Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

COMPARTINT EXPERIÈNCIES AMB L’ANNE-LISE

Correu electrònic Imprimeix PDF


“Hola, soy Anne-Lise y soy francesa. He viajado a Solsona desde Perpignan para estar aquí durante 10 días. Solsona es una ciudad pequeña, pero amable. Durante mi estancia he descubierto gente muy acogedora. He visto muchas diferencias  respecto  Francia. En mi país los estudiantes y profesores no están tan cerca y, además, hay otra mentalidad.

Pasé unos días agradables en vuestra ciudad y también en esta escuela. Guardaré un recuerdo muy bueno de todo ello.”

 

INFORMACIÓ SOBRE LA CONVOCATÒRIA DE VAGA, PEL DIA D'AVUI

Correu electrònic Imprimeix PDF

A l’atenció dels pares i mares de l’alumnat de 3r, 4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat i estudis post-obligatoris de l’Institut Francesc Ribalta.

La CGT ha convocat una vaga pel 31 d’octubre dirigida al personal docent i personal laboral destinat en centres i serveis educatius. El sindicat d’estudiants no ha informat, de moment, de cap iniciativa per adherir-se a la vaga. Per tant, aquesta convocatòria en cap cas va adreçada a l'alumnat.

Per la vostra informació us adjuntem la normativa corresponent:

INASSISTÈNCIA A CLASSE (“VAGA”). A partir del tercer curs de l'educació secundària obligatòria, si així ho determina el Consell escolar, i en els ensenyaments postobligatoris, seran d’aplicació les normes següents per a la no-sanció de la inassistència a classe quan les decisions col·lectives de l’alumnat siguin resultat de l’exercici del dret de reunió:

o Reunió en assemblea (pot ser a l’hora de tutoria, per grups) de tots els alumnes als quals va adreçada la convocatòria d’inassistència.

o Concreció, per escrit, de les reivindicacions que es fan. Aquest escrit serà lliurat pel consell de delegats i delegades a la direcció del centre amb 48 hores d’antelació. En el cas de l’alumnat dels ensenyaments obligatoris, cal que disposin de la corresponent autorització dels seus pares i mares.

o Suport a la inassistència per part de, com a mínim, el 70 % de l’alumnat al qual va adreçada la convocatòria. Aquest suport s’obtindrà mitjançant una votació secreta.

o Els centres han de garantir el dret de romandre al centre degudament atès, a l’alumnat que no desitgi secundar les decisions sobre l’assistència a classe.

o L’alumnat de 1r i 2n d’ESO no pot exercir el dret de vaga.

o En cas de no seguir aquest procediment, se sancionarà la inassistència a classe.

 

 

Una vetllada...de por!!!

Correu electrònic Imprimeix PDF

El proper dimarts, dia 30 d'octubre, a les 20.30 celebrarem a la Biblioteca de l'Institut una vetllada de por.

Ambientarem la biblioteca, llegirem històries de por i veurem una pel·lícula de terror.  L'alumnat de 4t d'ESO col·labora en tota la preparació de la vetllada i també vendran crispetes i castanyes per tal de recollir diners pel seu viatge a Itàlia.

Serà una vetllada molt especial, tots hi sou convidats i podeu venir disfressats!!

Ho passarem.......................DE POR!!!!

 

 

Vaga del 18 d'octubre de 2012

Correu electrònic Imprimeix PDF

Avui, dia 18 d’octubre hi ha convocada una vaga d’estudiants.

Tot i que podem estar d’acord amb els motius que han portat a part del nostre alumnat a secundar aquesta vaga, volem informar-vos que...

Llegiu-ne més...
 

INTERCANVI AMB FINLÀNDIA

Correu electrònic Imprimeix PDF

Aquesta setmana un grup d’alumnes de 2n de batxillerat del nostre Institut visiten Hèlsinki, Finlàndia, en el marc d’un intercanvi amb l’escola Etu-Töölön-Lükio d’aquell país. Aquest viatge és la culminació d’un projecte iniciat el curs passat arran del contacte que una exalumna del centre, la Laia Grifell, ens havia facilitat de l’escola finesa. Era una bona oportunitat per a veure in situ el sistemaeducatiu de Finlàndia, un referent d’Europa, conèixer un país i una cultura molt diferents, i alhora incentivar l’aprenentatge de l’anglès del nostre alumnat.

Llegiu-ne més...
 

NIT LITERÀRIA DE POR

Correu electrònic Imprimeix PDF

      

Ahir a 2/4 de 9 del vespre, la biblioteca de l'Institut va viure una de les nits més terrorífiques de la seva història. Moltes gràcies a tots aquells que ho féreu possible.

 

VISITA A ÀGER

Correu electrònic Imprimeix PDF

 El dia 16 d’octubre, els alumnes de 3r d’ESO vam fer una sortida al Montsec. Vam anar a l’observatori astronòmic d’Àger. Ens vam passar el matí a l’observatori d’Àger. Quan vam arribar vam veure un documental projectat a la cúpula de l’observatori sobre la teoria del Big-Bang i la formació de planetes.

Llegiu-ne més...
 

DE HÈLSINKI A SOLSONA

Correu electrònic Imprimeix PDF


 

El dimarts dia 2 d’octubre un grup d’alumnes de 2n de batxillerat de l’Institut Francesc Ribalta viatjaren a Hèlsinki, Finlàndia, en el marc d’un intercanvi amb un grup d’alumnes de l’escola Etu-Töölön-Lükio d’aquell país. Durant els matins van assistir a les classes d’anglès i d’espanyol de l’escola finesa, on també van fer presentacions sobre Catalunya, la nostra llengua i la nostra cultura. A les tardes aprofitaren per conèixer Hèlsinki i el dissabte van visitar l’illa Soumenlinna, molt propera a la capital.

Llegiu-ne més...
 

EXPERIÈNCIA A FINLÀNDIA

Correu electrònic Imprimeix PDF

      

“Durant els sis dies que hem estat a Hèlsinki hem visitat llocs espectaculars com l’illa Soumenlinna i el Museu d’Art Modern Kiasma. També hem après a moure’ns per la gran ciutat de Hèlsinki, hem anat a l’escola on estudien els joves finesos, ens han sorprès els horaris (dinar a les 11h i sopar a les 17h) , els preus tan elevats en comparació amb els del nostre país, el disseny dels edificis, la il·lusió amb  què ens van acollir les diferents famílies fineses, el sistema educatiu tan diferent del nostre i molts altres aspectes.

Llegiu-ne més...
 


Pàgina 81 de 109

3r trimestre TELEMÂTIC

Reunions d'inici de curs:

DIJOUS 24

1 BATa les 19:00h - enllaç

2 BAT a les 19:00h - enllaç

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Mireu !

dscn3422 copy.jpg

Formulari d'entrada

Cerca una informació

Usuaris connectats

Tenim 167 visitants en línia