Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

Tallers sobre el dol a l'Institut

Correu electrònic Imprimeix PDF

Dijous 24 de setembre, els tres grups de 4t d'ESO de l'Institut Francesc Ribalta van participar en uns tallers sobre el dol subvencionats per la Fundació Fènix. L'encarregada de realitzar aquesta activitat va ser la Sra. Xusa Serra Llanas, presidenta de l'Associació GestDol, entitat que acompanya persones en procés de morir, els seus familiars i fa la conducció de grups de dol per la mort d'un ésser estimat.

tallers dol r Medium

Llegiu-ne més...
 

Inici de classes del CAS, CFGS i PFI

Correu electrònic Imprimeix PDF

Aquest dilluns, 21 de setembre, s’han incorporat a l’Institut els alumnes dels cicles formatius de grau superior (primer curs del d’animació sociocultural i turística, i segon curs del de tècnic superior en educació infantil), els del curs d’accés a grau superior i els del programa de formació inicial. El nou cicle formatiu d’animació sociocultural i turística cobrirà les necessitats de la comarca en diferents aspectes de l’àmbit social, i també en els relacionats amb els àmbits turístic, cultural, d’oci i temps lliure. L’alumnat del 2n curs del cicle superior d’educació infantil ha preparat una activitat de dinàmica de coneixença i interacció per als alumnes que comencen el nou cicle.

cfgs grup Large

En el curs d’accés a grau superior s’ha donat un increment d’alumnes amb relació a l’any anterior. Pel que fa al programa de formació inicial (PFI), que abans s’anomenava PQPI (programa de qualificació professional inicial), s’ofereix el perfil professional d’“Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic”, iniciat el curs 2013-2014. Aquest programa s’engloba en el Pla de Garantia Juvenil, i comporta 1000 hores de formació, de les quals 200 seran pràctiques en centres de treball que es realitzaran el 3r trimestre.

Llegiu-ne més...
 

Comença el nou curs a l'Institut

Correu electrònic Imprimeix PDF

Aquest dilluns 14 de setembre ha començat el nou curs escolar 2015-2016. A l’Institut Francesc Ribalta 456 alumnes han iniciat les classes d’ESO, batxillerat i cicle formatiu de grau mitjà. El proper 21 de setembre ho farà l’alumnat del cicle formatiu de grau superior, del curs d’accés a grau superior i del programa d’iniciació professional.

unnamed unnamed2

El nou curs ve marcat per la implantació de la LOMCE en els nivells de primer i tercer d’ESO, i de primer de batxillerat. Això comportarà alguns canvis en el currículum de l’alumnat, amb relació als cursos anteriors, com la desaparició de la matèria d’Educació per a la ciutadania, a tercer d’ESO, o la de Ciències per al món contemporani, a primer de batxillerat. Com a novetats, els alumnes d’ESO podran triar entre les matèries de Religió, o de Cultura i valors ètics. Pel que fa al batxillerat, s’introdueix la matèria d’Estructures lingüístiques comunes, es torna a oferir la Literatura universal i s’amplia l’oferta d’optatives.

Llegiu-ne més...
 

Convocatòria beques per a ensenyaments postobligatoris no universitaris

Correu electrònic Imprimeix PDF

Convocatòria beques per a ensenyaments postobligatoris no universitaris

Beques convocades pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport  per a estudiants que el curs acadèmic 2015-2016 cursen ensenyaments postobligatoris. Les quanties que es poden atorgar són les següents:
a) Quanties fixes
- Quantia fixa lligada a la renda
- Quantia fixa lligada a la residència de l’estudiant durant el curs escolar
- Beca bàsica
b) Quantia variable
- Segons el resultat de la ponderació de la nota mitjana de l’expedient de l’estudiant i de la seva renda familiar.

  • A qui va dirigit

A estudiants dels ensenyaments postobligatoris no universitaris següents:

- Primer i segon cursos de batxillerat
- Formació professional de grau mitjà i de grau superior
- Ensenyaments artístics professionals
- Ensenyaments esportius
- Ensenyaments artístics superiors
- Estudis d'idiomes en escoles oficials (inclosa la modalitat a distància)
- Cursos d’accés i cursos de preparació per a les proves d’accés a la formació professional i cursos de formació específics per a l'accés als cicles formatius de grau mitjà i de grau superior
- Formació professional bàsica / Programes de formació i inserció
- Estudis religiosos i militars

Termini per presentar la sol·licitud: fins al 30 de setembre de 2015.

Més informació: Beques per a ensenyaments postobligatoris no universitaris

 

Ajuts per a alumnes amb necessitat específica de suport educatiu

Correu electrònic Imprimeix PDF

Convocatòria ajuts per a alumnes amb necessitat específica de suport educatiu

Ajuts individualitzats convocats pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport per a alumnes amb necessitat específica de suport educatiu per al curs 2015-2016:

  • Ajuts directes per a alumnes (inclosos els que tenen TDAH) que necessiten suports determinats i atencions educatives específiques derivades d'una discapacitat o d'un trastorn greu de la conducta, durant tota l'escolarització o només durant un període.
  • Subsidis per a necessitats educatives especials derivades d'una discapacitat o un trastorn greu de la conducta per a famílies nombroses.
  • Ajuts per a programes específics complementaris a l'educació reglada per a alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu associat a altes capacitats intel·lectuals.

Termini per presentar la sol·licitud: del 2 d'agost al 30 de setembre de 2015

Més informació: Ajuts per a alumnes amb necessitat específica de suport educatiu

 

BON ESTIU

Correu electrònic Imprimeix PDF

bones vacances

 


Pàgina 1 de 81

CONTACTAR

iesfrancescribalta@xtec.cat
Telf: 973481079

NOVETATS

2n batxillerat. TREBALL de RECERCA

Entrega definitiva, divendres 23 d'octubre

CFGS, sortida divendres 16 d'octubre

capcalera2015 en

SETMANA DE LA BIBLIOTECA

Del 19 al 23 d'octubre

No images

Formulari d'entrada

Cerca una informació

Usuaris connectats

Tenim 53 visitants en línia