Institut Francesc Ribalta

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

ABRIL MARCOS GUANYA EL PREMI DE L'ASSOCIACIÓ D'EMPRESARIS DEL SOLSONÈS 2016

Correu electrònic Imprimeix PDF

Abril Marcos i Guàrdia, alumna de 2n de batxillerat de l'Institut Francesc Ribalta, ha guanyat aquest any el premi que concedeix anualment l'Associació d'Empresaris del Solsonès al millor treball de recerca de temàtica solsonina realitzat pels estudiants de secundària. El passat cap de setmana, en el marc de la Fira de Sant Isidre, va recollir aquest guardó.

abril marcos

Llegiu-ne més...
 

SORTIDA A MARTORELL I TARRAGONA

Correu electrònic Imprimeix PDF

El passat 2 de maig, l'alumnat de 1r de batxillerat de l'Institut Francesc Ribalta va realitzar una sortida impulsada pels departaments de tecnologia i ciències socials. Al matí, van visitar la seu central de l'empresa SEAT, situada en el polígon industrial de Martorell. En aquesta factoria, en la qual treballen unes 11.000 persones, es fabriquen tots els models del Seat León i el Seat Ibiza, a més de l'Audi Q3. Cada dia es produeixen uns 2.000 cotxes nous, el 80% dels quals són exportats a diversos països del món. Els alumnes, repartits en dos grups, van poder fer el seguiment de tot el procés de construcció d'un cotxe, des de les primeres fases fins als retocs finals del vehicle. D'entrada, la guia que acompanyava els estudiants va mostrar un dibuix explicatiu de com s'organitza el treball a la fàbrica de Martorell. Tot seguit, es va visitar la nau on es comença a donar forma als cotxes. Aquesta primera etapa està altament automatitzada i la major part de les feines són realitzades per robots. Per contra, a les darreres fases de l'elaboració dels vehicles, que tenen lloc en una altra nau, és on es concentra la major part de l'activitat dels treballadors de l'empresa, que fan torns de vuit hores i, de tant en tant, canvien de tasca per tal d'evitar la monotonia. En conjunt, aquesta immersió en una de les grans empreses del món de l'automoció va resultar d'allò més interessant i instructiva.

TARRA Copy

Llegiu-ne més...
 

EXTRAORDINARIS RESULTATS DELS ALUMNES DE L'INSTITUT EN LA PROVA CANGUR DE MATEMÀTIQUES

Correu electrònic Imprimeix PDF

10 alumnes es van classificar entre el 5% de les millors puntuacions catalanes del seu nivell, 3 dels quals entre el millor 1%

La setmana passada es van conèixer els resultats de la vint-i-unena edició de la prova Cangur, celebrada el dia 7 d’abril a Catalunya. Es va organitzar, també, en una quarantena de països d’Europa, Àsia i Amèrica. Això fa que sigui ben viu el sentiment d’una comunitat que, com diuen els estatuts de la Cangur, participa en una activitat científica multitudinària.

En l’edició d’enguany ha continuat l’augment de la participació a Catalunya, s'ha arribat a un màxim històric de més de noranta mil noies i nois entre primària, secundària i batxillerat.

Seguint amb la idea diferenciadora de la prova Cangur català respecte al sistema d’organització d’altres països, l’alumnat dels diferents instituts es va agrupar en seus, repartides entre centres universitaris, centres cívics, entitats i instituts, com és el cas del nostre. Pel que fa als centres de secundària, la participació també ha augmentat considerablement en els últims anys, de manera que enguany hi han participat més de 1.000 centres de Catalunya.

Els alumnes de l’Institut Francesc Ribalta que hi van participar van obtenir uns extraordinaris resultats en la classificació final: Jordi Porredon Blàzquez, Ferran Algué Cases, Marc Barcons Planas, Arnau Vendrell Solé, Arnau Corbera Llaudet, Darío Rafael Romero Limones, Irene Rodríguez Domingo, Andreu Pascuet Fontanet, Sergi Muntada Solé i Maria Villaró Cañizal es van classificar dins del 5% de les puntuacions privilegiades que publica l’organització al seu web.

