centre disposa del distintiu d'Escoles Verdes des del curs 2006. Aquest distintiu cal renovar-lo cada dos anys. Passats dos anys cal fer una valoració de les actuacions que s'han dut a terme, redactar un nou pla d'acció per a dos anys més i sol·licitar la renovació del distintiu.

 El divendres 30 de març, vam acomiadar el segon trimestre amb la Jornada Verda que celebrem anualment. Una jornada a la natura per a tots els cursos i amb xerrades, excursions i tallers basats en temes de medi ambient per a millorar-ne el coneixement i alhora la conservació.

 La comissió organitzadora va programar les activitats següents:

 

 • Per a 1r d’ESO: Xerrada dels agents rurals i gimcana a la Mare de la Font, organitzada i preparada pels alumnes del grau superior d’Educació Infantil amb proves de caire mediambiental. En acabar la gimcana es va alliberar un aligot, cedit pel centre de recuperació de fauna Vall Calent.
 • Per a 2n d’ESO: Visita a la deixalleria i a Volem Feina. Seguidament van visitar l'alberg dels transeünts.
 • Per a 3r d’ESO: Realització de diferents tallers, de sabó, de llibretes, de papallones i de llavors i esqueixos.

 • Per a 4t d’ESO: Visita al Centre Tecnològic on es van realitzar diversos tallers, de coneixement de plantes aromàtiques, de l’estudi microscòpic d’arrels per al possible cultiu de la tòfona, d’estudi fotogràfic de mamífers... També ens van informar de les línies d’investigació i de treball del centre tecnològic i dels projectes de futur.
 • Per a 1r de batxillerat: Xerrada informativa a l’ajuntament de Solsona sobre el recorregut que fa l’aigua de la nostra ciutat i visita guiada a la depuradora. Alhora van realitzar un estudi de la qualitat de l’aigua del riu Negre abans i després de la depuradora.

 

Des de l’Institut Francesc Ribalta expressem el nostre agraïment a totes les persones i entitats que van fer possible que aquesta Jornada Verda fos un èxit i que, alhora, fos educativa i entretinguda.

 


Pàgina 82 de 109

3r trimestre TELEMÂTIC

Reunions d'inici de curs:

DIJOUS 24

1 BATa les 19:00h - enllaç

2 BAT a les 19:00h - enllaç

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Mireu !

dscn3570 copy.jpg

Formulari d'entrada

Cerca una informació

Usuaris connectats

Tenim 176 visitants en línia