Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

CLOENDA DEL CURS DEL PROGRAMA CRAZY ABOUT MEDICINE

Correu electrònic Imprimeix PDF

Divendres 16 va tenir lloc a Barcelona l’acte de cloenda del curs del programa Bojos per la Biomedicina (Crazy about Medicine), adreçat a l’alumnat de batxillerat i finançat per la Fundació Catalunya-La Pedrera. Aquesta iniciativa, que ofereix als estudiants l'oportunitat d'aprofundir en la teoria i les tècniques científiques de la biomedicina, consisteix en la realització de pràctiques en laboratoris especialitzats i permet veure de primera mà com és la vida al laboratori i tenir una visió de la ciència real, a diferència de la que podem tenir a partir de certes notícies o determinades pel·lícules. Emma Fraxanet, una alumna de 2n de batxillerat de l’Institut Francesc Ribalta, ha tingut l’oportunitat de participar-hi. A continuació, recollim la seva experiència.

Llegiu-ne més...
 

PENSANT EN EL FUTUR

Correu electrònic Imprimeix PDF

“No pensar en el futur és una garantia que quan arribi seràs al lloc equivocat” és la frase amb què Ignacio Pedro Dualde, gerent d’ESCI International Business, va començar la xerrada davant l’atenta mirada de l’alumnat de 2n de batxillerat. Divendres passat, amb una encuriosida expectació, vam escoltar diverses qüestions que ens afecten per al futur immediat, com quin és el mètode per a escollir carrera universitària (o cicles formatius), quines aptituds personals requereix el món laboral, quins són els coneixements més convenients per a assolir un lloc de treball (domini dels idiomes, de la informàtica, de les tècniques de comunicació), quins estudis ofereix la Universitat Pompeu Fabra...

Llegiu-ne més...
 

XERRADA INSTITUT GUTTMANN

Correu electrònic Imprimeix PDF

Dijous dia 8 de gener, els alumnes de 4t ESO, cicles formatius i PFI vam assistir a la xerrada de l’Enric, un antic pacient i actual col·laborador de l’Institut Guttmann, un hospital que ofereix tractament medicoquirúrgic i la rehabilitació integral a les persones amb lesió medul·lar, dany cerebral adquirit o una altra discapacitat d’origen neurològic.

Llegiu-ne més...
 

MARIA CARDONA REP EL TERCER PREMI DEL COLGEOCAT

Correu electrònic Imprimeix PDF

Maria Cardona Solé, alumna de l’Institut Francesc Ribalta, ha guanyat el tercer premi de la 8a edició del concurs de treballs de recerca de Geologia i Ciències de la Terra, del Col·legi de Geòlegs de Catalunya, amb el seu treball “Escenari sísmic del Solsonès”.

(Imatge, d'esquerra a dreta: Joan M. Roset (Director Caixa d'Enginyers), Ramon Pérez (President COLGEOCAT), Lluís Fructuoso (responsable formació COLGEOCAT) i Maria Cardona (guanyadora del premi)

Llegiu-ne més...
 

HOMENATGE A NEUS MUJAL

Correu electrònic Imprimeix PDF

Dilluns al vespre va tenir lloc la vetllada cultural Policromia per a la Neus, a la biblioteca de l’Institut Francesc Ribalta. Durant l’acte, que va comptar amb la participació d’alumnes, exalumnes, professors i artistes convidats, es va fer un reconeixement a la professora Neus Mujal, que es va jubilar el curs passat havent treballat a l’Institut durant 18 anys. Després del preàmbul, a càrrec de Teresa Pijuan, directora del centre, s’inicià el recital de poemes musicats, bo i intercalant-se amb interpretacions de cançons d’estils diversos. Poguérem escoltar obres d’autors com Joan-Salvat Papasseit, Màrius Torres, Jordi Santasusagna, i  cançons operístiques, de ball i del gènere gospel. A més de l’exhibició de dansa de dues alumnes, també hi hagué un espai per a la reflexió d’un exalumne i company de feina, i fins i tot compartírem una de les làmines de les classes d’història de l’art de la Neus.


Llegiu-ne més...
 

ÈRIC BACH ALS PREMIS BONAPLATA 2014

Correu electrònic Imprimeix PDF

El jurat dels Premis Bonaplata Joves 2014, en la seva setzena edició, va acordar atorgar una menció especial per al treball de recerca “Estudi i reproducció en miniatura d’una roda hidràulica”de l’Èric Bach i Marquès. L’Èric, alumne de l’Institut Francesc Ribalta del curs 2013-2014, a segon de batxillerat, va elaborar un treball de recerca sobre l’estudi de l’energia hidràulica de l’aigua i la seva utilització. I ho va fer aplicat a la serradora antiga de Ca l’Ambròs del municipi de Navès, la qual va reproduir a escala amb molta exactitud. Va fer una descripció acuradíssima del procés de construcció de la maqueta, amb un lèxic tècnic molt correcte i precís. A més, va fer reviure un sistema de transformació de l’energia del passat, a la vegada que es va endinsar en el seu context històric.

Llegiu-ne més...
 


Pàgina 1 de 73

CONTACTAR

iesfrancescribalta@xtec.cat
Telf: 973481079

NOVETATS

3ESO-DIJOUS 5 DE FEBRER

tallers salut00

QUINZENA DE LA MEDIACIÓ

Del 26 de gener al 6 de febrer
Imatge1

2BAT-Sortida dimarts 3

JORNADA DE PORTES OBERTES A LA UAB- descarrega't el full informatiu
No images

Formulari d'entrada

Cerca una informació

Usuaris connectats

Tenim 17 visitants en línia