D’aquest alumnes, cal remarcar, molt especialment, el 35è lloc d’un total de 14.323 participants de tercer d’ESO del Ferran Algué i el 27è lloc del Sergi Muntada i el 39è lloc de la Maria Villaró d’un total de 3.264 participants de segon de batxillerat.

PODEU VEURE EL RESULTATS AQUÍ

Llegiu-ne més...
 

Convocatòria Ajuts transport i menjador escolar, curs 2016/2017

Correu electrònic Imprimeix PDF

Solsona, 10 de maig de 2016

El Consell Comarcal del Solsonès ha aprovat i publicat les bases dels ajuts de transport i de menjador escolar per al proper curs 2016-2017, PER A L’ALUMNAT ESCOLARITZAT A LA COMARCA DEL SOLSONÈS.

AJUTS DE MENJADOR NO OBLIGATORI PER RAONS DE DISTÀNCIA GEOGRÀFICA O SOCIOECONÒMIQUES.

AJUTS DE TRANSPORT OBLIGATORI PER A L’ALUMNAT QUE NO TINGUI OFERTA EDUCATIVA EN EL SEU MUNICIPI.

AJUTS DE TRANSPORT NO OBLIGATORIS PER A L’ALUMNAT QUE TINGUI OFERTA EDUCATIVA EN EL SEU MUNICIPI I TINGUI MÉS DE 3 KM DEL DOMICILI AL CENTRE ESCOLAR.

AJUTS DE TRANSPORT COL·LECTIU PER A L’ALUMNAT D’ENSENYAMENT POSTOBLIGATORI

Si voleu sol·licitar algun d'aquests ajuts, cal que ompliu i lliureu la sol·licitud corresponent i la documentació que es demana, a la secretaria de l'Institut,  fins el divendres  27 de maig 2016

 

Teniu l'enllaç a  les bases i als models de les sol·licituds.

 Bases convocatòria

Imprès Obligatoris

Imprès No obligatoris

Imprès Postobligatoris


 

 

FESTA DE SANT JORDI

Correu electrònic Imprimeix PDF

Dimecres 27 d'abril, dia de la Mare de Déu de Montserrat, l'Institut Francesc Ribalta va celebrar la tradicional Festa de Sant Jordi que, enguany, es va desplaçar uns dies després de la diada dedicada al patró de Catalunya, escaiguda en dissabte. L'acte va tenir lloc a la Sala Polivalent i va combinar el lliurament de diversos premis amb un conjunt d'actuacions per part dels alumnes de 4t d'ESO i batxillerat, a més de la projecció d'un petit curtmetratge d'animació realitzat per l'alumnat del CFGS d’Educació infantil.

COLLAGE SANT JORDI

Llegiu-ne més...
 

ESCENIFICACIÓ DE L’OBRA “ASTÈRIX I CLEÒPATRA” PER L’ALUMNAT DE 1r D’ESO

Correu electrònic Imprimeix PDF

Els alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Francesc Ribalta han representat l’obra “Astèrix i Cleòpatra” per als avis de la residència, els usuaris d’Amisol, l’alumnat de primària de Setelsis i el Vinyet, i els pares i mares.

Els tres grups de 1r d’ESO han estat treballant el projecte d’Astèrix i Cleòpatra durant dos mesos, que ha finalitzat amb la representació de l’obra al Teatre Comarcal i a la residència d’avis Pere Màrtir Colomés.

Foto 1r A Copyfoto 1rB CopyFoto 1r C Copy

Llegiu-ne més...
 


Pàgina 1 de 89

CONTACTAR

iesfrancescribalta@xtec.cat
Telf: 973481079

NOVETATS

FESTA DE GRADUACIÓ

Dimecres 25 a les 19h
Al centre cívic

PROGRAMA de FORMACIÓ I INSERCIÓ-PRESENTACIÓ de SOL.LICITUDS del 17 al 27 de maig

PREINSCRIPCIÓ-batxillerat i CFGM

Fins el 25 de maig
dibuix

                

No images

Formulari d'entrada

Cerca una informació

Usuaris connectats

Tenim 13 visitants en línia