Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

ENTREVISTEM L’ESCRIPTOR MATTHEW TREE

Correu electrònic Imprimeix PDF


Dijous passat, dia 12 de novembre, al nostre institut Francesc Ribalta, va venir l’escriptor Matthew Tree, que va fer una xerrada als alumnes de tercer d’ESO sobre els seus llibres.

Uns quants alumnes de quart, que fem el projecte de recerca en anglès sobre la igualtat, vàrem aprofitar per fer-li unes preguntes en anglès, i ell va aceptar-ho encantat.

Enllaç al vídeo de l'entrevista: http://www.iesfrancescribalta.net/Mathew_480x360.html

Llegiu-ne més...
 

LA MATERNITAT D’ELNA

Correu electrònic Imprimeix PDF

El divendres dia 6 de novembre els alumnes de quart i els alumnes de cicles van gaudir d’una història emocionant:

La de l’Elisabeth Eidenbenz, una jove mestra suïssa que havia seguit la Guerra Civil atenent els infants refugiats al bàndol republicà. Acabada la guerra, va organitzar en una residència campestre abandonada de la vila rossellonesa d’Elna una maternitat on atendre les parteres i els fills procedents dels camps de concentració.

Llegiu-ne més...
 

PROJECTE DE RECERCA: LA IGUALTAT

Correu electrònic Imprimeix PDF


Aquest curs els alumnes de 4t d’ESO de l’IES Francesc Ribalta treballen la igualtat de les persones al Projecte de recerca. L’alumnat pot fer aquesta assignatura en català o en anglès. Els qui han escollit fer-la en anglès prepararan un projecte per a l’aprenentatge actiu d’idiomes, desitjant obtenir una beca com la que va permetre a un grup de 3r d’ESO fer una estada de quinze dies a Escòcia el setembre passat.

Llegiu-ne més...
 

SORTIDA A SABADELL

Correu electrònic Imprimeix PDF

El dimarts 27 d’octubre de 2009, els alumnes de 3r ESO hem marxat d’excursió a les nou del matí de l’estació d’autobusos de Solsona. Estava previst visitar Sabadell. A l’autocar tots estàvem molt excitats.

Llegiu-ne més...
 

ESTÀS ENGANXAT A LES PANTALLES?

Correu electrònic Imprimeix PDF

En el projecte Educació per a la salut, hem treballat el gran tema de les “pantalles”, que tant criden l’atenció als nostres joves i que formarà part de diverses xerrades amb el nostre alumnat al llarg del curs.

Aquest dilluns 19 d’octubre l’alumnat de batxillerat ha pogut gaudir d’una xerrada sobre els mòbils, les consoles de joc i els xats, realitzada per tres formadors del PKaj (Pac ajuda al jove de Lleida), que ha estat molt propera i engrescadora.

Llegiu-ne més...
 

MATTHEW TREE VISITA l’I. FRANCESC RIBALTA

Correu electrònic Imprimeix PDF


El passat dijous dia 12 Mattew Tree, un escriptor anglès i català i interlocutor de ràdio, nascut a Londres i que ha viscut durant 25 anys a Catalunya, va visitar l’I. Francesc Ribalta. La seva xerrada va ser molt interessant, el Matthew s’explicava d’una manera molt sincera i va mostrar el que va sentir en ser nouvingut a Catalunya. Va fer una petita introducció en anglès i després ens va explicar tota la seva història i tot el que va haver de fer per arribar a ser el que és ara.

També va explicar les diferències de la cultura anglesa i la catalana, les baralles que va tenir amb catalans pel sol fet de ser estranger i sobretot ens va explicar com es va sentir en arribar a Catalunya. Després ens va llegir uns fragments d’un dels seus llibres i ens va fer gràcia el que explicava una nit a Solsona. Finalment hi va haver un torn de preguntes que el Matthew va contestar amb total sinceritat i amabilitat. En fi, poder conèixer al Matthew Tree ha estat una gran experiència per a tots nosaltres.

(Ainoa Estany Gil i Judit Gangolells Rodríguez)

 

 

 

MESSENGER DE LA (IN) COMUNICACIÓ A LA DEPENDÈNCIA.

Correu electrònic Imprimeix PDF

 

Des del programa Educació per a la salut s’ha organitzat de nou una xerrada per als alumnes. Aquesta setmana els alumnes de 4t d’ESO han pogut escoltar un taller sobre el messenger i el seu ús responsable. La xerrada l’han duta a terme dos alumnes estudiants d’informàtica de la Fundació Verge Blanca (escola de l’esplai de Lleida).

 

Els alumnes de quart l’han trobada força interessant. Dues alumnes ens n’han fet cinc cèntims:

Llegiu-ne més...
 

TENIM FILLS “PANTALLATS”?

Correu electrònic Imprimeix PDF

Dijous 29 d’octubre una cinquantena de pares i mares vam poder gaudir d’una interessant taula rodona sobre el tema: TENIM FILLS PANTALLATS? Van intervenir-hi: Ferran Gadol, mestre, psicopedagog i tutor de la UOC, Bartolomé Gómez, mosso d’esquadra, i Josep M. Porredon, professor de l’IES Francesc Ribalta i coordinador d’informàtica. Tots tres van aconseguir mantenir l’atenció de tot el públic assistent.

Llegiu-ne més...
 

CONEIXEM ELS NOMBRES... I EL PARLAMENT?

Correu electrònic Imprimeix PDF

 

El passat dia 22 d’octubre tots els alumnes de 4t d’ESO vam anar a Barcelona a visitar CosmoCaixa i el Parlament.

Vam sortir de Solsona a les 8 en punt per arribar al moll de Barcelona a les 10.30. L’autocar ens va deixar a l’entrada del Cosmocaixa, allà ens van fer una interessant explicació sobre l’origen dels nombres (com comptaven a l’antiguitat i el perquè dels nombres que fem servir ara) i vam poder fer alguns experiments que ens demostraven tot el que ens explicava el nostre guia.

Llegiu-ne més...
 


Pàgina 78 de 86

NOVETATS

Per a la consulta de dates de preinscripció i matrícula aneu a l'apartat ESTUDIS de la pàgina web

Recuperacions i tasques opcionals d'estiu

BONES
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Mireu !

dscn3426 copy.jpg

Formulari d'entrada

Cerca una informació

Usuaris connectats

Tenim 32 visitants en línia