Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

Sortida a Terrassa i al Monestir de Sant Benet

Correu electrònic Imprimeix PDF

Dimarts, 10 de novembre, els alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Francesc Ribalta van fer una sortida a Terrassa i al monestir de Sant Benet de Bages. Al matí, van visitar el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) de Terrassa, on van realitzar dos tallers. D’una banda, van fer el “Taller del so” adreçat als estudiants de secundària, en el qual, a través de l’experimentació directa, els nois i les noies aprenen què és el so, com es produeix i propaga. També s’analitza el so de diferents objectes i s’entra en el complex món de la reproducció i la transmissió del so. D’altra banda, van realitzar el taller “La Fàbrica Tèxtil”, que consisteix en una visita guiada completa que inclou un recorregut global per la totalitat dels dotze àmbits de l’exposició permanent, tant els espais energètics originaris com l’espai fabril on s’explica el procés industrial complet de la llana, amb demostracions de màquines en funcionament. La visita s’inicia a l’espai Muncunill, on s’explica la gran maqueta de l’edifici Vapor Aymerich, Amat i Jover, i els alumnes poden conèixer l’obra d’aquest important arquitecte modernista

2ESO

 

Llegiu-ne més...
 

Visita als arxius de Solsona

Correu electrònic Imprimeix PDF

Dimecres, 4 de novembre, els dos grups de 1r de batxillerat van fer una visita als arxius de Solsona. De manera alterna, cadascun dels dos grups va poder conèixer més a fons l’Arxiu Diocesà, on els alumnes van seguir les explicacions de mossèn Bartrina sobre els documents de diverses èpoques aplegats en aquesta institució. També van visitar les instal·lacions de l'Arxiu Comarcal, van conèixer les funcions que s’hi desenvolupen i la documentació que s’hi guarda. A més, en aquest darrer arxiu van seguir les explicacions d’una restauradora que, actualment, hi està fent diverses intervencions, fet que els va permetre entrar en contacte amb aquesta interessant disciplina.

arxius

Llegiu-ne més...
 

Sortida al CRAM i a la Sagrada Família

Correu electrònic Imprimeix PDF

Dimecres passat, 28 d’octubre, els alumnes de primer d’ESO de l’Institut Francesc Ribalta van fer una sortida al Prat de Llobregat i a Barcelona. Al matí, van visitar el CRAM (Centre de Recuperació d’Animals Marins), situat al Prat de Llobregat. Dividits per grups, els alumnes van seguir les explicacions de les guies, que els van explicar el tractament que rebien algunes tortugues afectades per diversos problemes. Tal com han explicat els alumnes Marina Real Guzmán, Eloi Falp Freixes i Maria Ramonet Coromines: “Vam conèixer la Massagran, una tortuga domesticada, la Casimiro, sense un ull, i la Lluna, sense una aleta; i les guies ens van explicar el problema de cadascuna i la durada de la seva recuperació”. Tot seguit, van completar la visita al CRAM amb la realització d’un taller.

cram2 Copycram Copy

Llegiu-ne més...
 

Participació de l'Institut a La Marató 2015

Correu electrònic Imprimeix PDF

Per tercer any consecutiu, l’Institut Francesc Ribalta participarà en la Marató de TV3, que tindrà lloc el 13 de desembre i que enguany va destinada a la diabetis i a l’obesitat. Els dies 28 i 29 d’octubre, a la biblioteca Joan Camps, s’inicià la campanya de sensibilització sobre aquestes malalties amb un seguit de xerrades, adreçades als alumnes, a càrrec de la Raquel Servitja, llicenciada en veterinària. D’entrada, aquesta professional de la salut va recordar que una de quatre persones de la nostra societat tenen diabetis o obesitat, la meitat de les quals no ho saben. Tot seguit, es va projectar un vídeo divulgatiu, que combina les explicacions dels metges endocrinòlegs Marta Ramon i Manel Puig, amb el testimoni directe de diversos afectats per la diabetis o l’obesitat, molts d’ells adolescents.

xerrada marató 001 Copy

Llegiu-ne més...
 

Fira Mediterrània

Correu electrònic Imprimeix PDF

Divendres 16 d’octubre, el alumnes del CFGS d’Animació Sociocultural i Turística van realitzar una sortida a la Fira Mediterrània de Manresa. En arribar, es van trobar amb els nois i noies que cursen aquest mateix cicle formatiu a l’Institut Guillem Catà. Tots plegats van tenir com a guia el professor Joan Morros, conegut activista cultural i membre destacat d'El Galliner, que havia impartit classes d’animació sociocultural a l’esmentat institut manresà.

fira mediterrània Copy

Llegiu-ne més...
 

Jornada amb tracte

Correu electrònic Imprimeix PDF

El passat dia 8 d'octubre els alumnes del CFGS d'Animació Sociocultural i Turisme i del CFGM Atenció a les persones en situació de dependènica i Cures Auxiliars d'Infermeria van assistir a la I Jornada amb Tracte, que va tenir lloc al Centre Cívic Xavier Jounou. En aquesta jornada, diversos professionals van oferir xerrades sobre projectes socials. Per començar, el filòsof i teòleg Francesc Torralba va parlar sobre la gent gran i la importància d'empatitzar amb les persones de la tercera edat. Tot seguit, la tècnica assessora de l'Àrea d'Atenció a les persones de la Diputació de Barcelona, Mercè Pérez Salanova, va aportar el seu punt de vista pel que fa a la implicació de la comunitat i diverses claus per a avançar en el bon tracte.

jornades Copy

Llegiu-ne més...
 


Pàgina 1 de 82

CONTACTAR

iesfrancescribalta@xtec.cat
Telf: 973481079

NOVETATS

1 ESO

Aquesta setmana, taller de consciència i regulació emocional:
"El mapa de les emocions"

Exàmens del 1r trimestre

ESO cliqueu aquí

Exàmens del 1r trimestre


cliqueu aquí
No images

Formulari d'entrada

Cerca una informació

Usuaris connectats

Tenim 7 visitants en línia